אומרים שארוחת בוקר היא הארוחה הכי חשובה של היום, אבל מי מאיתנו באמת מייחס לאמירה הזו חשיבות כלשהי? לרוב האנשים אין את הזמן או את הסבלנות להשקיע בארוחת בוקר טעימה, מזינה ועשירה כל יום.
כי כשאני אומרת ארוחת בוקר אני לא מתכוונת לעוגיות עם הקפה או איזה רוגלך. זה לא מזין ולא תורם לכלום, זה סתם להלאות את הגוף בסוכרים מיותרים על הבוקר.
לכן החלטתי לפני כשלושה חודשים שאני מתמסרת לארוחת הבוקר. אם היא הכי חשובה בכל היום, מגיע לה שאעשה לה כבוד לא?
חשוב לי לציין שאני טבעונית ולכן עלי להיות יצירתית במיוחד כשזה נוגע לארוחות בוקר, כאשר רוב הדברים שאנשים "נורמליים" אוכלים בבוקר הם מחוץ לתחום עבורי. אז מה אוכלים בבוקר אנשים שלא מעוניינים בגבינות, טונה וביצים?
את הארוחה הראשונה הכנתי ביום גשום של תחילת מרץ. היא כללה צנים, כמה חתיכות אבוקדו ועגבניות מנומרות בליווי של נבטוטים כאלה שקונים בסופר.
בהתחלה היה לי קשה להתרגל לרעיון של לאכול כאלה דברים על הבוקר אבל עד מהרה זה הפך להתמכרות. היום אני כבר לא יכולה בלי משהו טעים על הבוקר (או צהריים מוקדמים, תלוי מתי הקצתי).
התמכרות נוספת שלי היא הצילום והתיעוד האובססיבי של חיי. שילוב של שני הדברים ועד מהרה גיליתי שיש לי אוסף מכובד של צילומי ארוחות הבוקר שלי. מידי פעם אשתף פה צילום או שניים ואספר מה בצלחת.
זו ארוחת בוקר שעשיתי בבוקרו של ליל הסדר והיא באה לציין את בוא האביב. היא כוללת בייגל'ה ירושלמי אמיתי מהעתיקה, עלי בייבי ירוקים, עגבניות שרי וכמובן המלך אבוקדו, בקישוט של הרבה פרחים יפים מהגינה של אמא.
בוקר טוב (:
איפה אני אמורה להשיג עכשיו אבוקדו ועגבניות שרי כדי לפתור את החשק שנוצר בעקבות הכתבה הזאת?
השבמחקפשוט לא הוגן.
לא רע, לא רע בכלל.
השבמחקברוכה הבאה לבלוג!
מצטרף לברכות, אכן רכש מוצלח.
מחקמקווה בשבילך שיהיו נבטוטים בAMP:PM כי אחרת אהיה מאוכזב.
השבמחקמקווה שהיו...............
מחקאת ממש מוכשרת? את קבועה פה בבלוג? איך אפשר לראות עוד תמונות ומתכונים שלך? את מגיעה לבתים של האנשים לבשל? את פנויה? יונשי? משו?
השבמחקמאמי כולם חושבים עכשיו שיש לי סטוקר (:
מחקלא הבנתי, את אוכלת את האבוקדו עם הקליפה?
השבמחקכן, זה ממש מומלץ!
מחקסתם...לא. זה רק נראה ככה בתמונה (:
ליוי שלום,
השבמחקמה הדרך הכי טובה לבחור אבוקדו?
הייתי אתמול בסופר והיו שם או כאלה שהם ממש קשים או כאלה שהם רכים בצורה מגעילה.
אם אני רוצה לאכול אבוקדו כבר באותו יום, מה עדיף?
ובכן. בחירות אבוקדו זאת אמנות נרכשת. לוקח כמה פעמים של ניסוי וטעייה עד שלומדים. אבל אני יכולה לתרום כמה עצות:
מחקאם אתה רוצה את האבוקדו באותו היום אז עדיף כמובן לבחור אחד רך.
אבוקדו הוא ירק שהופך להיות אכיל בעצם רק כשהוא מתחיל להרקיב, וצריך לתפוס אותו בזמן.
בדרך כלל אלה שהם רכים אבל עדיין נראים נחמד מבחוץ יהיו טובים מבפנים, אבל חשוב לדעת שגם אלה שמרגישים נורא וכים ומתחילים להשחיר בחוץ- עדיין מצויינים מבפנים!
קורה כמובן לפעמים שפותחים אבוקדו והוא כבר חסר צבע/ אפרפר/ שחור מבפנים. זה שובר לי את הלב כל פעם. במקרים שאני חשדנית לגבי האבוקדו בסופר אני פשוט קונה יותר מאחד כדי שלא יהיו טעויות (מכורה, אין מה לעשות). בשוק אפשר פשוט לבקש מהמוכר (אם הוא נחמד) שיפתח אחד לדוגמא.
ואם יש רק אבוקדו קשים? (בעיה נפוצה בחודשי הקיץ)
קודם כל להשאיר מחוץ למקרר עד שהם מתחילים להתרכך.
חוץ מזה, אפשר לזרז את התהליך אם עוטפים אותם בעיתון או אם שמים אותם בקערה ביחד עם פירות הדר. זה עובד!
מקווה שזה עונה על שאלתך (:
אני בד"כ לוקחת אחד רך (או שניים.) לאכול באותו יום וכמה קשים שיבשילו\ירקיבו אח"כ, אבל אם הם מממממש רכים, זה כבר לא אכיל בד"כ.
מחקהכי טוב זה המצב האמצעי שזה די רך אבל לא מאוד.
מגניבה אבל אפשר עוד אופציות לארוחת בוקר??
מחק