יום רביעי, 27 ביוני 2012

אוליב: פסטה מלנזנה

מנת המלנזנה של אוליב (חציל באיטלקית) הינה המנה היחידה שאני אוכל שם.
לא כי השאר חלילה לא טובות, פשוט המנה הזו כ"כ מוצלחת שלא ראיתי צורך לנסות שום דבר אחר - למעט פעם אחת שבה אכלתי גם את המלנזנה וגם כריך.

התיאור שלה הוא פשוט מאוד: "פרוסות חצילים קלויים ברוטב עגבניות פיקנטי בתוספת מוצרלה ופסטו".

באמת תמונה מקסימה אבל המנה הזו אינה מדוייקת

כל העניין באוכל טוב הוא שאמור להיות דיוק. ישנן כמויות שצריך לשמור עליהן, יחסים שצריך לעמוד בהם, אוכל הוא לא סתם השלכת דברים לתוך הפה.

הפוסט הזה הוא תלונה, והכל החל למעשה בטלפון מהמסעדה.
בשיחה שללו את כל סוגי הפסטה שהזמנו ואמרו שבגדול יש אפשרות אחת או שתיים.
כולם החליטו לשנות את ההזמנה שלהם לפוזילי, אתם אולי זוכרים את השם של הפסטה מהפרק ההוא שקריימר הכין בובה של ג'רי מהפסטה הזו, וכהגדרתה היא מסולסלת, דמויית ביסלי גריל.
הפסטה שקיבלנו אמנם הייתה מסולסלת, אבל זה לא פוסילי.
נכון, בצק רטוב הוא בצק רטוב, אבל כשמבטיחים צריך לקיים.

תלונה שניה:
פיסות החצילים שאמורות היו להיות ברוטב עגבניות.
זה לא קרה. במנה שלי בקושי היה זכר לרוטב עגבניות.
במנה הזהה לחלוטין של עדי שישבה צלידי היו אולי שלוש עד ארבע כפות של רוטב עגבניות.
האוכל היה טעים, אבל זה לא היה הטעם הרגיל של המנה, זה שאני מקבל כבר כמה שנים שוב ושוב בכל הסניפים שלהם.
אחידות היא חשובה.
לא ייתכן שלי יש מנה אחת, לזו שיושבת לידי יש מנה דומה וכשאכלתי באיזה לילה בסניף בלונדון מיניסטור (לפני שבועיים) קיבלתי מנה אחרת.
האוכל אמנם היה מצויין, אבל הוא לא היה עצמו.

תלונה שלישית:
קופסאות הפלסטיק בהן הגיעה הפסטה היו מלאות למחצה.
במילים אחרות זה אומר שהן היו חצי ריקות.
כמות הפסטה הייתה טובה דווקא, לא רעה בכלל, משביעה על גבול המפוצצת.
להבדיל מהכמות שיושבת טוב בבטן, הכמות במארז לא ישבה טוב בעין. משלוחים אחרים שהזמנתי מאותו מקום היו מלאים יותר, גדולים יותר, עמוסים יותר.
שוב, זה טוב, אבל יש אבל.

תלונה רביעית:
פירורי הפרזמן.
השכלנו לבקש הרבה מהם בצד. עובדי המקו נאותו לבקשה ושלחו ביד נדיבה.
הם היו יבשים כאילו היו פירורי לחם.

הרשו לי לסכם:

  • לא היו סוגי הפסטה שביקשנו, הפסטה החלופית לא הייתה מהסוג שהזמנו
  • יש אוכל מצויין אבל הוא לא בדיוק הוא
  • יש כמות ממש טובה אבל פחות מהרגיל
  • הפרמזן יבש
חוץ מזה הכל היה מצויין.
הפעם יש צורך להבדיל בין דרישות של מבקר מסעדות לבין דרישות של אדם רעב שהזמין פסטה למשרד.
האוכל היה מצויין, המשלוח הגיע לפני הזמן, הכמות היתה מדוייקת. עם זאת, הארוחה סבלה מאי דיוקים שצרמו מעט.
עכשיו רק נשאר לכם להחליט אם אתם יותר רעבים או יותר אנינים.

6 תגובות:

  1. אוליב חראאאראראראראראראררא

    השבמחק
  2. אצלי במסעדה שפתחתי יחד עם אחי מריו אף פעם לא היו חוכמות כמו אצלכם הישראלים.
    שמים בצק בשקל וקוראים לו פוסילי.
    שמים קטשופ וקוראים לזה רוטב עגבניות.
    שמים טיפות חלב מוקרשות וקוראים לזה פרמזן.
    מאמא איטליה רואה ובוכה.

    השבמחק
  3. חוץ מהשלולית הלבנה באמצע זה נראה פגז

    השבמחק
  4. אוכל סביר אבל בהחלט נותן מענה לאנשים שמחפשים משהו לאכול בלילה או בצהריים עמוסים.

    חשוב לזכור שזו לא מסעדה הם לא מתנהגים כמו מסעדה ולא משרתים כמו מסעדה
    היה אפשר לעאשות כמה שינויים אבל אז המחיר בכלל היה קופץ לרמה שלא הגיונית

    השבמחק
  5. באוליב יש אוכל לא רע בכלל. אכלתי שם גם סנדוויץ' עם קציצות בשר שהיה מעולה. דווקא מהפסטות קצת התאכזבתי אבל עדיין מחבבת מאד את הרשת.

    השבמחק
  6. חבר שלי דורין פעם אחל שם בגט עם סלטים והיה לו בפנים מלא שיערות מגעילות תחת
    הלוואי יפשטו הרגל
    נוכלים

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג