יום שני, 9 בינואר 2012

אחים אחים - במסעדה עוקצים

אני יודע שמאז הפוסט האחרון של ידידי כאן אתם סקרנים לגבי מסעדת האחים.
מקווה שלא הייתם יותר מידי במתח - אספר לכם עתה את סיפורנו האמיתי.
הכל החל ביום שישי גשום וחורפי.
אני ו-Sabibi נפגשנו ברחוב אבן גבירול פינת קרליבך, וחיפשנו היכן לאכול.
ברדיוס של עשרות מטרים יש מספר מקומות ראויים כמו רובן, חומוס יונס מיפו, הגוצ'ה של דיינר ולפי סיפוריו של sabib גם הקרפצ'יו בר (למרות שאני אישית עדיין לא הייתי שם)
לקרפצ'יו בר המדובר נולד אח חדש בשנה האחרונה העונה לשם "מסעדת האחים" - שניהם מבית היוצר של האחים דוקטור.
שילוב של תשוקה לשיפודים יחד עם חוות דעת חיובית על המיזם הקודם שלהם הביא אותנו לשיפודי האחים הממוקם 2 בניינים ליד אחיו.
הקונספט של המקום הוא שיפודיה משודרגת - לא עוד שיפודים מאיכות לא תמיד ברורה ואחידה שהורגלנו לאכול בעיקר במסעדות פועלים, אלא שדרוג גם מבחינת המבחר (שיפודי שרימפס, סלמון, חזיר) וגם מבחינת האיכות - נשמע טוב על הנייר.
נכנסנו למקום שהיה ריק כמעט לחלוטין, והמלצרית מיהרה לברך אותנו על זה שהטרחנו את עצמנו לבוא ביום סגרירי.
למרות שבמקום הייתה סוג של אווירת נכאים - התיישבנו בתקווה לא להתאכזב.
הסתכלנו על התפריט ו2 דברים בלטו - אחד הוא שחלק גדול מהתפריט לא היה זמין, והשני הוא שמבחינת המחירים המקום רחוק משיפודיה עממית כמרחק רמת אביב ג' משכונת עג'מי. בהזדמנות אחרת אגב נסקר כמה שיפודיות עממיות אהובות עלינו.
בכל מקרה הזמנתי 3 שיפודים - פרגית, לבן ונקניקיות שהומלץ לי ע"י המלצרית.
השיפודים היו בסדר סך הכל אם כי לא נפלתי מהכיסא - במיוחד בלט הלבן שהיה מיוחד ונדיר בטעמו.
הבעייתיות היא בכל מה שמסביב.
בעיניי החוויה של השיפודיה היא הרבה מעבר לשיפודים - יש את הלאפות, הצ'יפס, החומוס, הסלטים כפי שהורגלנו ע"י בני דודינו. בשיפודי האחים אין שום זכר לזה - במקרה הטוב ניתן להזמין פלטת סלטים בתוספת כ20 שקלים.
הסלטים לא נראו לטעמינו והחלטנו להסתפק בשיפודים - כך יצא ששילמנו מעל 100 שקל לאדם עבור ארוחה שלא השביעה אותנו, והרגשנו שיצאנו, איך לומר, מופסדים.
כדי להרגיע את הבטן החלטנו ללכת לפיצה פליפה הסמוכה, ורק לאחר מנת פיצה גדולה הצלחנו לשבוע.
לאחר המקרה העלתי את רשמיי והערותיי לפייסבוק של המסעדה, כדרך לתת פידבק לשיפור עתידי.
לאחר כשעה הפלא ופלא - ההודעה שלי נעלמה פתאום. הדבר מפליא יותר לנוכח העובדה שהודעות אחרות שמשבחות את השיפודיה דווקא כן נשארו. מי יודע, אולי אלה ההאקרים הסעודיים..
סך הכל לצערי לאור מה שתואר בפוסט לא אחזור לשם, ואני אף נרתע ללכת לקרפצ'יו בר הסמוך, על אף שהוא מומלץ ע"י מספר אנשים שאני מכיר ומבינים עניין.

תגובה 1:

  1. אני עדיין חלוק בדעתי.

    מצד אחד באנו בתקופת ההרצה, וברור לי שלא הכל הלך על מי מנוחות. הבשר על השיפודים היה איכותי, אם כי הוכן ביד מרושלת והיה מלוח מדי. כמו שאמרת היו הרבה חוסרים, וגם השירות להזכירך היה מלחיץ ולא נעים, עם דגש רב עם לנסות לדחוף לנו כמה שיותר מנות.

    עם זאת, יש משהו קסום בשיפודיה איכותית שלא צריך לנסוע בשבילה ליפו או לאזור, והייתי רוצה להאמין שהם השתפרו מאז.

    אגב, באותה תקופה התחיל גם סיקורים וביקורות, ורובן ככולם הסכימו איתנו.
    היה גם את עניין הטובקים - הם היו או שליליים\גבוליים או משבחים בצורה מזוייפת להחריד.

    שוב, אני לא אשלול את האפשרות לגשת לשם ולנסות בשנית. המחירים שלהם אמנם מעט גבוהים בהקשר לתחום, אבל משלמים על ה"מסביב", ויש גבוהים מהם גם ביפו - ולא בהכרח טובים מהם.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג