יום שלישי, 27 במרץ 2012

סניף רק בשר ראשון לציון - טעות משפחתית.

תשאלו אותי למה אין לפוסט הזה תמונות, ובכן זה בגלל שלא היה אמור להיות פוסט.
זו הייתה ארוחה משפחתית למשפחה המצומצמת, סה"כ יצאנו החוצה כדי לאכול, לדבר וסתם לבלות זמן איכות ביחד אבל בחוץ.
הסיבה שיש פוסט היא כי העניין נגמר בהרגשה מעורבת.

יש שיגידו (אפילו מעל עמודי "הארץ") שהלקוח הקולינרי בישראל הוא מפונק מדי, דורש יותר מדי, מחזיר מנות, צועק על מלצרים, יומרני ביחס למה שהוא רוצה לשלם או להבנתו הכללית. אולי זה נכון במקרים מסוימים, אבל הייתי רוצה להאמין שאני הוגן למדי, יודע לפרגן, נותן הנחות ובעיקר אדם פשוט עם לב זהב.

ההוכחה לכך שאני סלחן ורחום היא שהלכנו מלכתחילה לסניף אחרי הביקורת הקודמת על רק בשר.

אני אבנה רשימה כדי שלא אתחיל להתפזר, יותר קל לי לעבוד לפי נושאים מסודרים, ככה גם אוכל לראות מה בדיוק ציינתי ומה לא:

  • המיקום יחסית נוח, אמנם בחלק הטיפה מבאס של אזור התעשיה הישן של ראשון לציון, ככה שאם תבואו בסוף השבוע ייתכן ותישארו בלי חניה ותתקשו לעבור עקב בליינים, אבל באמצע השבוע מדובר באזור נוח, ליד חניון גדול, יש אפילו תחבורה ציבורית וטאבון \ שאוורמה ליד, למקרה שאתם עדיין רעבים או לא רוצים לבוא רעבים לגמרי.
  • העיצוב טיפה חלש. צד אחד מכוסה לוחות עץ, צד אחר במשהו שנראה כמו אבנים (לא נגעתי אז אני לא יכול להבטיח שום דבר). מעל החלל היו קורות עץ, טאץ' נחמד, אבל מעל קורות העץ היו תקרה אקוסטית ופלורוסנטים - זכר ממשהו שהיה שם קודם, עם מראה של משרד מהעבר.
  • הזמנו מקום מראש, ואפילו התקשרו אלינו לוודא שהכל בסדר כשאיחרנו טיפה. כשהגענו למסעדה גילינו שיש תפוסה של כארבעה שולחנות בלבד, ככה שהרגשתי טיפה מרומה. זה לא שגזלנו להם מקומות. מה שכן, השיחה הייתה מנומסת, הגישה חיובית, ובתור בעל עסק אני רואה איך זה דווקא עושה משה טוב ללקוח ומראה על איכפתיות או לפחות על ניסיון להזכיר לך לבוא לבזבז כסף.
  • שיטת הזמנת הבשר היא כמו בשאר סניפי רק בשר, ישנה ויטרינה מקוררת ואדם הפורס לך את הנתחים ושוקל אותם בעודך מסתכל על גושי בשר או על המחירון ומנסה להבין מה בא לך. אנחנו ידענו מה אנחנו רוצים. חתיכות הבשר לא היו בסדר מופתי ולא היו סקסיות במיוחד - עד כמה שבשר מקורר יכול להיות מזמין. האיש בדלפק היה סוג של חביב, אם כי היו שני אירועים בשיחה איתו שהיו לא נעימים, אבל אעדיף שלא לציינם, מחמת אי הנעימות.
  • חזרנו לשולחננו ומיהרתי להזמין את מה שזכרתי שכולם אוהבים, אבל היו כאלה שהעדיפו לבחון את התפריט שוב ושוב אז המלצר הלך בנתיים, וכשהוא חזר הוא לא זכר מה ביקשתי בהתחלה.
  • כשכולנו הזמנו יחד ביקשנו שהמנות יצאו באופן רנדומלי, ז"א ע"פ מה שמוכן קודם. זה לא קרה, כי ע"פ ההיגיון לא הינו אמורים להגיע למצב בו אנחנו ממתינים רבע שעה לשתיה שלנו או למנת לחם ומטבלים. כל הנ"ל כמובן הגיעו יחד עם מנות ראשונות אחרות, מה שאומר שהמנות לא יצאו ברגע שהיו מוכנות, אלא כולן יחד. חשבון פשוט.
  • הבשר עצמו היה סביר, אבל כשאני אומר סביר הכוונה היא לא ל"שלום שלום היה בסדר בואו נחזור שוב כי זה בסך הכל משתלם" אלא סביר בקטע של "במחיר כזה הייתי מצפה למשהו טעים יותר, פחות יבש וטיפה יותר מוקפד" או אפילו "מה, אני מכין סטייקים טובים יותר על המנגל בטיילת".
  • המנות הראשונות התעלו על הבשר.
  • לקינוח חלקנו פרפה חלבה, מנה ממש ממש טובה, באמת, קינוח אדיר.
  • החשבון עלה על 500 ש"ח, אבל מכיוון שיש לי כרטיס חברות קיבלתי 20% על הבשרים.
  • רק הבוקר הבנתי שהייתי צריך לשלם באשראי כי כרטיס ויזה כ.א.ל נותן הנחה נוספת ברק בשר והייתי צריך לחשוב על זה מראש כצרכן נבון וברגע האמת בתור אדם שלא רוצה לתת יותר מדי כסף לעסק מאכזב על ארוחה בינונית מאוד.
  • אגב, לא היה אסאדו, מה שביאס אותי מאוד כי אני אוהב מאוד את גוש השומן הנוזל הזה עם העצמות הגדולות שלו. לא היה אפילו את הרוטב של האסאדו, ואמרו לי לחזור מחר (ז"א היום, ז"א לפסטיבל הבשר) כי שם הם דווקא יככבו.
  • היה סוג אחד של קבב, אבל לא היו הקציצות שענבר חיפשה. ניסו לשכנע אותה שאין שום קציצות ותמיד ובכל הסניפים יש רק את הקבב המדובר. זו כמובן טעות כי תוכלו אפילו לראות אותן בפוסט הקודם, זה שיש אליו לינק למעלה, ואם יש תמונה סימן שאנחנו לא שקרנים שבודים קציצות ממוחינו הקודח.

הייתי רוצה להאמין שהכל חלק מהקנוניוה הראשונית, הרי ידוע שהטובות שברשתות נוטות לא לספק את הסחורה כשהן פותחות סניף בראשון לציון. 
כדי לחזק את הטענה הזו אוסיף כי כשהם במיטבם - רק בשר סניף סלמה מגישים אוכל הרבה יותר טעים ונעים.

זה סיפור נורא יפה וארוך, ואני מבין אם לא תקראו אותו או אפילו תשללו אותי כי הלכתי למקום שכבר קיללתי בליבי (סניף אחר אמנם), אבל באמת שבראשון אין הרבה אפשרויות יותר טובות. אל גאוצ'ו הם גנבים כשרים. קאזה דו ברזיל כבר איכזבו בעבר ולא באמת רציתי להתאכזב שוב. ישנם מקומות נוספים עליהם שמעתי דווקא טובות אבל משום מה רציתי לנסות את רק בשר של ראשון לציון, גררתי את המשפחה ושילמתי על זה.

תהיו לי בריאים ותיזהרו מעקיצות.

14 תגובות:

  1. כשאתה חוזר ומפרנס את הגנבים האלה אתה עושה את אותה הטעות שוב ושוב.
    הם כבר הכשילו אותי כמה פעמים, ואני לא מרבה לתת יותר מדי הזדמנויות חוזרות ממילא.

    השבמחק
  2. מעניין אם זה זכיינות או רשת של ממש עם בעלים משותף שהרמה חשובה לו.
    אם המקרה הראשון הוא הנכון אז כנראה שזין עליהם ולא איכפת להם מכלום חוץ מרווח.
    אני עדיין מחפשת מקומות שבהם המותג והרמה חשובים בדיוק כמו ההכנסות והלקוח נמצא מעל כל אלה יחד עם האיכות של המזון שמוגש.

    השבמחק
  3. זאת זכיינות - אל תצפי שהרמה בסניף אחד תהיה זהה לסניף אחר.
    נתקלתי כבר במספר מקרים בהם הרמה בסניף אחד מעולה ובסניף אחר הרבה פחות טובה - כמו בפוסט של על השניצליה.

    השבמחק
    תשובות
    1. אנשים אוהבים להמציא שטויות וחבל
      רשת רק בשר היא רשת המורכבת מארבעה סניפים 2 בת"א(סלמה ורמת החייל) אחד בחיפה ואחד בראשון לציון כולם בבעלות דני ברנד ואפשר לעשות על זה חיפוש פשוט באינטרנט

      מחק
    2. אנשים אוהבים להמציא שטויות וחבל
      רשת רק בשר היא רשת המורכבת מארבעה סניפים 2 בת"א(סלמה ורמת החייל) אחד בחיפה ואחד בראשון לציון כולם בבעלות דני ברנד ואפשר לעשות על זה חיפוש פשוט באינטרנט

      מחק
    3. אתה נשמע כמו תגובה מטעם המסעדה.
      מעניין שבחרת להתייחס לזוטות כמו מי הבעלים של המקום.
      אני מניח שזה עדיף מלהתייחס לעובדה שלפי הפוסט שנכתב כאן המקום פשוט לא מספק את הסחורה.
      באם אתה באמת לא קשור ל"רק בשר" אלא רק עובר אורח בבלוג הזה שמכיר את הנהלת החברה מבפנים, ובנדיבותו חילק עם קוראי הבלוג את המידע על הבעלים - אנא קבל את התנצלותי הכנה.

      מחק
  4. לא מתאים לך תלך לאכול במקום אחר ועל תהרוס לאחרים!!!!

    השבמחק
  5. חביבי, סע ליפו, עזוב אותך מכל הבוזזים האלה.
    אצלהם גם בהנחה ובמבצע זה עדיין מחיר של שוד, ולארח הם בטח לא יודעים כמו היפואים.
    ביפו שיפוד זה שיפוד, נתח זה נתח, כבוד זה כבוד והסלטים רצים חופשי (או לפעמים בסכום סמלי).

    אם רחוק לך יפו תנסה את עזרא ובניו, אמנם זה לא בדיוק מסעדה או גורמה, אבל הם מבינים עניין בלאכול בזול ובגדול.
    J

    השבמחק
  6. כל הסיפור שכתבת פה נשמע לא קשור למציאות בכלל. אני ומשפחתי ישבנו במקום כבר 3 פעמים ונהננו נורא!
    הבשר היה עשוי היטב ולפי מה שביקשנו. (כנראה אתה לא יודע לאכול בשר!?) אנחנו אוכלים בדרך כלל בסלמה וכשהם פתחו בראשון שנמצא בעיר מגורנו. שמחנו, ואף גילנו שהסניף הזה מוקפד יותר. שירות אדיב
    המנות מוגשות יפה וטעימות נורא! לעניות דעתי חיפשת על מה להתלונן. עובדה כתבת כמה מפריע לך האבנים בקירות והעץ והתקרה המשרדתית. אנשים פשוטים וטובי לב לרוב מתחברים לפשטות ופשטות מנצחת. חורא לי לשמוע אנשים שקוטלים בייחוד שכל מחצית חברנו הולכים למסעדה ונהנים בה כל פעם מחדש.
    רבותיי קחו הכל בערבון מוגבל !

    השבמחק
    תשובות
    1. זה ניראה כמו תגובה מטעם
      בן אדם אמיתי היה משאיר לפחות שם או מייל בשביל שיגיבו לו
      ניראה לי גם שבן אדם רגיל לא היה לו איכפת אם מישהו לא נהנה במסעדה
      חבל שבמקום לתקן בעיות אנשים במסעדה יושבים בגוגל ומחפשים לריב עם לקוחות שלא נהנו
      גם חשבתי זה שאם בן אדם לא נהנה במסעדה אז מה הוא יכול לעשות נותן טיפ והולך הביתה
      זה לא שאם מקום רע אז הם פתאום יגידו לו בו תהנה תחזור שוב
      וגם לא עושה חשק לחזור אחרי שלא היה טוב
      אז אתה זורק כללה בלב והולך לבית
      אחרי זה פיתום באים באינטרנט אומרים לך שאתה לא אוכל בשר כמו שצריך

      מחק
  7. ניקול מהז'ונגלר23 במאי 2012 בשעה 12:06

    באתי עם כל חמש משפחות שלי וכולם אכלו הכל ואמרו תודה ולוקלוקו את הצלחת
    תראו איך אנשים פה באים ללחלח על המסעדה הכי טובה בעיר

    השבמחק
  8. אני לגמרי מבינה את התגובות פה, גם אני לא באמת נהנתי שם.
    לצערי רוב המקומות שיש כיום בראשון ומכנים עצמם מסעדת בשרים קרי קאזה דו ברזיל, אל גאוצ'ו וגם רק בשר הם מקומות שמספקים את הסחורה באופן חלקי ולא מעניין במיוחד.
    קאזה דו ברזיל הולכים על כמות ולא על איכות, אל גאוצ'ו הולכים על עיצוב וכשרות במקום על איכות אמיתית למרות שהם מתקרבים ורק בשר החדשים יכולים לעשות עבודה טובה יותר. במרחק נסיעה קצר משם יש מקומות כמו פונדק אסא שמספקים מדליוני חזיר, סטייקים עסיסיים, שיפודים וכו'.
    כמו שכבר ציינו לא רחוק משם יש גם את עזרא ובניו.
    אני לא אומרת שעזרא ובניו הם באותה רמה של אל גאוצ'ו, אבל במחירים אין מה לדבר.
    אמנם אפשר לאכול כפי יכולתך ברק בשר ובקאזה דו ברזיל אבל בעזרא אתה באמת יכול לאכול עד שתמות באותם סכומים.
    קרוב מאוד לכל מקומות בשר שציינתי יש גם את המיטבול. מיטבול הוא לא יותר זול אבל יש להם דברים קטנים כמו צ'יפס שום, רטבי ברבקיו וכמובן את האסאדו עגל המתוק שלהם שלא רואה אף אחד שציינתי בכל התגובה שלי ממטר.
    אני באמת מאמינה שראשון צריכה יותר תחרות בתחום הבשרים ולא כמו מוזס שמביאים מחירים מוגזמים על מנות שרק נהיות יותר קטנות.
    ראשון לציון היא עיר שנתקעה בשנות התשעים מבחינה קולינרית. לא ייתכן שאין לנו וריאציות טובות על שום מאכל רחוב.
    גם סניפים של דברים מוכרים וטובים שמגיעים אלינו הופכים להיות בינוניים או כשרים חלילה.
    אני עלולה לחזור שוב לרק בשר ראשון לציון, אבל רק בשביל הפסטיבל, אני לא חושבת שזה שווה בשאר ימות החודש.

    השבמחק
  9. באתי עם שבע משפחות לפחות והיה מושלם בכל פעם היה טעים שאין דבר כזה בהצלחה בפרנסה

    השבמחק
  10. כל מי שעובד שם או נותן להם כסף צריך להתבייש בעצמו שוב ושוב ושוב.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג