כל חומוסולוג מתחיל צריך לדעת את התשובה לשאלה הזו.
כשאתה רעב בבית, ויש לך דחף עז למשחה הקסומה הזו - איפה תלך?
אז רציתי לספר על אופציה בהחלט טובה - חומוס משוואשה בפינת פינסקר-בוגרשוב, ת"א אלא מה..
משום מה ההתחלה שלי עם החומוס הזה לא הייתה ברגל ימין.
אכלתי מהחומוס הזה פעמיים, אבל כנראה שלא הייתי בשל עוד להעריך אותו.
בנוסף אני זוכר שהם קצת עצבנו אותי באחת הפעמים, כאשר לקחתי 2 מנות חומוס לדרך, ונתנו לי 3 פיתות.
לטעמי מספר הפיתות הסטנדרטי הדרוש למנת חומוס אחת הוא לפחות 2, וכאשר ביקשתי פיתה נוספת, ביקשו ממני כסף נוסף (לא הרבה כמובן, אבל העניין היה עקרוני)
בתקופה ההיא הבחירה שלי הייתה פשוטה - חומוס פינתי (שיש להם סניף ידוע גם בירושלים), ששוכן בערך 100 מטר מחומוס משאוושה. לקחתי מנה קבועה של חומוס בשר שם, ברוב המקרים ב take away , והתענגתי על הבשר הטחון הטעים שהיווה פרטנר מושלם לחומוס היציקתי משהו. כל זה בתוספת חמוצים לא רעים בכלל. אבל אז לצערי הרב, עבר דבר לא טוב על חומוס פינתי. יום אחד הוא נסגר לשיפוצים, וכשנפתח מחדש כמובן שהלכתי לשם שוב, וגיליתי למרבה האכזבה שהחומוס בשר רחוק שנות אור מהרמה שלו בעבר. ההסבר היחיד שלי לתופעה היא שייתכן והחליפו בדרך גם זכיין. קשה לי להאמין שמי שידע להכין חומוס טוב כ"כ בעבר, מגיש פתאום מנה כזו.
לא הייתה לי ברירה - הייתי חייב למצוא אלטרנטיבה אחרת קרובה לביתי.
קראתי ביקורות חיוביות באינטרנט על משאוושה, וגם שמעתי ביקורת טובות מ2 אנשים שאני מכיר, והחלטתי לנסות שוב.
מעט סקפטי, סרתי שוב אל הסניף הקטן ברחוב פינסקר.
הזמנתי כמובן את מנת הבית - משאוושה בתוספת ביצה, ולימונדה.
בחלוף מספר שניות הוגשה לשולחן צלחת חמוצים טעימה, שכללה זיתים סורים דפוקים, פרוסות מלפפון חמוץ, כרובית ובצל.
הספקתי להתרשם מעט מהחמוצים, ובעיקר מהכרוב שקצת הוריד לי את מפלס הרעב, ואל שולחני הוגשה מנת החומוס.
זו הייתה מנה גדושה שהכילה גרגרים חמים למעלה, קצת תיבול חריף, וביצה קשה רגילה שאני אוהב (אין לי דבר אישי נגד ביצה קשה חומה, אך ברוב המקרים היא לא הולכת טוב עם חומוס לדעתי)
התחלתי לטעום ולהפתעתי\שמחתי ממש נהניתי. הגרגירים היו חמים ובמידת עשיה בדיוק כמו שצריך. המשאוושה הייתה בדיוק במרקם שאני אוהב. הביצה ושמן הזית שידרגו באופן ניכר את המנה. הלימונדה שהוגשה בצד הייתה מתוקה בדיוק במידה הנכונה.
לאחר שבלסתי את המנה שמתי לב שכמעט לא השתמשתי בסלסלת הפיתות שהוגשה על השולחן (2 לסועד שזה הייתי אני)
לטעמי זו האינדיקציה הטובה ביותר לטיב החומוס - שאפשר לאכול אותו גם בלי פיתה\מאפה אחר כלשהו ולהנות.
כמובן שלא ויתרתי על הפיתה שהייתה חמה ומתוקה, ושידכתי אותה עם הבצל שהוזכר קודם, להשלמת הרעב הקל שעוד היה לי, אחרי המנה הבאמת נדיבה שקיבלתי. קינחתי עם כנאפה משובח שהגיע היישר מיפו.
כל הטוב הזה כולל הקינוח עלה משהו כמו 40 שקלים - בהחלט מחיר נמוך לעומת התמורה הגבוהה.
וזהו - מאז פקדתי את המקום פעמים רבות, בחלקן התיישבתי ובחלקן לקחתי הבית. לא זוכר פעם אחת שהתאכזבתי.
מה שכן, במהלך הזמן הכנאפה נעלמה מהמקום - ומי שקורא את הבלוג הזה ויכול לפעול למען החזרת הכנאפה למקום - יבורך. (אני מניח שהיא נעלמה בגלל קשיים אדמיניסטרטיביים להביא אותו מיפו ולא בגלל חוסר הביקוש)
רשמים של אנשים שניזונים בעיקר מחוץ לבית (אבל גם ממשלוחים). ביקורות מזון ומסעדות, תלונות, תמונות, סיפורים ואכזבות. וגם: מתכונים, סיקורים ושאר דיבורים על בישולים.
