יום שני, 16 ביולי 2012

מוזס - רמת החייל

לאחרונה, ובעצם מאז ומתמיד, אנשים מתלוננים על מוזס שהוא 'לא כמו שהוא היה פעם' ושכלמיני רשתות אחרות מציעות אוכל מוצלח יותר או מה שזה לא יהיה מוצלח יותר. זה אולי נכון, אבל לא ברמת החייל.

לאחר נסיון נוסף ללכת לבלאק שסוכל במהירות רבה כשראינו התקהלות של מעל לעשרה אנשים בכניסה לבלאק, הוחלט לחצות את הכביש וללכת למוזס. 
המארחת הייתה נחמדה ומצאה לנו מקום מיד מבלי הצורך להתנהג כאילו היא עושה לנו טובה ענקית. קיבלנו מיד תפריטים והאוכל שהזמנו הגיע ממש מהר.

זה ישמע לא קשור - אבל המקום היה יחסית מלא אך לא רועש, ומואר. (לעומת מקומות אחרים שלא אציין את שמם בהם צריך לחכות מלא זמן, כדי לשבת ולחכות מלא זמן למלצר בחושך).

הזמנו שתי עסקיות,הזולות יותר (52 ש"ח כל אחת) בעסקית אפשר לבחור מתוך שני סוגי סלטים ומרק (מינסטרונה) או להוסיף 18 שקלים לראשונה מגניבה יותר. הזמנו את הסלט ה'קלאסי' שהוא חסה, ירוק וצנונית ברוטב טעים שמאופיין בחומץ וסלט 'בריאות' טעים לחובבי הג'ינג'ר שהכיל כרוב אדום, בצל ירוק, בוטנים, נבטי חמניה ועוד.

סלט קלאסי וסלט בריאות
למעלה סלט 'קלאסי', למטה סלט בריאות


כמנה עיקרית הזמנו המבורגר קלאסי עשוי מדיום ופירה (חלבי) והמבורגר 'מיזרי' (שם מאוד מפתה!) צמחוני עם צ'יפס.
ההמבורגר הלא צמחוני היה טעים ומעבר לזה, בטעם בשר, (לעומת ההמבורגר של בורגוס, שיש לו טעם של מה שזה לא יהיה שההמבורגר של בורגר ראנץ' עשוי ממנו, דבר שאינו בלתי טעים, אך בהחלט בלתי בשר). הפירה היה ממש טעים בצורה מפתיעה, בעבר הזמנתי שם פירה שלא היה טעים, אך הפעם הוא היה במרקם וטעם מוצלחים מאוד.


המבורגר קלאסי ופירה
                                                      

אנשים רבים לא אוהבים את הבשר שלהם חצי חי, אבל אני כן. כי תמיד כשזה WELL, זה מוכן יתר על המידה ואי אפשר להנות מהבשריות של הבשר.

המבורגר מדיום
המבורגר מדיום
                  


ההמבורגר הצמחוני עשוי מקטניות כלשהן ומגיע עם ממרח פלפלים ונבטי חמניה, מה שמוזר הוא שההמבורגר הצמחוני לא מגיע עם כל הירקות שיש בהמבורגר הרגיל (עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל, חסה), ביקשנו את הירקות בכל זאת והם הגיעו בצלחת נפרד (ללא תוספת תשלום כמובן). 
המבורגר צמחוני 'מיזרי' וצ'יפס
המבורגר צמחוני 'מיזרי' וצ'יפס
ירקות
ירקות 

הצ'יפס היה מעט שמנוני, מה שכנראה אומר - כמו שצריך.


אכילת המנה הצמחונית עד סופה לא צלחה מפאת חוסר יכולת, וביקשנו לארוז. לא רצינו לצאת 'כינוי מעליב שלא מעליב אף אחד מקוראינו' וביקשנו מהמלצר לעטוף את חצי ההמבורגר שנשאר בנייר על מנת שלא ימות בדרכו הביתה, מה שקיבלנו היה זה:
המבורגר אריזה
אריזה


משעשע.

