יום חמישי, 5 ביולי 2012

משלוח מהריבר

ריבר הוא מקום המתהדר בתואר "מטבח אסייתי ישראלי".
עד לאחרונה הזמנו באופן קבוע את המטבח האסייתי הישראלי שלנו מג'פאניקה, אבל בעקבות מקרה בו שמענו את השליח שלהם צורח בחדר מדרגות על כך שהוא קיבל "רק" 7 אחוז טיפ (בנוסף ל8 שקל משלוח למסעדה), החלטנו להעביר את עסקינו למקום אחר, לפחות עד יירגע זעם.

המקום שנבחר הוא כאמור הריבר שכבר יש לו 7 סניפים, והסניף הנבחר היה הקרוב אלינו, באבן גבירול.
החלטנו לבחור במנות הווק שעפ"י התפריט יקרות בכ20-30 אחוז מהמנות בג'אפניקה.

המנות שנבחרו על ידינו הן 2 המנות הראשונות המופיעות בתפריט הווק וכנראה גם 2 הפופולריות - "שבעת הפלאים" ו"אש ולהבה"

שבעת הפלאים, ריבר נודלס בר
שבעת הפלאים

אש להבה, ריבר נודלס בר
אש ולהבה

שבעת הפלאים מכילה כמובן אטריות ביצים בתוספת ששת הפלאים הבאים : נתחי בקר, ברווז פריך, נתחי עוף, בוטנים, נבטים ובצל סגול.
אש ולהבה היא מנת פיקנטית יותר של אטריות ביצים המכילה בקר צלוי, נתחי עוף, כרוב, גזר ובצל סגול.

המנות באו בקופסאות פלסטיק סטנדרטיות של משלוחים. יש כאלה שיאהבו את הסגנון הזה, אבל לדעתי אחד מסמלי המטבח האסייתי הוא הקרטונים של המשלוחים, והמהדרין אף מוסיפים כיתוב בשפה שאף אחד לא מבין.
עקב כך גם היה קשה להאריך את הכמות - עושה רושם שהיה בקופסאות יותר מזון מבקרטון משלוחים סטנדרטי.

באשר למנות - בכלליות אהבנו.
מנת שבעת הפלאים הייתה גדולה ומושקעת, ואפילו הבוטנים באו ב2 צורות - מרוסקים ושלמים.
ההסתייגות היחידה שלי הייתה מנתחי הבקר שהיו יבשים קשים ללעיסה, והזכירו לי את האנטריקוט ב30 שקל שאכלתי לא מזמן.
האמת שההערה הזו נכונה לרוב המנות האסייתיות שאכלתי עם בקר - אולי עדיף לוותר ולבחור בעוף בלבד.

גם מנת אש ולהבה הייתה טובה ופיקנטית בדיוק במידה הנכונה.
החלקים החלשים במנה היו הבקר הצלוי, שלקה בתחלואים של הבקר מהמנה הקודמת, וגם הגזר שקצת לא היה קשור.

החשבון עבור 2 המנות בתוספת דמי משלוח יצא בדיוק 100 שקלים.
לא נורא עבור משלוח אסייתי טוב ומשביע, שגם הגיע מהר יחסית (קצת יותר מחצי שעה)

בהחלט נשקול להזמין משם בפעם הבאה כשנרצה משלוח מקטגוריית האסייתי, וניזכר בשליח מג'אפניקה.





11 תגובות:

  1. ואתה עוד צחקתם על המראה של המטבח ההודי.
    כאילו שהתמונות כאן נראות טוב יותר..

    השבמחק
  2. גם לי היו התקלויות לא נעימות עם שליח של ג'פניקה.
    פעם לא הבאתי לו טיפ כי הם גובים 8 שקל על משלוח ואני לא מבינה למה אני צריכה למלא את התפקיד של המעסיק של השליח. הוא היה ממש גדול וקירח והמשיך לבהות בי אחרי שלקחתי את האוכל ואמרתי 'תודה' כאילו הוא הולך לתת לי מכות. שאלתי אותו 'מה?' והוא ענה 'כלום' והמשיך לעמוד ולבהות בי, אז אמרתי 'אוקיי' וסגרתי את הדלת.
    בפעם אחרת, אותו השליח, נתתי לו חמישה שקלים על משלוח של חמישים וקצת, והוא עדיין בהה בי כאילו הוא הולך לתת לי מכות.
    מאז אני לא מזמינה משם. או מכריחה את שכנותיי היקרות להזמין גם בשבילי כשהן מזמינות, כי מסתבר שלהן לא קרו חוויות דומות.

    בקשר לבקר - מעולם לא טעמתי בקר טעים במקום של אוכל אסייתי.

    השבמחק
    תשובות
    1. חשבת פעם להתקשר לסניף ולהתלונן על השליח החוצפן?

      מצד אחד, יש את החששות שאולי הוא מתנהג ככה כי הוא ממש צריך את הכסף, והם יפטרו אותו הוא יעבור לגור מתחת לכספומט באלנבי, וחוץ מזה הוא הרי יודע איפה את גרה והוא יכול לבוא להתנקם אחרי הפיטורים.
      מצד שני - למה לוותר על מקום אוכל מוצלח רק בגלל שליח כזה? הוא אדם בוגר - שישא באחריות על המעשים שלו (ואפשר גם להתלונן בצורה אנונימית כדי לבטל את האפשרות של הנקמה)

      מחק
    2. אין לי שום רצון לעשות שומדבר שקשור אליו. זה שהוא אדם בוגר זה משהו שאתה מניח בלי שום בסיס :-O.

      השכנות שלי הן חברות שלי ולהן זה לא קרה, אז אני פשוט מזמינה דרכן. וגם יש לי ג'פניקה ליד העבודה.

      ובכלל, יש את הדברים האלה שאני חושבת על העולם אבל כנראה לעולם לא אצליח להסביר לאדם אחר בצורה שתגרום לו להסכים איתי, כמו זה שאני לא צריכה להשלים הכנסה לשליחים ומלצרים, ושאם גובים ממני כסף על משלוח אני לא צריכה לשלם עוד כסף לא מוגדר נוסף לאדם שמקבל משכורת על העבודה שלו. רק מר.פינק מבין את צרותיי.

      מחק
    3. נראה לי שיש בעולם שליחי האוכל 2 היררכיות - העליונה של אלה שעובדים במקומות שלא גובים כסף עבור דמי משלוח (כמו הרבה פיצריות) והתחתונה של אלה שעובדים במקומות שכן גובים דמי משלוח.
      למרבה הצער יש כיום יותר ויותר שליחים בהיררכיה התחתונה.
      בעולם מתוקן המסעדות היו דוחפות את דמי המשלוח (המוצדקים לפחות בחלקם שהרי יש עלויות כלי פלסטיק, שינוע וכו') למחיר המנות עצמן, ואז כל כל מנה הייתה עולה 2-3 שקל יותר והשליחים היו מקבלים יותר טיפים. אני אפילו לא מדבר על לתת לשליחים משכורת קבועה כי כנראה זה כבר מוגזם בת"א שנת 2012.

      מחק
    4. ניראה כמו שילדולים

      מחק
    5. שאלת הטיפ לשליח דומה לשאלת הטיפ למלצר.
      בעולם מתוקן הלקוח לא צריך לשלם את המשכורת של המלצר, השליח או של המאבטח.
      בעל העסק אמור לתת את הכל כחלק משירות שבא לידי ביטוי במחיר.

      עם זאת, מקומות כמו מוזס או ג'ירף לדוגמא מוסיפים לחשבון דמי אבטחה אותם ניתן לבקש להסיר.
      האם ג'ירף נותנים לשומר את אותם השקלים הבודדים שכל לקוח משלם? אם כן, כל הכבוד לו, להם ולצה"ל ואני מקווה שהוא נהנה בארמון הזהב שהוא מתגורר בו.

      במציאות של המלצרים בישראל הטיפים הם המשכורת, התנאים לא קיימים והתלוש מראה רק את הכסף שעובר דרך הקופה (טיפים שניתנו באשראי, לא קיימים בכל המסעדות).
      המקרה אותו אני מציג הוא אופטימלי למלצר אך ורק במידה והוא עובד במקום רווחי.
      תארו לעצמכם מצב בו אתם עובדים ללא ימי חופש, ללא ימי מחלה, ללא פנסיה וללא תנאים אחרים שרובכם זכאים להם.

      כל הנ"ל עדיין לא אומר שאנחנו צריכים לפרנס בו ידינו שליחים, מאבטחים ומלצרים בכל פעם שאנחנו יוצאים לאכול.
      הטיפ הוא סוג של מתנה על שירות איכותי ויחס אדיב.
      שירות איכותי ויחס אדיב אמורים להיות מובנים מאליו בכל עסק.
      כיום, מקומות שגובים מחירים מופרזים ומתעלמים לחלוטין מלקוחותיהם ומההזמנות שלהם עדיין מרשים לצוות המלצרים לרוץ אחריך ברחוב ולצרוח שלא השארת מספיק טיפ.
      זו בעיקר חוצפה, והבולס זוכר את המקרה בו השארנו יותר מ10% ועדיין רצו אחרינו לרחוב ברוב בושה.

      בקיצור, הכל טוב, לכו לסופר.

      מחק
  3. מועדון הקצינים ברחוב הארבעה שהתחיל לעשות משלוחים לא מזמן דוקא כן מביא בקר סבבה...
    מנה מומלצת - beef rice noodles.

    עם זאת טרוניה קטנה. אני עוקב אחרי הבלוג כבר כמה חודשים. לחלוטין נקודת התורפה היחידה היא הצילומים שבלשון המעטה לא מחמיאים לשום אוכל שצילמתם עד עצם היום הזה.
    תעשו טובה, אפילו ביוטיוב יש כמה סרטונים שיראו איך לצלם אוכל ברמה סבירה לחלוטין לבלוג מזון. קודם כל הכי חושב זה לוותר על הפלאש. אתם גורמים למנות להראות חולות. אם מתעלמים מהתמונות, אני נהנה מאוד מהכתוב.

    תודה וסליחה.

    השבמחק
  4. לאחרונה יצא לי לנסות את הנודלס של הסושיה (בן יהודה) שמנות הבקר שלהם היו עשויות כהלכה וגם נראו טוב יותר, אם כי מנת החצילים לא הכילה אפילו חציל אחד שהוכן כהלכה - כל החתיכות היו קשות לחלוטין.

    זה מתחבר לכל התלונות שלי על אוכל אסייתי בישראל - יש הרבה ממנו אבל הוא לא תמיד עונה על הציפיות.

    ג'ירף (בחלק מהסניפים ובחלק מהמנות) יודעים מה לעשות עם בקר, והביף רייס נודלס (כמו שאופיר ציין) היא מנה מצויינת.
    כמו גם המנה דמויית הצ'אזה שיש במועדון הקצינים - שם המנה היא בקר סצ'ואן עם חצילים, ברוטב מתוק יותר ועם פיסות עצומות של פלפלי צ'ילים מיובשים.
    הצ'אזה עצמה לא תמיד מספקת את הסחורה, קורה שהחצילים מרים או שהבשר לא עשוי כהלכה, שוב תלוי בסניף.
    יש גם פילה בקר עם פטריות שמגיע על מחבת יצוקה לוהטת אבל משום מה אני מוותר עליו תמיד בארוחות צהריים. אולי זו העובדה שהוא מתומחר ב106ש"ח.

    השבמחק
  5. ריבר זה ממש גרוע וניסיתי לא רק סניף אחד ולא רק מנה אחת ולא רק סוג אחד של אוכל כי באמת אכלתי גם את הסושי שלהם וגם את הנודלסים שלהם וגם מנות דמויות שניצל וזה היה פשוט זוועה וגם כל מי שאני מכיר יודע לספר על הקאה או חירבון ממש מגעיל שקרה בעקבות ארוחה בריבר וזה סתם מקום וההגשה שלהם מגעילה בדיוק כמו האוכל שלהם וחבל בכלל שהם קיימים ועוד יותר חבל שהמחירים שלהם קול כך נמונכים שאנשים ממש מפתפתים לאכול אצלהם
    אם ישמקום שמוצדק לסגור אז זה הם אבל ברור שזה לא יקרה כי הם שוחים בכסף של אנשים שלא מבינים כלום מהחיים

    השבמחק
  6. סיגלית בן-לולו13 באפריל 2015 בשעה 13:06

    האמת היא שזה לא נראה מעורר תאבון בכלל

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג