הארוחה הזו עדיין טריה לי בפה, למעשה יש עדיין על השולחן פירורים שלה.
רק אתמול דנתי עם עצמי בנושא של אוכל בקיץ וכמה קשה לחשוב על אוכל כשחם בחוץ.
גם היום העבודה והחום גרמו לי לא לרצות ללכת ולתור אחר מזון לארוחת הצהריים שלי, הרי למי באמת יש חשק להזיע ולהתייאש ברחובות הצחיחים והבודדים.
לכן, כשפתאום שאלו אותי אם אני רוצה להצטרף להזמנה מהקופי בר שמחתי מאוד.
התגובה הראשונה שלי למעשה הייתה זועפת, אבל אח"כ כשהבנתי שאין לי אפשרויות אחרות - נעניתי מהר לפני שיזמינו בלעדיי.
הסיבה לסירוב הראשונה הייתה כי אני לא באמת אוהב את הקופי בר.
זה לא שאני לא אוהב אותו באמת, אבל בנקודות ההשקה בינינו לא באמת התרשמתי.
למען האמת בכלל לא ביקרתי שם, השתמשתי כמה וכמה פעמים בשירות המשלוחים שלהם להזמין אוכל בצהריים ובערב ולא היו לי חוויות מטורפות במיוחד, רק אוכל רגיל, עשוי טוב אבל ללא הברקות.
ארוחה משתלמת או עקיצה מושלמת? |
הפעם בחרתי עיקרית פסטה בעלות של 49ש"ח אשר מרכיביה היו:
- סלט + רוטב ויניגרט
- לחמניה + חמאה
- פסטה פנה פומודורו + פרמז'ן
- לימונדה
- מאפין
הסלט היה רענן, קליל, עם שבבי סלק ועלי בייבי לצד חסה טריה.
רוטב הויניגרט היה חריף בחמיצותו מה שהפך אותו למוצלח מהרוטב הממוצע. היה לו פאנץ' ואנשים אף התלוננו על ריחו החריף.
הלחמניה הייתה עם דגנים בתוכה, בגוון חום ובטעם שהשאיר חשק לעוד, טבלתי אותה בחמאה הרכה וליקקתי אצבעות. הפסטה הייתה מבושלת יתר על המידה אבל הרוטב שלה היה מצויין.
הלימונדה היוותה ליווי נהדר לארוחה.
הלחמניה והמאפין היו לי לעזר רב בניגוב הרוטב שהצדיק ניגוב בסוף הארוחה.
הארוחה הזו בהחלט שווה 49ש"ח, במיוחד לאור התמחור המוגזם שיש כיום לכל דבר. זו ארוחה עסקית במחיר משתלם.
המדד האישי שלי לפסטה לוקח בחשבון את היכולת שלי לשחזר את המנה בבית. סגנון הרוטב שלי שונה מזה של הפסטה אך שוב, מדובר ברוטב שבכלל לא איכפת לי לשלם עליו ולכן אני מרוצה. הוא לא היה מימי, הוא היה סמיך ועשיר הן מבחינת הטעם והן במרקם.
בד"כ אני לא משתפך על פסטה או אפילו על אוכל אלא אם מדובר בניצחון גורף. כאן מדובר בארוחה טובה, פשוטה, משתלמת, סך רכיבה אמנם בסיסיים, אבל יחדיו וביחד עם רעב של צהריים זו הייתה סגירת פינה משכמה ומעלה.
יצא לי לאכול את הכריך חזה עוף שלהם והוא בינוני לחלוטין, אותו דבר כמו בוולפנייטס או בכל מקום בינוני אחר שיש בו מנות בינוניות כי הרי זו לחמניה עם חזה עוף
השבמחקמילא היו עושים משהו מיחד
איזה תיבול
איזה רוטב
איזה תוספת
אבל לא הם הכל עשו רגיל על פי הספר
הופתעתי לרעה כי באמת שמעתי מלא דברים נפלאים על המקום
אבל אולי הם לא מפנקים במשלוחים ואולי הם מקום שאוכלים בו ולא מזמינים ממנו
כריך עוף זה לא צחוק זה אוכל שאפשר לשדרג בקלות על ידי תיבול שונה
אפשר להרים אותו לשמים עם עוד מרכיב אחד או ירק אחד
אבל הם לא עשו את זה
במקום זה שלחו לי לימונדה
נשמה רק שתדע שמחירים זולים יש רק בחולון ברחוב דב הוז לכל סוגי האוכל אז שלא יהיו לך טעויות
השבמחקעליך עבדו
הנה קצת מחירים של חולון
מגש פיצה- 20 שח פלאפל- 5 שח שוארמה-13 שח פיתה 18 שח לאפה סושי- מנה שניה 10 שח בינות ביתן בחולון :המבורגר ב-5 שח ציפס-2 שח שתיה-2 שח
אתה אוכל אוכל של פראיירים תבוא אליי הביתה אני יכין לך מנה של פסטה שתשליך אותך לים
אתה קורא לארוחה כזו ב49 "משתלמת"?
