הכל התחיל בציפיה ארוכה.
החבר'ה שבאו לפתוח את חומוסיית אבו מרון (שבחיפה נחשבת למיתולוגית) כאן בתל אביב נתקלו בקשיים.
במשך כמה ימים אפילו אפשר היה לראות אותם יושבים מבואסים בסניף וממתינים לרשיונות כלשהם.
הייתי יוצא להפסקות סיגריה ושואל אותם מתי פותחים והתשובה הייתה שוואללה ממש עוד מעט.
אחרי זה היה השלב של האזהרות.
ביום הראשון שלהם מלא אנשים חזרו וסיפרו סיפורי אכזבה מרים. הפיתות קרות, החומוס מבאס, כל מיני עלילות.
אבל אני בתור אכלן ותיק יודע שלא סומכים על טעמים של אחרים וגם שלכל מקום מגיעה תקופת הרצה, עד שמוצאים את כל הטעמים הנכונים, שהשירות מתיישב כמו שצריך, שעובדי המטבח מתרגלים וכו'.
בסוף היה השלב של הטעימות.
בהתחלה היה סביר, לא נפילה ולא סוף העולם. אחרי יום יומיים עוד טעימה ופתאום הכל משתפר.
בין לבין נקודת האור הייתה הפול. הפול אצל אבו מרון התל אביביים תמיד מנצח ובגדול.
מעל זה, בנוסף, מנת צ'יפס הבית, המפורסמת מחיפה, צ'יפס שמנים ויפים בטיגון כפול, עם קצת חריפות ושום לימון, הרבה פטרוזיליה מעל והבזק של סומאק, רק הריח שלו יכול להרוג, והטעם הוא זה שמביא את הגופה לגן עדן.
יצא שאני אוכל שם לפחות פעם בשבוע, הרמה מספיק גבוה כדי לא להרחיק לכת עד המתחרים (אפילו שיש רבים וטובים).
בגדול, אחלה חומוסיה, לאוהבי היציקה האוורירית עם כמויות השמן הנדיבות, בטמפרטורת החדר כשהחימום מגיע מהגרגירים והפול. רטבי הבית (פלפל ירוק חריף ושום לימון - כאשר הדגש הוא בעיקר על השום) משדרגים כל דבר ללא היכר, אפילו אם תרימו אבן מהרצפה היא תהיה טעימה ברמות.
הפיתות שלא כמו שציינו החברים המלעיזים - תמיד טריות ורכות, לפעמים גם עושים להן מכת חום קטנה (שניה או שתיים) לפני ההגשה, בשבל הפינוק.
אבל חלאס עם הדיבורים, בואו תראו איזה תמונות צילמתי מאז הפתיחה ועד היום.
אתם עוד תלקקו את המסך.
כתובת: מנחם בגין 48, תל אביב.
תמחור: עממי
ניקיון: יסודי, מצוחצח ומבריק
שירות: מחוייך, מפנק, זוכרים לקוחות חוזרים
תפריט: בסיסי, מנות חומוסיה קלאסיות
נראה חזק מאוד!
השבמחקWow man
השבמחקsuch hummus
looking very good
i eat much
very happy to be israel
Where is my reaction?
השבמחקנפתח סניף נוסף של חומוסית אבו מרון ברחוב יוליוס סימון 42 בקרית חיים בתחנת הדלק דור אלון באיזור התעשייה בלובנד
השבמחקלא נפלתי מהחומוס שלהם, אבל ערבבתי את הצלחת (תטבילה, גרגירים, טחינה וחומוס) ויצאה מסחבה שלוקחת כל דבר שאכלתי בזמן האחרון בהליכה קלילה עם לעצור להריח את הפטרוזיליה.
השבמחקבקיצור, מנה מנצחת, אפילו את אבו חסן. הקטע הוא שהם לא באמת עושים אותה ברגיל כי מי שבא אליהם מזמין כל מיני חומוס פטריות או בשר, אנשים שקופצים לצהריים (נראה לי המקום סוגר כבר בשלוש) ולא מחפשים חומוס איכותי אלא לשבוע.
יש להם גם צ'יפס משהו סוף עם שום וסומאק וירוק וזה משדרג ברמות גם שהם עושים אותו פעמיים בטיגון כפול כשהאחרון הוא ברגע ההזמנה, והצ'יפס עבה חתוך על המקום באותו יום טרי, לא החרא הזה שמוכרים קפוא ומחכה כל הבוקר ליד הדלת של המקום עד שפותחים את המסעדה.
מקום טעים, טרי מאוד, רק חבל שהטחינה שלהם טיפה מוזרה, היא ממש טעימה בתוך האוכל, אבל לבד יש לה איזה טעם מוזר, אולי חסר תבלינים או משהו יעני.
השבמחק