לסיכום: 
לי לא מובן למה בלאק ובורגוס תמיד מפוצצים, האוכל שם בסדר, אבל יותר גרוע מזה של מוזס. ומה שיותר מוזר הוא שבמוזס האנשים נורמליים יותר (סועדים ועובדים כאחד) ומתייחסים אליך כסועד במסעדה ולא כפשוט עם שניתנה לו הזדמנות לטעום מאוכל האלים. אולי זה שונה במקומות שאינם רמת החייל או אוכל שאינו העסקית.

ניחא.

24 תגובות:

  1. מוזס אולי ההמבורגר הכי אוברייטד שיצא לי לאכול בבועה התל אביבית. את ההמבורגר המדובר אכלתי לפני שנתייים שלוש בסניף של מוזס ברוטשילד, אבל כבר באמצע ההמבורגר ידעתי שמדובר באחד ההמבורגרים הכי משעממים שיצא לי לבלוס.

    אישית, אם אני רוצה המבורגר טעים ברמת החייל, אני הולך לאוונגארד.

    השבמחק
  2. המנות נהיו קטנות יותר, המחירים עלו, דברים ממש טובים ירדו מהתפריט
    הם שינו מנות טעימות
    הרסו דברים

    וכו'
    הם הורידו את כמות האנשובי ברוטב הקיסר

    היה להם את הרוטב הכי טוב באזור
    והם פשוט הרסו אותו

    כי אנשובי זה יקר

    לא לא

    הרוטב מוכן מראש, והם פשוט מכינים אותו שונה

    הצ'יפס קטן יותר

    בחמש או שש הפעמים האחרונות שהייתי במוזס הצ'יפס ייצא לא מוכן כמו שצריך

    לא אחיד
    הם שינו את כריך הפורטובלו למשהו גרוע. החליפו את כריך הפילדלפיה למשהו פחות טוב

    שהוא לא דומה בכלל בצורת ההכנה
    הסטייק עם החמאה הטובה נעלם מרוב הסניפים, והחליפו אותו במשהו דומה, אבל לא אותו הדבר

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי יקר,
      הצדק כנראה איתך,
      אבל כל מה שאתה מתאר זה דברים שלא אכלתי.

      ההמבורגר אותו דבר בשלוש השנים האחרונות לפחות, וכך גם מחיר העסקית, הפירה רק השתפר.

      כמו כן, הביקורת שלי היא רק על הסניפים של המקומות האלה ברמת החייל, אז אולי זה שונה במקומות אחרים בעיר.

      אגב, אתמול הייתי בבלאק ברמת החייל, והיה די בינוני מינוס. הקורנדביף שלהם מאוד לא מומלץ.

      מחק
    2. יש את הקורנביף בכל הסניפים?
      לא חושב שראיתי אותו עד היום.

      מחק
    3. http://www.rest.co.il/_uploads/black/120712/iskit_menu_not_kosher_heb.pdf בעסקית 59
      אבל הוא גרוע! הוא חחתוך לפרוסות עבות מדי, אבל יש מעט מדי ממנו, והוא יותר מדי מפולפל מסביב. לטעמי.
      בוא נגיד שהקורנביף שאני קונה במשקל בטיב טעם הרבהה יותר טעים.

      מחק
    4. וגם - יש להם כמה בירות מוצלחות מהחבית, אבל בעסקית אפשר לקבל בתוספת של 10 שקלים רק קרלסברג או טובורג. והמחירים של הבירות מהחבית בלתי הגיוניים בעליל, 27 שקל לשליש סטלה? ביץ' פליז.

      מחק
    5. אז זה לא באמת מגדל?
      כמה פרוסות בערך?

      את רוצה מחירים לא הגיוניים לבירה? יש לי פוסט שמתבשל.

      מחק
    6. יש איזה 6-7 פרוסות כנראה. אבל זה נראה יותר מעורר רחמים מבראש שלי כשהזמנתי את זה.

      האם הפוסט שלך על נורמה ג'ין? הם שווים פוסט, לכאורה מקום עם מלא בירות מגניבות ואוכלים מגניבים שהולכים עם בירה, רק שהמחירים שם מעלים גיחוך במקרה הטוב ומחייבים הלוואה בבנק במקרה הרע.

      מחק
    7. לאו דווקא, למרות שתמיד רציתי ללכת כי באמת יש אחלה מבחר, אבל חוץ מהמחירים הפריע לי מראש שתמיד מפוצץ שם באנשים אופנתיים.

      מחק
    8. האנשים שם נוראיים! ולא רק כי הם הרבה. ממש רועש שם, וכולם ממש מרוצים מעצמם מזה שהם שם.

      מחק
  3. אני במוזס לא מוותר על אצבעות הגבינה

    השבמחק
    תשובות
    1. אדם, אתה חייב לנסות את אצבעות הגבינה במייקס פלייס. אפשר ללכת בהקדם האפשרי.
      זה לא בדיוק אצבעות, יותר כמו זרועות.

      מחק
  4. בדיוק חזרתי מחו"ל ואכלתי המבורגר legendary ברשת הארד רוק קפה דבלין.
    מדובר בהמבורגר של 300 גרם בשר טרי אמיתי, מעל בייקון ומעל גבינת צ'דר אנגלית.
    אני רוצה להגיד שההמבורגר הזה לא רואה את מוזס, בלאק ובורגוס ממטר והמחיר הוא לא הרבה יותר גבוה.
    תמשיכו לשלם מחירים מופקעים במסעדות בינוניות.
    אני אוטוטו מתחיל לעבוד על הדרכון האירופי שלי.

    השבמחק
    תשובות
    1. אתה צודק, בארוחת הצהריים הבאה בעבודה, אני אסע לאירלנד לאכול המבורגר זול יותר. כדי לחסוך.

      מחק
    2. אנונימי יקר - לא פלא שאתה כאן בעילום שם.
      כמה חטאים תיארת בהמבורגר אחד - אני אתפלל בסוף השבוע לאלוקים עבורך שיוכל למחול לך על החטאים הרבים שבטח ביצעת באירלנד.
      תדע לך שכבר שנים שהרבי שלי מנבא חורבן לכל האי הבריטי שמעדיף אכילת בייקון בבוקר על פני תפילת שחרית.

      מחק
    3. אנונימי יקר, מה עם הציונות?

      מחק
    4. sabib sabiba,
      אתה מוזמן להישאר כאן עם הציונות שלך ועם טיפוסים כמו רבי טרפון.
      תשאיר כתובת ואשלח לך גלויה.

      מחק
  5. יש למוזס המון פוטנציאל שהם פשוט הפסיקו לממש.

    חומרי הגלם שם, אפשר לעשות מעדנים.
    משום מה הם מעדיפים למקסם רווחים ולעגל פינות.

    השבמחק
    תשובות
    1. פוטנציאל זה טוב לאסיפת הורים בחטיבת ביניים.
      פה זה החיים האמיתיים שאנשים שמים כסף טוב על השולחן ומקבלים תמורה רעה.
      לא רוצה לצאת אנטישמי, אבל זה אופייני למוח היהודי לחשוב על הזמן איך לתת כמה שפחות ולגבות כמה שיותר.

      מחק
  6. שלום, אני ענבר.

    הייתי רוצה לשמוע עוד על הטעמים של הסלט עם הכרוב והג'ינג'ר.
    אף פעם לא אכלתי סלט במוזס (חוץ מהקיסר) אז אני סקרנית עליו.

    בברכה,
    ענבר.

    השבמחק
    תשובות
    1. טיטילידו!

      מחק
    2. אם את אוהבת ג'ינג'ר ובוטנים, אז ממש תאהבי את זה - אבל הוא כאילו סלט של מנה ראשונה. אז אפילו אם לא תאהבי זה לא נוראי. אני מצאתי אותו מאוד טעים. ואני לא מעריצת ג'ינג'ר מושבעת (כלומר, שחושבת שהוא מתאים לכל סוגי האוכל).

      מחק
  7. אין תמונות, אי אפשר להבין כלום!!

    השבמחק
  8. מוזס היה טוב, נהיה רע, וזה כל הסיפור בתוך לחמניה על הגריל.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג