אין כמו ארוחת צהריים עם חברים מהעבודה.
אני אומר את זה די הרבה אבל זה רק נהיה יותר ויותר נכון.
הארוחה היא הזדמנות להתגבש, לדבר עבודה בסביבה נעימה יותר, לקטר ולשחרר לחץ, לאכול טוב ולהתעכב בחוץ קצת יותר ממה שהיית מרשה לעצמך בארוחה לבד.
ומה יותר טוב לגרגרן כמוני מאשר ארוחה? התשובה פשוטה: מספר ארוחות.
חומוס הכרמל, עם טחינה היוה, גרגרים חמים, חריף מדהים וחמוצים קראנצ'יים שמוסיפים למנה |
תחנה ראשונה: The Bun.
אם ככה, תשאלו אותי מה הסיבה שהתמונה הראשונה היא דווקא של חומוס הכרמל?
ובכן, אחת מנשות הקבוצה החליטה במפתיע שלא לאכול בדה באן, ויצאה החוצה.
אני הצטרפתי אליה כדי שלא תהיה לבד בעולם.
הלכנו לחומוס הכרמל ואכלנו את החומוסים הטובים בעיר במחיר של עשרה שקלים בלבד למנה. המציאה של הלייף.
השתיה אגב בחמישה שקלים בלבד.
טעימה של בירה מהחבית בביטר מרקט |
תחנה שניה: ביר מארקט.
ממש מול חומוס הכרמל עומדת הבאסטה של הבירות, פאב באמצע השוק, שרפרפים בתוך ההמולה, נוזלים כיפיים שירעננו כל רוכש ורוכשת בימים חמים.
שאלתי מה יש בחבית וקיבלתי כוס דגימות קטנה וחמודה (שמופיעה בתמונה).
בסופו של דבר לקחתי לדרך בקבוקים של סיידר תפוחים ורימונים.
סיידר רימונים אחד שתיתי כבר תוך כדי הליכה חזרה לרכב (שעברה דרך דוכני גבינות אותם לא צילמתי).
לביר מרקט יש גם סניף בנמל יפו (בתוך מתחם השוק). העובדים בשני הסניפים נחמדים, הבירות מגוונות ומעניינות וגם המחירים לא רעים כלל.
המפורק של דה באן נוסע באוטו |
חלק ג' וחשוב לא פחות: דה באן!
ברוב חוכמתי ביקשתי מאחת הסועדות שנשארה במסעדה שתיקח לי לדרך שני כריכי בקר מפורק כאשר הן תסיימנה לאכול שם.
לטענתה - האחים שי ואייל קיצ'ס התנגדו מחשש לאי עמידותה של המנה במסע אל מחוץ למסעדה אך בסופו של דבר הסכימו ולו רק כי הם מכירים את אהבתי הרבה ליצירה שלהם.
אמנם התגנבו לאוניי שמועות שהיה באותו יום גם פורק בלי אבל בסה"כ זו אשמתי שברחתי בעקבות הקולגה.
המפורק של דה באן על השולחן בעבודה |
שמחתי מאוד שהם הסכימו כי הכריכים עמדו בדרך נהדר.
אחד מהם נאכל בערך רבע שעה לאחרן מכן, תוך כדי נסיעה.
הוא היה נהדר והלחמניה עמדה בלחות ובמבחן הזמן. אכלתי וליקקתי את האצבעות.
עולם הבישול הישראלי צריך לעצור את הכל ולחקור את הכריך הזה על רבדיו הרבים.
באמת, אתם חושבים שאתם יודעים מה זה אוכל, אבל מעטים כריכי הבשר המפורק בישראל וזה אחד הטובים אם לא הטוב שבהם.
המפורק של דה באן אומר שלום לאוטובוס דן |
הריך השני נאכל חצי שעה מאוחר יותר, הבשר הספיק להתקרר אבל עדיין היה מספיק רק וטעים, הלחמינה לא נס ליחה גם היא. היא לא התפרקה, לא נרטבה מדי, הטעמים והמרקמים נשמרו באופן מצויין.
סוף פסוק:
כיף לצאת לאכול.
מעט פחות כיף עם אנשים בעייתיים.
הכי כיף עם חומוסים וכריכים ובירה גם!
אני לא מבין מה כל כך מציאה במנת חומוס ב-10 ש"ח בגודל של חצי מנת חומוס שאמורה לעלות 20 ש"ח במקום יקר טיפוסי בתל אביב. גם 5 ש"ח לשתיה זה מחיר הפסד כשבחוץ מחכה לך כל טוב שוק הכרמל.
השבמחקאולי זאת העובדה שהיכל ההסעדה של החומוס הזה הוא בעצם בית כנסת, ובעת שהותך שם גם שורה עליך השכינה, וגם אתה יכול להציץ באיזה סידור בזמן הניגוב. שווה, לא?
מחקhow long is your lunch break!?
השבמחקדה באן מקום סימפטי, אבל יש שם בעיה.
השבמחקכל ילד יודע שאמרת המפתח בסנדביץ' היא - השלם גדול מסך חלקיו.
כאן היה לי קצת לראות את זה - הלחמניה אחלה, הבשר אחלה אבל משהו חסר.
לדעתי לא משתמשים בברירת המחדל ברטבים\ירקות המתאימים כדי להפוך את הסנדביץ' הזה לטוב באמת ולתת לו את הכבוד לו הוא ראוי. ייתכן מאוד שלאחר עוד ניסיון או שניים תוכל להדריך אותם לעשות בשבילך קוסטומיזציה פרטית, אבל בד"כ אין לאנשים את הסבלנות הזו - בפרט שמדובר בסנדביץ' יקר יחסית, ובזירה קולינרית תחרותית עד מאוד.
אולי חסר חומוס?
מחקכל הכבוד לנוער של היום שהולך בהמוניו לבתי הכנסת, גם אם זה כדי לאכול שם חומוס!
השבמחקלא כולם יודעים את זה אבל חומוס הכרמל הוא אחד החומוסים המוצלחים ביותר בעיר, ולא רק בזכות המחיר הנוח.
השבמחקעשרה שקלים למנה משביעה זה מצויין, אבל הסוד שלהם זה טחינה היונה, הטחינה הכי טובה בארץ.
חוץ מזה, טעים אש.