יום שני, 25 ביוני 2012

משלוח \ עסקית \ טנדורי

טנדורי: עסקית עוף קורמה ועוף טיקה מסאלה
החמגשית העליונה מכילה עוף קורמה, התחתונה עוף טיקה מסאלה

רבים הם הימים בהם אני רוצה לאכול אוכל הודי לארוחת צהריים ובכלל.
אמנם לא כולם מסכימים על המטבח ההודי, אבל מי שמתאהב בו כבר לעולם לא יוכל עוד לסרב לו.
רצה היקום והחלט במשרד להזמין את העסקית של טנדורי.
אם אתם קוראים ותיקים, בוודאי תזכרו אותם מסיקורים קודמים שלי, אם לאו - הנה פוסט אחד על טנדורי, והנה עוד פוסט טנדורי.

העסקית מגיעה בדמות חמגשית שלוש תאים, באחד אורז בשמתי עם תפוחיד אדמה מוקפצים, באחר תבשיל עדשים (דאל), בשלישי מנת העוף (יש גם אלטרנטיבה צמחונית וזולה יותר) ומגיע גם לחם נאן (שהיה יכול להיות צ'אפאטי אילולא היה מעט נפוח באחד הצדדים).
מחיר העסקית הבשרית הוא 35ש"ח, בעוד האופציה הצמחונית עולה שנקל פחות.
יש גם אפשרות לרול עוף טיקה או רול קבב כבש ב28ש"ח (עם מטבלים), עסקיות מרק ב20ש"ח (עם לחם בלבד) ועסקית שניצל עוף (מעט תמוה) ב25 שקלים.

וכעת לסיכום הארוחה:
  • תפוחי האדמה המוקפצים הוקפצו עם פלפלים, טאץ' לא רע.
  • אותם תפוחי האדמה היו בחציים לא מוכנים מספיק, כך ציינו רוב הסועדים.
  • עוף הטיקה היה פחות מוצלח מהקורמה. הטעם של הטיקה היה מעט מוזר בעקבות תיבול שהוביל למחוזות שונים מהצפוי, בשונה מפעמים אחרות שטעמתי רוטב טיקה מסאלה בטנדורי ובכלל.
  • עוף הקורמה היה מושלם.
  • האורז היה חסר טעם לחלוטין, אף על פי צבעוניותו (מזל שהיו טעמים אחרים לערבב איתם).
  • הדאל היה מעט סמיך ואף שנמצא כראוי בעיני רוב הסועדים הוא לא היה טעים כמו הדאל בסלאם בומביי ואפילו לא כמו זה בסאב קוץ'. מה שבטוח הוא שהוא היה פחות טעים מהדאל שאני עושה בבית. שוב, הכל עניין של תיבול.
  • למרות שהחמגשית נראתה קטנה, בסופו של דבר התפוצצתי, וסועדים אחרים שאינם מורגלים באכילה מופרזת אפילו לא הצליחו לסיים.
  • ביחס למחיר מדובר בארוחה לא רעה, גם מבחינה כמותית וגם מבחינת טעם שהיה לא רע בסופו של דבר. ייתכן ואם לא הייתי חולק את העוף שלי עם המסאלה הייתי מרוצה אף יותר.
מומלץ בהחלט לנסות.
גם עניין הרול נשמע מעניין ואחקור אותו בעתיד.
הייתי מעדיף לו היו יותר אפשרויות לבחירה, יש להם תוספות לא רעות שלא קיימות בעסקית הזו.
המבחר המצומצם אכן פוגע בגרגרנות אבל זה פתרון לא רע לארוחת צהריים הודית מוצלחת בגבולות המשרד.
אפילו המשלוח שהגיע בעזרת משלוחה לקח בדיוק שבעים דקות - כמו שציינו מראש וללא אכזבות מיותרות.

8 תגובות:

  1. נראה מפוקפק אבל למי שאוהב בטח זה מתאים..

    השבמחק
    תשובות
    1. למי שאוהב קלקול קיבה?

      מחק
    2. למה מפוקפק? זה נרא טעים למדי.

      מחק
  2. טאנדורי הם בטח שלא המסעדה האהובה עליי אבל הם לא רעים וחבל שאנשים פה יוצאים בלכלוך על קלקוקלי קיבה ופיקפוקים ופוקים ופפוקים.

    ארוחת צהריים בשלושים שקלים זה דווקא סביר ואם היו מביאים עם זה לימונדה אז בכלל היה על מה לדבר בישביל קצת לשטוף את החריף.

    השבמחק
  3. זה מזכיר לי את הקטע בספיחס, בו הנורבגי נפל בקקי.

    השבמחק
    תשובות
    1. מצער מאוד שיש אנשים שלא מסוגלים להסתכל מעבר למה שהם מכירים כאילו אם ממליגה לא נראה כמו שילשולים וחומוס לא נראה כמו הפרשות ומאכלים רטובים של אשכנזים לא מסריחים בדרך כלל אז אני לא יודע מה

      מחק
    2. אפו נהספימפטלון26 ביוני 2012 בשעה 10:45

      צודק לגמרי.
      הגיע הזמן שהאשכנזים פה יתנו כבוד גם לאוכל ההודי - מספיק עם הגזענות.
      במכולת שלי בספרינגפילד אני מוכר את כל סוגי המזון - אפילו ביף ג'רקי שאני אישית לא סובל.

      מחק
    3. אני לא מבין למה מגישים בכלל אוכל כזה בארץ, ולא משאירים אותו למדינות הנחשלות.
      רוצים משהו טוב?
      תאכלו שניצל וינאי, גפילטע פיש, צימעס חם - זה אוכל!

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג