יום ראשון, 17 ביוני 2012

פילדלפיה

איש חכם אמר פעם שפילדפליה זה כמו לאכול דיקסי שהיה על הרצפה.
אפשר לחדד את אמרת הכנף הזו בהשוואות למקדונלדס, או אפילו בעקיצות למיניהן.
אפרופו עקיצות, אבי אפרתי נכנס בחמישי האחרון בדיקסי עצמם והותיר אחריו שובלי עשן וטוקבקים חריפים לשני הצדדים.
לא חייבים לתהות אם הטוקבקים מגיעים מבעלי אינטרס, לא חייבים כי חלק מהם שקופים אבל גם כי בסופו של דבר דיקסי מלאה בסועדים כמעט עשרים וארבע שעות ביממה, כך גם אחותה הפשוטה.

כריך פילדלפיה
אל תתבאסו שלא רואים מה יש בפנים, אין שם כמעט כלום

החלק הקשה ביותר בכריכי פילדלפיה או סנדוויץ' אנטריקוט בכלל הוא לאו דווקא הקשה של הלחם, אלא 50% תהייה של מה אתה באמת מקבל בפנים וה50% האחרים של חתיכות השומן ושאר הרקמות הלא לעיסות שמתקבלות כשהבשר לא עובר טיפול מושקע.
הייתי רוצה לספר שפילדלפיה הם לא כאלה, אבל יש כאן הימור.
יהיו ימים שבהם תקבלו פיסות בשר שנמסות לכם בפה, יהיו ימים שתקבלו כריך שכולו לעיסה אחת ארוכה ולא נעימה, ויהיו ימים שבהם תקבלו חצי חצי. הימים האלה הם חצי נחמה מהסוג המתפשר.

האוכל הסלקטיבי (אני וגם כותבים אחרים כאן בבלוג) תמיד מתאכזב מחדש כשהפלפלים והבצלים מגיעים יחד.
יש הבוחרים לפתוח את הלחמניה, לנבור ולנפות - אני מעדיף לוותר על הרכיב הזה.
הפעם בטעות הקלדה (השתמשתי בעמדה הממוחשבת בגלל לחץ בקופה - תזכירו לי לספר על זה בהמשך) מנעתי מעצמי גם חסה ומלפפון חמוץ אשר קיימים בפילדלפיה ירקות, ולא קיימים בפילדלפיה קלאסי.
אפשר לפתוח גם פוסט שלם על ממשק ההפעלה של הקופה לשירות עצמי, אבל באנו לדבר על אוכל.

הכריך שלי היה מהסוג החצי חצי, אבל עם פחות חצי לעיס ויותר חצי נימוח (תעשו את השברים לבד).
לצערי מלבד הבשר הייתה בו רק גבינה מותכת (אליה צירפתי חרדל), אבל זה ומנה של צ'יפס סידרו אותי בשתיים בלילה.

שתיים בלילה וכאמור המקום עמוס, כך גם מסעדת האם השכנה.
זה אומר שהעסקים הולכים כמו שצריך.
אולי העם לא יודע לקרוא את מילותיו החריפות של אפרתי, אולי הם אוהבים לשלם הרבה כסף על אוכל פשוט, אולי סתם קרוב להם למקום הבילוי וההיציע מסביר פנים.
אי אפשר לדעת, אנשים עושים את הטעויות שלהם ולפעמים אפילו אוהבים כל רגע.
גם אני נהנתי מהאוכל ברמה למעלה מסבירה. הרעש והעומס לא באו בטוב, אבל זה היה קרוב, פתוח וכשהם במיטבם פילדלפיה יכולים לתת תענוג בלחמניה (רכה וטעימה).

5 תגובות:

  1. מסכים לגמרי עם הניתוח שלך לגבי איכות המנה המשתנה: כשזה טוב זה מעולה, וכשזה לא טוב - זה ממש באסה.

    בכל מקרה, טריק קטן שלמדתי: לפילדלפיה יש אפליקציית אייפון מעולה שאפשר להזמין איתה גם משלוחים וגם איסוף עצמי. במקום לעמוד בתור בקופה, או להתעסק עם העמדה לשירות עצמי, אני פשוט מזמין איסוף עצמי מהאפליקציה (בדר"כ מהאוטו בדרך, אבל לפעמים ממש במסעדה עצמה). כשהאוכל מוכן קוראים בשם שלי וזהו.

    השבמחק
    תשובות
    1. זה גם מה שאני עושה, אני ממש שונאת להיות במקום הזה אבל הכריכים ממש טובים רוב הזמן.

      מחק
  2. יש כריכי פילדלפיה ממש טובים ופילדלפיה הם לא המקום לכריכים כאלה אבל אפשר למצוא שם כמה מנות סבירות וככה גם הדיקסי
    אני אישית הייתי מעדיף ללכת למקווה ברחוב מקווה ישראל שם לפחות אתה רואה מה אתה מקבל והבן אדם יכול להסביר לך שהוא משרה את החתיכות כמו שצריך והוא גם פורס אותן מספיק דק ומטגן אותם ככה שלא ישאר סיבים מגעילים ללעוס ולירוק

    השבמחק
  3. זה הכי המקדונלדס של הערסים

    השבמחק
  4. למוזס היה כריך פילדפיה פשוט מדהים והם הרסו אותו עם מתכון חדש שכמעט ולא דומה לישן חוץ מהשם. בטח עשו את זה כי ככה זול יותר והם רוצים לעשות עלינו קופה רושמת.
    חבל!!!!!!!!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג