יום ראשון, 24 בינואר 2016

שאלה לציבור הרחב ומחשבות על פלאפל בטעם של פעם

שוב אנחנו כאן, בוהים בתמונה של אוכל - והריר מצטבר בזוויות הפה.
הנושא החם הפעם: פלאפל.

מצאתי את התמונה הזו בטלפון, ותהיתי, איפה עוד אפשר למצוא פלאפל?
נכון, יש פלאפליות רבות, הן צצות תחת כל תחנת דלק רעננה, במקומות בהם יש חיילים, במקומות שמכינים שווארמה וכו', אבל איפה אפשר למצוא פלאפל טעים?


בשנתיים האחרונות, רוב הפלאפלים שיוצא לי לבלוס הם סתמיים.
אם אני צריך להזכר בפלאפל שהיה ייחודי - הרי זה הפלאפל בתמונה למטה. היו מכינים אותו בחומוס יונס, עם ציפוי סומסום מפנק ופנים ירוק עד אינסוף, עם מגוון טעמים שונים.
יונס כבר נסגרו מזמן.
האנשים שתפעלו אותו פתחו לימים את חומוס אבו איסמעיל בנמל יפו, ואח"כ סניף נוסף באזור רחוב המסגר. בשניהם היה ניתן למצוא את אותו הפלאפל, זה עם הסומסום והירוק והטעם העשיר.
גם הם כבר לא איתנו (תקנו אותי אם אני טועה).
אגב, עוד דבר כיפי שיונס ואבו איסמעיל הביאו היה סומאק בעזרתו תיבלו את החומוס, מה שהוסיף, ועוד איך הוסיף.


פלאפל מפנק עם סומסום, צלוחית טחינה וקצת חמוצים בצד.
פלאפל מפנק עם סומסום, צלוחית טחינה וקצת חמוצים בצד.


אז נכון, תמיד אפשר ללכת לקוסם.
אבל איפה יש פלאפל בציפוי סומסום? לא ראיתי כזה כבר המון זמן.
אפשר ללכת לעוד כל מיני מקומות שקוראים להם פלאפל משהו, אבל לאחרונה - ככל שמחיר המנה יורד (ויש המון מנות זולות בשנים האחרונות, ואפילו כאלה שהייחוד שלהן הוא המחיר בלבד, ועל זה גם התחרות) הטעם של הפלאפל יורד גם הוא. מדובר בקציצה לסתימת פיות, לא הגורמה המרגש שמנת פלאפל מצויינת יכולה להיות.
ואני לא מדבר לצערי על חיפה, שם הפלאפל חי ובועט, אלא על תל אביב בעיקר, העיר בה יוצא לי לבלות את רוב הימים שלי מחמת עבודה וסיבות אחרות. בעיר הזו נראה כאילו הפלאפל נעלם, ומי שנשאר הם מוסדות כאלה ואחרים שמספקים את הפלאפל, על הדרך מנסים לייצר עוד פרנסה ממוצרים משלימים, או פשוט לא נותנים לו את הבמה והסומסום הדרושים.
חסר לי הסומסום הזה.

אני לא רוצה להתחיל למנות מקומות, זה הרי ברור שיש פלאפל, הוא לא נעלם לחלוטין, אבל הרמה ירדה, וגם המלאי איכשהו קטן. והמחיר עלה, בקטנה, טיפה פה, טיפה שם.
יש זכיינים, יש מוסדות ותיקים, אבל איפה הריגושים?

ועכשיו לשאלה הבוערת:
איפה יש פלאפל טוב?
באיזה פלאפל אתם ואתן יכולים להשבע?
לאן צריך האדם הפשוט ללכת כדי לקבל את הקציצה הטובה באזור?
ספרו לי, ספרו לי הכל, לי ולכל האנשים הרעבים.

24 תגובות:

  1. לא הבנתי את הפלאפל והשומשום, שמחה בשמחה.. נראה מוזר, אבל צריך לטעום

    השבמחק
    תשובות
    1. הזכרת לי את מוכרי הפלאפל בפתח תקווה שתמיד היו כועסים אם היית מבקש למרוח חומוס - כי פלאפל עשוי מחומוס, אז מה אתה שם חומוס על חומוס?
      מה שכן, הם פשוט היו מתקמצנים על חומוס או מתעצלים להכין אחד, אז לכל אחד היה סיפור למה לא אוכלים פלאפל עם חומוס.

