יום שלישי, 3 ביולי 2012

קרפצ'יו בר

הקרפצ'יו בר שוכן בתחילת רחוב אבן גבירול ומהווה אחד מ2 המוסדות בבעלות האחים דוקטור - יחד עם שיפודיית האחים.
2 מוסדות אלה סוקרו בעבר בבלוג זה.
לגבי שיפודיית האחים נכתבה ביקורת בינונית שבעיקר קבלה על התמורה הנמוכה בעד האגרה - אחרי שהלכנו לשם היינו צריכים להשלים חוסרים בפיצה פליפה הסמוכה.
לגבי הקרפצ'יו בר נכתבה ביקורת אוהדת יותר ע"י חברי sabib sabiba ששכנעה אותי לנסות את המקום, למרות ניסיון העבר שלא מוצלח במיוחד במוסד הסמוך 2 בניינים אליו.

החלטתי לעשות לעצמי מעין תעודת ביטוח, ולרכוש מבעוד מועד קופון למקום, כך שלפחות ניעקץ פחות אם הקרפצ'יו בר הוא בסגנון שיפודיית האחים.

לקראת סוף חייו של הקופון הייתה לי סוף סוף הזדמנות לבצע את זממי, וקבעתי עם sabib ללכת לשם.

הגענו לקראת השעה 19:00, ועדיין המקום לא היה ממש ערוך לקבל אותנו.
חיכינו בסבלנות על הבר הקטן במקום. רציתי מאוד לטעום את העראק בזוקה שהמקום מתהדר בו, אך לרוע המזל הוא לא היה זמין באותו היום, ונאלצתי להסתפק בבחירה אחרת, אקזוטית קצת פחות - בירה טייבה הצוננת.

לאחר כ10 דקות המתנה על הבר, התפנו לקבל את הזמנות האוכל שלנו.
אציין את חוויותיי שלי, ואם ירצה השם sabib (שבא יחד עם חברתו) ישלים.

מכיוון שהיה קופון בידי, הייתי לארג' והלכתי על הקרפצ'יו היקר בתפריט המכונה גם קרפצ'יו רוסיני

קרפצ'יו רוסיני

  
הקרפצ'יו הכיל פילה בקר ממולא בכבד אווז כבוש, בתיבול מחית פטריות כמהין, פסטוקים קלויים וחומץ פטל.
הקרפצ'יו הוגש יחד עם קערת לחם עם חמאה.
הקרפצ'יו עצמו היה טעים מאוד - הורגש שהבשר היה טרי ונחתך במקום לפני זמן לא רב, הכבד אווז היה מצויין (זה כבד אווז, חסר לו שלא יהיה מצוין) ותוספת הפטריות באה במקום.
בהחלט מנה טובה שהחסרון היחיד שלה הוא החיסרון של כל מנת קרפצ'יו - הן קטנות ומסתיימות מאוד מהר.
המנה, כאמור ממש לא השביעה את רעבוני, והחלטתי לעבור למנה הבאה (שלא הספקתי לצלם עקב הרעב הכבד) - סנדביץ' סטייק ברולה.

בין המנה הזו למנת הקרפצ'יו טעמתי קצת מהלחם שהוגש יחד עם החמאה - בהחלט שילוב טעים (גם עם הקרפצ'יו אגב) שעוזר לך לא להשתגע כשאתה מחכה למנה הבאה.

לאחר כ10 דקות יצא הסנדביץ' שלי - מדובר ב2 לחמניות מרוקאיות קטנות שביניהן פרוסות אנטריקוט עם גבינת גאודה מותכת, חסה ועגבניות שרי.
האדם שהכין את המנה השתמש בטכניקה מעניינת ומהירה של בישול לאנטריקוט עם מבער גז.
גם המנה הזו הייתה טובה מאוד - ולהבדיל מקודמתה השביעה (ואולי לקח לפעם הבאה - להזמין את המנות בסדר הפוך)
אפילו הנוכחות של החסה - לדעתי אויב מספר אחד של הכריך, יחד עם המלפפון הלא חמוץ - לא הצליחה לקלקל את ההנאה.

החשבון עבור 2 המנות שאכלתי ביחד עם בירה טייבה יצא כ130 שקלים ובערך 65 אחרי הנחת הקופון.
הייתי אומר שאם יש לכם קופון - לכו על זה.


5 תגובות:

  1. הקרפצ'יו בר הינו מקום קסום בו אפשר לשלם המון כסף על פיסות דקיקות של חיות מתות.

    במקרה הספציפי הזה למיטב זכרוני עשיתי השלמה עם משולש פיצה סרט.

    בפעמים אחרות דווקא הצלחתי להסדיר את הרעב בעזרת שתי מנות והלחמים שבאים איתן.

    בעולם מתוקן היה ניתן לקבל את המנות הללו בתמחור נמוך יותר, כמו גם את המנות בשיפודיית האחים שאמנם נוגעות במטבח גבוה אך אינן מספקות את הסחורה לא בצד האסלי של השיפוד ובמיוחד לא בסלטים היומרניים שכל כרובית בטחינה מאכילה אותם אבק.

    עם על האמור לעיל, הקרפצ'יו בר הוא מוסד שמתאים לבילוי, יציאה, ביקור, פינוק, קרפצ'יו איכותי, עוואנטות, דווארות, סגירת פינה וכו'.

    השבמחק
    תשובות
    1. בדיוק, זה טעים מאוד אבל יקר מאוד ולא משביע , אז כשרוצים " להתפנק " כמו שאומרים החבר'ה הצעירים, זה בא טוב.

      מחק
  2. זו בוודאות אחד המסעדות הטובות בעיר והם ללא מתחרים

    השבמחק
  3. אלברט הבגדדי4 ביולי 2012 בשעה 15:42

    זה מזכיר לי את הפעם שלקחתי אסיד מתוך באנג מלא בשלשושל וצפיתי בטרילוגיית סרטי בורן.

    השבמחק
    תשובות
    1. שאול יא אפס, מה זה השטויות, תסתום!

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג