אין כמו ארוחת צהריים עם חברים בשביל להשתחרר מלחצי העבודה.
כל החברים והחברות במשרד יוצאים לנגב חומוס איכותי, אפילו בת הזוג המקסימה שלי מצטרפת.
באמת, מה אפשר לבקש יותר מזה באמצע של יום מעצבן? אולי רק מיליארד דולר ובריאות לכל המשפחה.
לרוב כשהרבה אנשים יוצאים לאנשהו מתחילים ריבים קטנים לגבי היעד.
לא כולם רוצים לאכול בדיוק באותו המקום, כל אחד מדמיין משהו אחר ובאמצע יש אי הסכמה ומדון.
הפעם כולם רצו חומוס וההחלטה נפלה על חומוס סעיד, ככה שגם מי שמעדיף בשר יוכל לקבל איזו שווארמה או שיפוד או חזה עוף בגריל.
אני לקחתי מחלוטה, מה שיצא בפועל חומוס פול עם גרגרים, טחינה, רוטב לימון חריף, המון שמן זית ופפריקה ביד נדיבה.
הפול הרותח השלים את החומוס שהיה בטמפרטורת החדר הצוננת, הגרגרים הוסיפו משחק מרקמים לכל ביס והטחינה העשירה הייתה כמו פינוק על כל פיסת פיתה.
הפיתות אגב היו טובות מבעבר, משהו השתפר - אמנם לא חם ורך ומלטף עדיין, אבל פיתות היו טובות מהממוצע.
האישה הזמינה מסבחה שלא נשמעו עליה תלונות ונראתה מדהים.
אנשים נוספים בשולחן אכלו שיפודים על אורז עם שעושית ועוד מנות חומוס.
כולם היו מרוצים והשמחה הייתה רבה - למרות שהיינו צריכים לחזור למשרד ולעבוד עוד כמה שעות טובות.
לסיכום: אמנם סעיד ידוע בתור ה-חומוס המיתולוגי, בסניף התל אביבי החומוס הוא בסדר, ממוצע כזה, אבל הוא זול, עם שירות חם וכשהוא מגיע מלווה בדברים אחרים (פול, טחינה, גרגרים וכו') הוא משתדרג פלאים. יש גם שווארמה טעימה.
אם אתם בסביבה ומתים מרעב - אין סיבה לא לנסות.
אם בא לכם לראות תמונות ממש ממש יפות מביקור קודם בחומוס סעיד אז יאללה תתפנקו, תקליקו.
כל החברים והחברות במשרד יוצאים לנגב חומוס איכותי, אפילו בת הזוג המקסימה שלי מצטרפת.
באמת, מה אפשר לבקש יותר מזה באמצע של יום מעצבן? אולי רק מיליארד דולר ובריאות לכל המשפחה.
לרוב כשהרבה אנשים יוצאים לאנשהו מתחילים ריבים קטנים לגבי היעד.
לא כולם רוצים לאכול בדיוק באותו המקום, כל אחד מדמיין משהו אחר ובאמצע יש אי הסכמה ומדון.
הפעם כולם רצו חומוס וההחלטה נפלה על חומוס סעיד, ככה שגם מי שמעדיף בשר יוכל לקבל איזו שווארמה או שיפוד או חזה עוף בגריל.
מחלוטה: חומוסף, פול, גרגירים, טחינה, לימון חריף והרבה שמן זית |
אני לקחתי מחלוטה, מה שיצא בפועל חומוס פול עם גרגרים, טחינה, רוטב לימון חריף, המון שמן זית ופפריקה ביד נדיבה.
הפול הרותח השלים את החומוס שהיה בטמפרטורת החדר הצוננת, הגרגרים הוסיפו משחק מרקמים לכל ביס והטחינה העשירה הייתה כמו פינוק על כל פיסת פיתה.
הפיתות אגב היו טובות מבעבר, משהו השתפר - אמנם לא חם ורך ומלטף עדיין, אבל פיתות היו טובות מהממוצע.
מסבחה: תערובת חמה של חומוס עם טחינה וגרגרים, מתובלת בחמיצות וחריפות, עם גרגרים, ביצה קשה ועיטור של פטרוזיליה טריה. |
האישה הזמינה מסבחה שלא נשמעו עליה תלונות ונראתה מדהים.
אנשים נוספים בשולחן אכלו שיפודים על אורז עם שעושית ועוד מנות חומוס.
כולם היו מרוצים והשמחה הייתה רבה - למרות שהיינו צריכים לחזור למשרד ולעבוד עוד כמה שעות טובות.
לסיכום: אמנם סעיד ידוע בתור ה-חומוס המיתולוגי, בסניף התל אביבי החומוס הוא בסדר, ממוצע כזה, אבל הוא זול, עם שירות חם וכשהוא מגיע מלווה בדברים אחרים (פול, טחינה, גרגרים וכו') הוא משתדרג פלאים. יש גם שווארמה טעימה.
אם אתם בסביבה ומתים מרעב - אין סיבה לא לנסות.
אם בא לכם לראות תמונות ממש ממש יפות מביקור קודם בחומוס סעיד אז יאללה תתפנקו, תקליקו.
אבל איפה ??? עוד שתי שניות לתת כתובת.
השבמחקסתם מעצבן
היוש אנונימי יקר,
מחקאם תסתכל ממש מעל התגובה שלך כתוב "מיקום", ואפילו יש לינק שמוביל למפה.
אל תתעצבן סתם.
אתה יודע אולי מה הקשר בין הסניף בתל אביב לסעיד המקורי?
השבמחקהאם מכינים את החומוס במקום לפי המתכון הסודי של סעיד? האם מביאים אותו מעכו כל בוקר? ואולי סתם שילמו על השם מותג ועושים איזה חומוס שבראש שלהם?
אני זוכר שבקרית מוצקין היה פעם חומוס סעיד מעכו שנסגר מהר מאוד.
לא יודע את התשובה - אני יכול רק להגיד שבמבחן הטעם הוא רחוק מזה של סעיד המקורי כמו שעכו רחוקה מתל אביב. ואפרופו חומוסים מעכו - הגיע הזמן שיתנו קצת כבוד לחומוס אבו סוהילה שמעפיל את סעיד, אף על פי שמכונת יחסי הציבור שלו עדיין איננה משומנת היטב.
מחקבחיים לא הייתי שם אבל התמונות שפרסמת קצת מרתיעות אותי.
השבמחקכמות הנוזלים שם מוגזמת בטירוף.
התמונה הראשונה מראה מרק שיש מסביבו חומוס, ובשניה נראה כאילו שפכו חצי בקבוק שמן על המנה.
לא מגרה בכלל.
איך ברור שכמעט כל התגובות פה זה של המתחרים.
השבמחקאין, בארץ לא יודעים לפרגן.
אויבנו המרים ביותר ישמחו לסבר את אוזניכם, ולחזור ולהדגיש כי את מנת החומוס ראוי לצרוך בראשיתו של היום, לצד פת שחרית, ותו לא.
השבמחקהתרבות המשתרשת בחברה הישראלית של אכילת המשחה החומה בצהרי היום מסוכנת להמשך קיומנו, יען כי צרינו, העומדים עלינו לכלותנו יגלו זאת, וישימנו לבוז ולקלון.
נותר רק לקוות כי אויבנו לא קוראים בבלוג זה.
לסעיד מעכו אין סניפים. הוא אפילו התראיין והסביר את המדיניות שלו בנוגע לחקיינים שלוקחים את שמו - "פעם אחת הם אוכלים אצלם ומבינים שזה לא אותו דבר". מה שבטוח זה שמספיקה תמונה אחת כדי לדעת שסעיד זה לא. בעכו, מנה מורכבת מחומוס/פול, שמן זית ופיתה. אין ביצה ובטח שאין תבלינים מטופשים מלמעלה.
השבמחקבאתי כמה פעמים בערב והיה סגור
השבמחקהם עדיין עובדים בכלל?
אין .. פשוט ליגה אחרת..
השבמחק