      מחק
    2. לצורך העניין, טחינה עשויה מסומסום, אז לא תשים טחינה על הפלאפל?

      מחק
  2. יש בחיפה בוואדי ניסנס מקום שנקרא פלאפל הזקנים, יש שם מנה טעימה בטירוף שמעיף את כל הגוף, והם גם מביאים לפיתה איזה מעיכה קטנה כדי שיהיה יותר מקום להכניס עוד כדורים ועוד סלטים והכל כיףףףףףףף וטעים.
    מקום קטן אבל הרבה היסטוריה והנאה!

    השבמחק
  3. בחיים לא טעמתי פלאפל ואמרתי וואו איזה טעים לי
    תמיד ראיתי את הפלאפל כמשהו שלוקחים לצד החומוס, או כמשהו שקונים ב5 שקל כדי לשבוע בלי לסבול יותר מידי (וגם אז תמיד אני מעדיף להוסיף עוד איזה 2 שקל ולקחת סביח)

    השבמחק
  4. וואלאק כל הווזווזים נצמדו לקוסם כאילו הוא באמת יכול לשלוף ארנבת מהשרוול פחחחחחחחח
    אני רק פלאפל רצון - קונה פלאפלים לכל המשפחה במחיר של פלאפל "ממותג" אחד ושכל הלפלפונים הצפונבונים יקפצו לי בקצב אחיד
    מעא סאלאם!

    השבמחק
    תשובות
    1. אבל שמשון, האינך מבין שזול עולה ביוקר?
      אני ברצינות חושש לבריאותך לאור המידע שסיפקת בזה הרגע.
      הלא ידוע ששמן נחות של פלאפל הוא מתכון לסתימת עורקים, ומוות בגיל צעיר.

      מחק
    2. או דלקת בכבד נראה לי

      מחק
  5. אני חושבת שלא אכלתי פלאפל כבר הרבה זמן מההרגל שפעם הייתי נכנסת למקומות של שווארמה ואוכלת שווארמה, ואז כשנהייתי טבעונית עברתי לפלאפל והיה איזה יום שראיתי שהשניצל יוצא מאותו הצ'יפסר של הפלאפל אז הפסקתי.
    חייבים להיות מקומות שלא מטגנים דברים ביחד, אולי מקומות שהם רק של פאלפל, אבל בכלליות זה עשה לי קצת טרן-עוף וירד לי מפלאפל.
    מה גם שזה מטוגן בשמן ישן הרבה פעמים אז לא בריא בכלל.
    עדיף פלאפל אפוי, אבל אין עדיין מקומות שמכינים.

    מה שכן, היה פעם בביסטרון של יהלומה איזה מנת פלאפל שהיא הייתה עושה, משהו ממש יקר וטעים אבל.

    השבמחק
  6. עכרמוואי במזרח ירושלים, החומוס לא יאמן, הפלאפל מדהים.

    השבמחק
    תשובות
    1. צר לי לחלוק עליך, החומוס מדהים אבל הפלאפל לא יותר מנחמד (בטעם, ובזה שהוא שם).
      לירדנה - יש הרבה מקומות בלי מוצרי בשר למיניהם. למשל רצון, וחומוסיות מסוימות.

      מחק
  7. חומוס ושות' בהרצל תל אביב , הפלאפל הכי טעים ואיכותי שאכלתי!

    השבמחק
  8. פלאפל אוריון תמיד נקי,טרי וטעים

    השבמחק
  9. אבו צ'יצ'ו המקורי מאשקלון25 בינואר 2016 בשעה 10:10

    אצלי יש פלאפל טרי טרי על הבוקר ואז שאר היום אני דואג שישאר חם עד שמסיימים ואני מכין עוד אחד חדש. אבל ברוך השם העסקים טובים אז הפלאפל לא יושב כל היום מתחת למנורה של הלאמפה אלא אני מסיים אותו תוך דקות בודדות כמו שאומרים, למה הוא טעים.

    השבמחק
  10. נו מה קרה לכם? כמה מטרים אחרי הקוסם לכיוון כיכר מסריק יש את מפגש אושר שלא רק שהוא הסביח האיכותי בסביבה יש לו גם פלאפל צהוב מעולה.
    הם אומרים שבגלל שאין את הירק בפלאפל, הוא תופס פחות שמן ונשאר קליל ואוורירי.
    מה שבטוח שהוא טעים בטירוף ולאכול סבילאפל זה די גן עדן.
    נסו.

    השבמחק
  11. אני הולכת על פלאפל הואדי מישל. הגעתי אליו בעקבות כמה ביקורות מצוינות ברשת ('רסט') וכאלה והיה מצוין, אפילו חד פעמי

    השבמחק
  12. הנה רשימה של פלאפלים שאני אישית מתה עליהם כבר הרבה זמן:
    מסעדת קיסריה בחוצות שבע באר שבע
    התימני בקרית אתא זה אחד טוב באמת
    הזקנים בחיפה זה מקום שאתה נכנס ואוכל קסמים בפיתה
    אוסול בראש פינה חברים אומרים שזה הדבר הכי טעים שקיים
    תפארת הפלאפל כבר סבא אם יש מקום ששווה לנסוע אליו במונית אז הנה הוא
    קלבוני בשוק הכרמל מי שמבין יודע
    פלאפל דור באחד העם אם תנסו תגדלו
    פלאפל ארבע טעמים בהרבה מקומות ויש גם טעמים שונים משהו בסט
    פלאפל התאומים מכירים?
    פלאפל הקוסם זה כל אחד יודע שהטעם ללא תחרות זהירות זה ממכר
    עופר במודיעים או מודיעין, אף פאם לא הייתי שם אבל סבתא שלי ממליצה
    הפלאפל של חיים בהרצליה זה אחד טוב
    אבו צ'יצ'ו המקורי מאשקלון, במקור זה חומוסיה אבל הוא באמת מכין את הכדורים הטובים ביותר במדינת ישראל שלא להגיד גם מצרים כי הוא אחד שמבין עניין כמו שאומרים והכל אצלו מלא בטעמים ושירות ללא תחרות

    השבמחק
  13. שווארמה של היום אולי לא טעימה כמו פעם אבל בכל זאת יש מקומות שמזכירות את הטעם הנשכח של שווארמה טעימה מהעבר

    השבמחק
  14. סימונה פעמונה מדימונה (הבת של אלברט יונה)7 בפברואר 2016 בשעה 10:00

    אצלנו בדימונה פלאפל העיירה היחידי עם הפיסות זיתים חריפות ברוטב עגבניות, הסלט שעושה את הטעם.

    השבמחק
  15. תתביישו לכם פלאפל זה אוכל של עניים שהיינו אוכלים במעברה כשלא היה שום דבר חוץ משעועית ופירורים של לחם ואולי טיפה בהדונס או כוסברא.
    אתם רק משחקים אותה אוכל גורמט, אבל בתכלס אתם הפשוט של הפשוט.

    השבמחק
  16. גמלאי רומני7 במרץ 2016 בשעה 10:25

    אצלנו הקציצה העממית נקראת מיטיטיי והיא בכלל לא צמחונית, עושים אותה מהבפנוכו של הפרה.

    השבמחק
  17. פלאפל טוב תמצאו בפלאפל לגזיאל בחולון, היחיד עם השיפודים, כי זו שיפודיה, אצלנו הפלאפל הוא רק תוספת ומחלקים אותו חינם לכל מי שקונה משהו אחר.
    אפילו בוא תעמוד בתור בשביל משקה פחית ותקבל ישר כדור פלאפל חם לטעום ולהנות!!!

    השבמחק
  18. צדיקים וצדיקות, בבקשה אל תאכלו פלאפל אצל הבני דודים, במיוחד בתקופה נוראית זאת של סכינים ואלימות וחוסר שלום והדדיות.
    הם אפילו פוגעים בערבים יפואים עם השטויות שלהם, מרצחים!
    חשוב לכבד את אבינו שבשמים והכבוד שלכם יחזור אליכם כמו לחם על הפני המים.
    מוטב לתרום לאחים היהודים שלכם, לא ככה?

    השבמחק
  19. חשבתי שיש פה מערכת לאישור תגובות.
    יהודי יקר אתה גזען ובזבוז של זרע

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג