בימי חמישי ושישי בכל שבוע התפתחה בדיזנגוף סנטר מסורת יפה של יריד אוכל.
ביריד האוכל ניתן למצוא שלל דוכנים שמגישים סוגי אוכל מגוונים - ניתן לטעום מהמטבח הטריפוליטאי, התימני, הברזילאי, האיטלקי ועוד - כל זאת תחת חממה סטרילית, ובמחירים הוגנים ברוב המקרים.
קפצתי לשם לכמה סידורים בסופשבוע האחרון, והחלטתי לדגום את הדוכן האיטלקי.
היה ברור לי שאני לא מעוניין במשהו שאני יכול לייצר בבית במהירות כמו פסטה פנה\ספגטי ברוטב כלשהו, אלא כדאי לקחת משהו שדורש יותר מאמץ ומיומנות הכנה.
בשל כך החלטתי לדגום את הלזניות במקום - שמצריכות זמן הכנה ממושך יחסית, וכמו כן תנור תקני.
מנת לזניה עולה 25 ש"ח, ואם לוקחים 3 אז זה יוצא 50 ש"ח במקום 75 ש"ח. לא ניקח? בטח שניקח..
להלן דירוג 3 הלזניות שטעמנו :
3. לזניית תרד - האמת שהתלבטתי בין הלזניה הזו ללזניית הבולונז, אך החלטתי לחרוג ממנהגי הקרניבורי להעדיף את מה שיש בו בשר ולתת צ'אנס לתרד, שנוכחתי שאפשר לעשות עימו פלאים, עם קצת טיפול נכון.
לאחר טעימה נוכחתי לדעת שאולי טעיתי בבחירה.
התרד היה אומנם בכמות נדיבה אבל המרקם שלו היה בעייתי, הוא לא היה טעים, ושכבות התרד לא ממש התמזגו עם דפי הלזניה.
לא נוצר חיבור בין 2 הרכיבים, והמנה הדי נדיבה אכזבה.
2. לזניית עגניות ומוצרלה - כאן המרכיב הדומיננטי היה העגבניה. למרבה הצער היא הייתה יותר מידי דומיננטית. המוצרלה לא הורגשה במנה, ואני לא בטוח עד עצם היום הזה שהיא הייתה קיימת בכלל. אני מאוד אוהב עגבניות באופן כללי אך הן לא יכולות להחזיק את המנה לבדן.
1. לזניית 4 גבינות - לאחר 2 האכזבות הראשונות התפנינו לטעום את מה שנשאר - לזניית 4 הגבינות. לא היה לי ציפיות גדולות מהמנה הזו לאור 2 ניסיונות העבר הקרוב, ולאור העובדה שבאופן כללי אני לא ממש משתגע על הגבינות.
המנה הזו הייתה קטנה יותר מ2 הלזניות הקודמות ופחדתי לצאת מופסד פעמיים - גם מבחינת הכמות וגם מבחינת האיכות.
למרבה ההפתעה הלזניה הזו הייתה הרבה יותר טעימה מ2 הקודמות. 4 הגבינות - אני מניח שאלה היו כמו בלזנית 4 גבינות סטנדרטית - קוטג', שמנת, גבינה צהובה ופרמז'ן - השתלבו נהדר אחת עם השניה, ועם הלזניה, ויצרו מנה שהיה פשוט כיף לאכול.
חבל רק שהמנה הייתה כאמור קטנה יחסית, אבל כנראה שהייתה פה פשרה של איכות על חשבון כמות מצד המכינים.
היו עוד לזניות מסקרנות בדוכן כמו חציל ופרמזן, שהייתי סקרן עליהן ולא יצא לי לטעום הפעם.
סך הכל 2 אנשים הצליחו לשבוע ממנות שעלו ביחד 50 שקל - בהחלט תמורה יפה לכסף.
בפעם הבאה שאני מחליט לדגום את הדוכן הזה - 4 הגבינות הוא באנקר בטוח. לגבי 2 הלזניות האחרות שאקח? אולי 12 גבינות זה לא רעיון רע כל כך..