השבמחקבוא אני אגיד לך מה אני מקבל במקום העבודה שלי ב9 שקל :
- מגוון סוגי פסטה לבחירה + רטבים (רוזה וכל הבולשיט הנ"ל)
- סלט ירוק\סלט בתוספת טחינה על הכיפאק
- שתיה קלה לבחירתי (כאן קצת מבאס כי הם עובדים עם משפחת פפסי אבל תמיד אפשר לקחת מיץ ענבים)
- קינוח בדמות עוגיות\פירות
באופן כללי אני לא מבין למה אתה צריך לשלם כ"כ הרבה כסף בשביל פסטה. בשר זה חומר גלם יקר, בסלט יש איזשהי עבודה של קיצוץ ותיבול נכון. פה זורקים לסיר פסטה, שופכים עליה איזה משהו ועוקצים.
אתה טועה בקשר לפסטה.
מחקבמסעדה שהייתה לי היינו עושים פסטה עבודת יד - זה לא פסטה "המותג" שאתה קונה בסופרסל 2 ב10. זאת עבודה לא קלה בכלל וצריך מכונה מיוחדת וזמן פנוי. מה שכן, בדוגמא הנ"ל הפסטה נראית סטנדרטית לחלוטין, ובאמת שלא מובן התמחור הגבוה, ועוד במשהו שהם מכנים עסקית.
על מה אתה מדבר, זה דיל מצויין.
מחקבטח ב9 שקל אתה מקבל פסטה משלשום, סלט מלפני שבוע ועוגיות מתקופת המנדט.
לעומת זאת אני וחבריי גם סועדים במקומות הנכונים כמו קופי בר וסרגוס במחיר אטרקטיבי, וגם מראים את עצמנו איפה שצריך ושומרים על הסטטוס החברתי שלנו.
אני לא יודע מה יותר גרוע - להיעקץ בעסקית הזו או ללכת לטעם העיר ולקבל מנות מיניאטוריות עבשות ב35 שקל בטעם העיר.
השבמחקהכנתי עכשיו וואחדל פאסטה בבית והיה טוב
השבמחקלא צריך לשלם לאף גנב 50 שקלים
מה שכן אני בכל זאת הייתי אומר לאנשים הזמין כי בעבודה זה לא משהו שאפשר להגיד לו לא בגלל שמפנקים אותך בלימונדה ולחמניות ומאפין וסלט והכל אחלה אז מה רע
אני לא מבין למה על קצת בצק עם רוטב, קצת עלים ("סלט") ורוטב, ועוד קצת בצק, צריך לשלם 50 ש"ח. זה זול כל עוד מגזימים במחיר רק עד שיהיה ברור ש-49 זה המינימום של המינימום לארוחה, ואז המגזימים יגזימו עוד יותר, וה-49 פתאום יהפוך ל-59.
השבמחקהשתיה והמאפין מיותרים לחלוטין כהצדקה למחיר, ובלעדיהם באמת שאין סיבה לשלם יותר מ-20 ומשהו שקל על מה שקיבלת.
ההצדקה היחידה שאני מוצא למחירים כאלה היא שהמקום צריך להתפרנס. אני חושב שעם מחירים הרבה יותר זולים גם היו מזמינים ממנו הרבה יותר לקוחות, והוא עדיין היה מצליח להתפרנס.
עיוני,
מחקאם כבר נעקצים, אז פעם הבאה שים עוד 10 שקלים ולך אשכרה לאכול בקופי בר.
גם תצא מאווירת השגרה הדכאונית של המשרד, וגם תאכל עם סכום ממתכת וצלחת כמו בן אדם.
שיהיה בהצלחה,
ניסים
צודק,
מחק59 שקל לעסקית של מנה ראשונה+עיקרית במקום כזה זה לא הרבה בכלל.
אני לא אומר ללכת לשם כל יום, אבל בהחלט אפשרי פעם ב כדי להתפנק.
כיום אפילו במקומות שמגישים אוכל ביתי ונראים כמו בית תמחוי, אתה לא יוצא בפחות מ40 שקל בצהרים.
וקינוח ושתיה, כן?
מחקכשהייתי שם בפעם האחרונה שתיתי בקבוק מים שלם.
מחקבא ממש בטוב בימי הקיץ החמים, אחרי שאתה מגיע למסעדה מזיע מבחוץ.
לקינוח נתנו לנו על חשבון הבית פחזניות מקורמלות, שזה קינוח ששם בכיס את רוב הקינוחים בתשלום שאכלתי בחיי במסעדות.
60 שקל לעסקית לא כולל טיפ??
מחקחביבי, פראיירים כמוך יש רק במשלחת הישראלית לאולימפיאדה.
מי שלא מכיר את מסעדת קופי בר האגדית מוזמן לבוא לבקר אותנו בחלל ששיפצנו ועיצבנו לאחרונה, תגידו שסלעית שלחה אותכם!
השבמחקקצת יקר לי האמת, יש אולי קופון שאני אוכל להשתמש בוא?
מחק