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
ארכיון הבלוג
-
▼
2012
(234)
-
▼
ינואר
(51)
- אוכלים בחוץ ואז בפנים (שווארמה, תבשיל ירקות, בטטה ...
- להזמין את האוכל של אמא
- מתרחקים מת"א 2 - סדנת בשר בניר צבי
- חומוס הקוסם והרפתקאות אחרות
- מתרחקים מת"א
- Tom yum flavored instant noodles
- הפלאפל של דוד
- ירקות מוקפצים בקארי צהוב (וקצת סילאן)
- ירקות מוקפצים בסילאן וחרדל דיז'ון על מצע אורז לבן
- פנקייק, חביתית או חמיטה או קישוא
- בוטיק נקניק \ שוק לוינסקי בערב
- חומוס משאוושה
- קפה 48 בערב
- ארוחת צהריים בחומוס אסף
- לא לאכול בכלל
- באגסי פלורנטין: קודם כל מסעדה
- באגסי פלורנטין טעים
- כמה סיבות טובות ללכת לשופרסל ביגדיל באיזור התעשייה...
- קאפקייק
- עלילות לזניה ביריד האוכל
- אונו – רק אם אתם אוכלים כשר ושום דבר אחר פתוח חוץ ...
- משה משלוחים
- טנדורי: אוכל אחלה, כל השאר חרא
- חמישי שישי וזה
- המזנון של אייל שני
- לא כל יום פורים
- על קופונים ומסעדות
- מסעדת לימוזין
- שיפודי עזרא ובניו לארוחת ערב
- שיפודי עזרא ובניו - היה סבבה וטעים
- שיפודי עזרא ובניו
- לברטוריו די פסטה בצהריים
- צהריים במשרד \ אוכל מהעתיד
- והפעם מבשלים בבית
- אחים אחים - במסעדה עוקצים
- הבהרה (התשיעי לינואר, 2012)
- השווארמיה בר בשר
- רובן והתוספות \ שונא עופות יחיה
- מספר הבהרות למען שמנו הטוב והצנוע
- נובה ג'ויה סינימטק (מזמינים ומתלוננים)
- כעת עם יותר כותבים
- לא פראייר (קרפצ'יו בר)
- כרובית למתחילים
- חוויות מהשניצליה
- אוכל הודי, בריאות ומשפחה.
- רובן \ צהריים במשרד
- סעיד המקורי מעכו - השיבה
- בשר כפי יכולתי
- החומוס הטוב בעיר
- למי קראת נקניק?
- אוכל בחוץ | אינסטגרם
-
▼
ינואר
(51)
אכלתי שם רק פעם אחת והיא הייתה מצערת.
השבמחקאת החומוס אני לא זוכר, הפיתות היו מחוממות חצי שרופות, הקרם פטרוזיליה הזה שהם שמים מעל היה מעניין, אבל כאמור אני לא זוכר את החומוס, זה היה רגיל לחלוטין ואני אוהב לזכור חומוס כי זה אומר שהוא שווה.
פינתי של בוגרשוב אכן החליף זכיינים וגם רמת החומוס שלהם ירדה בצורה מפליאה.
בתקופה שגרתי אצלך על הספה הייתי פוקד אותם לפחות פעם ביומיים ואז בטעות אחרי השיפוצים טעמתי ובכיתי. הצוות שם התחלף לילדים בשכר מינימום במקום אנשים ותיקים שעושים את מה שהם יודעים הכי טוב.
ההתנסות שלי הייתה נוראית, אני בחור שמאוד אוהב ומעריך חומוס. צר לי אבל החומוס הזה הוא החומוס הכי תפל וחסר טעם שנסיתי, ונסיתי המון.
השבמחקפשוט אין טעם בכלל, החמוצים סבבה הפיתות טריות אבל מה עם העיקר מה עם החומוס???
בכל מקרה אני מציע לתושבי המקום לנסות, וזאת רק מאחר שקראתי באינטרנט ביקורות טובות וגם אני מכיא אנשים שאהבו, לא יודע אולי אני מוזר, אבל לי ממש לא היה טעים בהשוואה לחומוסיות אחרות.
המנה הכי קטנה שקיבלתי בחיים.
השבמחקלקח למלצרית 10 דקות לבוא לנקות את השולחן. ביקשתי קולה פעמיים משתי מלצריות שונות ולא הביאו לי ולבסוף כללו את הקולה בחשבון. שראיתי שלא יגשו אלי ב10 דקות הקרובות נכנסתי פנימה וביקשתי שיורידו את הקולה - המלצרית זרקה את החשבונית לפח בכעס ולא הביאה לי חשבונית חדשה. אני וחבר שלי רצינו לשלם אז שוב קמנו כי לא התיחסו אלינו ושוב רצו את אותה הסכום מאיתנו וכעסו עלינו. פשוט מקום זוועה
זה נשמע כמו היחס הרגיל שם, אבל בכ"ז אישהו המקום מלא רוב הזמן.
מחקאוכל שם הרבה, הסלט, החמוצים והחומוס נהדרים. השירות נעים ויעיל. אוהב שם את הקינוח שלהם, המלבי, ובערב שותה לפעמים שם בירה. המחירים מצחיקים ביחס למקומות אחרים בתל אביב.
השבמחקבשבת הפיתות קפואות ומופשרות במיקרו
השבמחק