רשמים של אנשים שניזונים בעיקר מחוץ לבית (אבל גם ממשלוחים). ביקורות מזון ומסעדות, תלונות, תמונות, סיפורים ואכזבות. וגם: מתכונים, סיקורים ושאר דיבורים על בישולים.
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
ארכיון הבלוג
-
▼
2012
(234)
-
▼
ינואר
(51)
- אוכלים בחוץ ואז בפנים (שווארמה, תבשיל ירקות, בטטה ...
- להזמין את האוכל של אמא
- מתרחקים מת"א 2 - סדנת בשר בניר צבי
- חומוס הקוסם והרפתקאות אחרות
- מתרחקים מת"א
- Tom yum flavored instant noodles
- הפלאפל של דוד
- ירקות מוקפצים בקארי צהוב (וקצת סילאן)
- ירקות מוקפצים בסילאן וחרדל דיז'ון על מצע אורז לבן
- פנקייק, חביתית או חמיטה או קישוא
- בוטיק נקניק \ שוק לוינסקי בערב
- חומוס משאוושה
- קפה 48 בערב
- ארוחת צהריים בחומוס אסף
- לא לאכול בכלל
- באגסי פלורנטין: קודם כל מסעדה
- באגסי פלורנטין טעים
- כמה סיבות טובות ללכת לשופרסל ביגדיל באיזור התעשייה...
- קאפקייק
- עלילות לזניה ביריד האוכל
- אונו – רק אם אתם אוכלים כשר ושום דבר אחר פתוח חוץ ...
- משה משלוחים
- טנדורי: אוכל אחלה, כל השאר חרא
- חמישי שישי וזה
- המזנון של אייל שני
- לא כל יום פורים
- על קופונים ומסעדות
- מסעדת לימוזין
- שיפודי עזרא ובניו לארוחת ערב
- שיפודי עזרא ובניו - היה סבבה וטעים
- שיפודי עזרא ובניו
- לברטוריו די פסטה בצהריים
- צהריים במשרד \ אוכל מהעתיד
- והפעם מבשלים בבית
- אחים אחים - במסעדה עוקצים
- הבהרה (התשיעי לינואר, 2012)
- השווארמיה בר בשר
- רובן והתוספות \ שונא עופות יחיה
- מספר הבהרות למען שמנו הטוב והצנוע
- נובה ג'ויה סינימטק (מזמינים ומתלוננים)
- כעת עם יותר כותבים
- לא פראייר (קרפצ'יו בר)
- כרובית למתחילים
- חוויות מהשניצליה
- אוכל הודי, בריאות ומשפחה.
- רובן \ צהריים במשרד
- סעיד המקורי מעכו - השיבה
- בשר כפי יכולתי
- החומוס הטוב בעיר
- למי קראת נקניק?
- אוכל בחוץ | אינסטגרם
-
▼
ינואר
(51)
הופתעתי לראות שהשתמשת במילה "סטרילית".
השבמחקדיזינגוף סנטר הוא לא בדיוק בית מרקחת, ואני שמעתי לא פעם על אנשים ששילשלו קשות עקב ביקור ביריד האוכל של דיזינגוף סנטר.
אתה אדם פשוט, ומוכן לקחת סיכונים שלא הרבה אנשים לוקחים על עצמם.
מצד שני אני כל פעם מופתע מכמויות האנשים שחושפים את עצמם למזון שיש בדוכנים. זה נראה כמו הפתעה כפולה כי אתה לא באמת יודע אם יהיה לך טעים וגם לא ממש בטוח שלא תמות בערב.
צריך לדעת באיזה דוכן לאכול.
מחקסך הכל לא נראה לי שהרבה באים לקניון במיוחד בשביל יריד האוכל, אבל אם אתה כבר שם, רעב ואין לך כוח לשבת באיזה מקום - זה פתרון טוב ברוב המקרים.