פרחי כרובית בצפוי קריספי עם מטבל איולי לימון כבוש |
תבשיל בקר ביין פורט ובצלים בבישול ארוך |
אני לא יודעת מה היה שם קודם, האלכוהול או האוכל, אבל על פי האתר שלהם, נראה כאילו הם מנסים לגעת בכל העולמות: “...בצהריים האווירה נינוחה ומצוינת לארוחות עסקים והעסקיות משתלמות לתושבי השכונה ולאורחים מחוצה לה... בשעות הערב נהנים ממיטב הקוקטיילים, הבירות, המנות הקטנות והקלילות או מארוחה כיפית ויין טוב. עם רדת החשיכה משתנה הבאגסי אט אט לבר סקסי...”. לא ביליתי שם בשעות הצהריים, אבל אני יכולה לדמיין שהמקום מקבל גוון קצת יותר בהיר בשעות המוקדמות ובהחלט מזמין גם לקוחות מהסוג שישן בשעות שבו המקום הופך להיות סקסי.
אתמול הגענו לשם, לקראת השעה שמונה בערב. המקום היה מאוד נינוח, היו בו אולי שני זוגות בקושי ובחור אחד שישב מאחורינו, שתה בירה ודאג לא לפספס שום מקצבע עם מפרקי האצבעות שלו, אלוהים כמה ייחלתי שיפסיק או לפחות שהמוזיקה תהפוך לאמביינט ללא שום מקצב או קצב באופן כללי.
אני כבר ידעתי מראש מה אני הולכת להזמין. בפעם הקודמת שישבנו שם יצא לי לטעום מהקדירת בשר "7 שעות". מדובר בכמות די מכובדת של בשר רך מאוד שבושל עם בצלים מקורמלים ותבלינים אנדלוסים [למישהו יש מושג מה זה אומר?] ולצדו מנת אורז לבן עם אורז שחור [בגדול יש לזה טעם של אורז מלא אבל יותר טעים], ניתן להחליף בפירה קונפי שום. משום מה היה נראה לי שבקר הולך יותר טוב עם אורז מאשר עם פירה, וצדקתי
מאחר וsabib כבר פירט לכם על המנות שהזמנו, אין טעם שאחזור שוב פעם על המפרט. רק אציין כי המנה שלי בהחלט הייתה טעימה ועשוייה היטב.הבשר היה מתקתק ורך בטירוף [דבר טוב מאוד], בנוסף הוא גם היה חסר שומן, כך שכל הנתח שהגיע היה מאה אחוז בקר.
השירות היה לבבי מאוד, על אף המקרה עם הכרובית שסביב הזכיר, המלצרית כנראה שכחה להדפיס את המנה ולכן היא יצאה קצת באיחור, אבל זה לא הרס את הארוחה כלל וכלל, כי בינינו, מדובר בכרובית מצופה פירורי לחם שסביר להניח שאם היינו מתחילים איתה , לא היינו מסיימים את המנות העיקריות וחבל, לאור מחירם הגבוה [הקדירה שלי עלתה 69 ש"ח בעוד שהאנטריקוט עלה [השם ישמור] 98 ש"ח].
חוץ מהמנות שהזמנו, תוכלו למצוא בתפריט מנות ממש מגוונות ומעוררות תיאבון כמו: מרק דגים ארומטי לצד מרק בשר תימני, מאפה גבינות לצד רצועות דג ים בטמפורה עם גרטן [תבשיל קדירה מוקרם] תפוחי אדמה. למרות כל זה נראה לי כאילו באגסי מעט מתביישים בעצם היותם מסעדה לכל דבר וחושבים שמראה הבאר האפלולי יביא יותר לקוחות, או לפחות יטמא יותר טוב בשכונה שידועה כל כך בחיי הלילה הסוערים שלה. אני חושבת שהעיצוב פוגע בחוויית האוכל בסופו של דבר, כי זה באמת קצת מעיק לאכול כשמקורות התאורה היחידים שיש לך זה נר על השולחן וקצת אור ממנורת הספוט שתלויה בתקרה. כששאלתי את המלצרית האם אפשר להגביר טיפה את האור, היא אמרה שזה בכוונה מואר בצורה הזו ושאי אפשר להגביר את העוצמה. אולי בגלל זה גם התמונות שלנו לא יצאו איי איי איי.
בכל אופן, האור הוא לא מה שידיר את רגליי מהמקום. אולי הפתרון הוא לבוא לשם בשישי או שבת בצהריים, ומי שגר באיזור גם יכול לקפוץ בזמנו הפנוי לפני שמחשיך. שיהיה בתיאבון וזה...
תבשיל הבקר נראה מצוין.
השבמחקנראה מצויין אבל שמעתי ששאר המנות שלהם חרא בתחת
השבמחקאחת המסעדות הטובות היא דווקא מסעדה ממש קרובה - פלורנטין 10. נראה לי כך קוראים לה כי היא נמצאת ברחוב פלורנטין מספר 10. יש להם את ההמבורגר הכי טעים שאכלתי בכל תל אביב ואכלתי בכל מיני מקומות וגם שם כמה פעמים וזה בדוק! ממליצה.
השבמחק