יום שני, 21 במאי 2012

טאג'ין מאכלי עמים

בשבוע שעבר פרסמתי בעמוד הפייסבוק שלנו את התמונה מטה ושאלתי את הגולשים את זה נראה להם מוכר.
התגובות העוקצניות לא איחרו לבוא כי מסתבר שאנשים לא תמיד מבינים צלחת שיש בה הכל מהכל, למרות שהכל מהכל זו אחלה דרך לאכול מלא דברים בטעמים שונים ולדאוג שלא יהיה משעמם בפה.
אז בתשובה לשאלה, מדובר בטאג'ין מאכלי עמים, מקום חביב ומרווח שנמצא לקראת סופו של רחוב המסגר ומתמחה האבסת אנשים ע"י תבשילים אינספור.

ספגטי, אורז לבן, צ'יפס, חזה עוף בגריל, שניצל
ספגטי, אורז לבן, צ'יפס, חזה עוף בגריל, שניצל.


תהליך ההזמנה פשוט מאוד, ניגשים אל ויטרינה ארוכה ובוחרים מהסירים, המגשים, הקונטיינרים והפאיילות.
הנוהג הוא מנה בשרית ולצידה 2-3 תוספות. בפועל זה תלוי במי שמגיש לכם ועד כמה הוא נדיב \ חדש והססן. תמיד אפשר לבקש עוד וגם לקבל.
בדלפק צדדי יש סלט, כרוב שהוא יותר מתוק ממוחמץ לייט (כמו בחומוס אסף) וטחינה, אותם אפשר לקחת בצלוחיות עד שימאס. המקרר נמצא למעשה מאחורי הדלפק אבל בשנה האחרונה אף אחד כבר לא טורח להביא לך שתיה ומעדיפים שתיגש ותיקח לבד.
מועד התשלום הוא לפי העדפת הלקוח ומבוסס על שיטת הכבוד.
עלות הארוחה שלי הייתה ארבעים ש"ח לצלחת הזו + בקבוק קולה של חצי ליטר.


סלטים, מנה עיקרית, טאג'ין
התמונה הזו הייתה אמורה להראות את הסלטים אבל לא הצלחתי לסובב אותה על הצד.

הארוחה הספציפית הזו הייתה מצויינת למרות שהיא הייתה סוג של ארוחת ילדים עם רכיבים בטוחים.
שניצל, חזה עוף בגריל, צ'יפס, ספגטי בסיסי, אורז לבן, אלה הם דברים שקשה לטעות איתם, אפילו בכמויות גדולות - תשאלו כל טבח צבאי.
מכל הפעמים שאכלתי במקום זו הייתה הפעם השניה שנגעתי בספגטי שלהם כי לרוב הם מעמיסים בו בצל. הפעם הוא היה יבש בצורה משעשע, הרוטב היה ספוג ודבוק לאטריות שהיו בחלקן אחלה ובחלקן כמעט קריספיות.
אמנם זה לא מעשה שף איטלקי, אבל יצא טעים. על זה אני לא מתווכח אבל כרגיל, טעם וריח.
בביקורים אחרים שלי אני הולך גם אפשרויות מהסירים השונים, תבשילים, ירקות, קוסקוס, תמיד יש משהו.


טאג'ין מאכלי עדות
גברתי על האתגר.


גזר דין:
קל לי לשפוט את טאג'ין לטובה ולרעה כי אני מכיר את המקום כבר זמן רב, כך שכל מה שאני אומר מבוסס על הרבה יותר מביקור אחד וכידוע ביקורים רבים הם אחלה אינדיקציה.
המטבח בטאג'ין מוציא המון אוכל, גם בכמות וגם במגוון.
הנ"ל ניכר לפעמים באיכות האוכל, אבל המגוון בהחלט מפצה ובכל ביקור אפשר למצוא סיר או שניים או שלושה שיש בהם משהו לאכול גם לבררנים כמוני.
השירות תמיד חביב ומחוייך, כאמור יש גם תוספות אם צריך.
התמחור הוא סטנדרטי, המנות גדולות ונכון שמדובר באוכל ביתי במקרה הטוב ומסעדת פועלים במקרה הרע אבל הרווח כאן הוא במבחר ובכמות.
מתחריהם באזור נעים בין מחירים גבוהים יותר לאכול פחות טוב ברובו או במקרה ספציפי מזון ברמת בישול והקפדה רבה יותר אך עם לקות קשה בטעם.

לסיכום עוד יותר קצר: מומלץ.

8 תגובות:

  1. אני לא רואה כאן הרבה כמות, אני רואה משהו מאוד סטנדרטי.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני רואה שניצל, שתי חתיכות חזה עוף, חופן צ'יפס, שליש צלחת אורז ועוד שליש צלחת ספגטי. תשווה את זה לגודל של הקעריות הסטנדרטיות, יש שם די הרבה אוכל ואני אישית לא יודע אם הוא ביקש תוספת או לא.
      אני בחיים לא הייתי מצליח לסיים את כל זה.

      מחק
    2. אני מכיר את המקום והכמויות שם די גדולות.

      מחק
  2. זה ספגטי זה?!
    אני מקווה שאף אחד משגרירות איטליה לא ייקלע למקום, למה יכולה להתפתח בקלות תקרית דיפלומטית.

    השבמחק
  3. "בררנים כמוני"? אתה לא ממש בררן אם אתה אוכל במקום כזה...

    השבמחק
    תשובות
    1. אשכרה דוגרי24 במאי 2012 בשעה 22:23

      מדובר במקום שמזכיר בית תמחוי - רק שבבית תמחוי זה חינם וכאן משלמים 40 שקל.
      לדעתי זו אחת הבחירות הקולינריות הרעות שאפשר לעשות באיזור.
      עדיף להוסיף עוד כמה שקלים ולאכול ליד בעסקית בסרגוס.

      מחק
  4. הרגע חזרתי משם:
    חזה עוף בגריל מצויין
    שניצל עבה מדי
    צ'יפס סביר
    אורז חסר טעם לחלוטין, אפילו לא טעם של אורז
    קוסקוס לא טעים בעליל, הזזתי אותו הצידה
    כרוב דוחה, ירקתי אותו חזרה לקערית
    מי שבאה איתי אכלה ממולאים אבל היא לא אכלה, היא טעמה והפסיקה לאכול כי מבחינתה הארוחה נגמרה באותו רגע היה לה חמוץ ולא טעים והיא גם ראתה שאני ועוד מישהו לא נהנים אז היא הפסיקה לאכול וחיכתה שנסיים את מה שהיה בסדר כי היא רצתה ללכת משם כבר.

    השבמחק
  5. כבר שנים שלא ראיתי מקרוני פועלים כזה שמגיע מעורבב בתוך הרוטב שהוא כבר מיובש על האיטריה
    הייתי אוכל כזה באלנבי פינת מונטיפיורי בתור תוספת בשווארמה של הזקנים בצלחת

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג