הלו הלו
וכעת לדברים מאת סביב (Sabib):
אני חייב להסכים עם הניתוח המושכל של ידידי המלומד.
החומוס טעים בגדר הרגיל, אם כי הופתעתי לגלות כמה ההייפ סביבו מוגזם - הרי באיזור השוק יש כאמור חומוסיות בשפע וזו לא באמת שווה עמידה בתור יותר מאחרות.
הלחץ שהוביל לשירות מבולבל ואיטי מאפיין את הכרם בימי שישי, כשאנשים נצלים בשמש בעודם ממתינים לשבת איפשהו ולאכול משהו, ממתינים שיקשיבו להזמנה שלהם או שיקחו מהם את הכסף. זה לא חדש אבל זה תמיד פוגע מעט בחוויה.
עוד פגיעה נרשמה בתוספות הביצה שהונחו בצלחת מבלי לשאול ולאחר מכן חוייבנו עליהם.
שוב, לא סוף העולם, אבל עוד דבר לרשימה - כשבונים לך ציפיות אתה עלול להתאכזב.
לסיכום:
זו מנה לא רעה אם אתם באזור ורוצים לנסות, אולי יש ימים שהיא אפילו טעימה יותר בהם.
מצד שני, זו לא מנה שהייתי נוסע בשבילה במיוחד - יש באזור הכרם חומוסים אחרים שעדיפים לטעמי.
כמובן שבסופו של דבר חומוס הוא עניין של טעם אישי, אז אם אתם חולים על שלמה ודורון ספרו לנו למה, אולי אפילו נשתכנע.
המנה הגדולה (לקחתי את גודל הביניים) ביחד עם הפיתות הטריות די סתמה אותי ככה שלא יכולתי להנות ממטעמים אחרים שיש לאזור להציע, שלא לדבר על קניות בשוק שעשיתי בקושי מפאת השובע ותחושת הכובד.
אם יש לכם תוכניות לשישי - עדיף לא להתחיל את היום עם חומוס ופול.
שיטוט יום שישי בסביבת שוק הכרמל הביא אותי ואת Sabib לנסות את החומוס המדובר של שלמה ודורון בכרם התימנים.
באזור יש חומוסיות כמעט כמו באסטות של ירקות, ומה שמייחד את המקום הזה הוא שהוא נוסד ב1937 ע"י הסבא שלמה, וכיום מנוהל ע"י הנכד דורון. לא יצא לי לבקר שם בדיוק בשנה ההיא, אז אני איאלץ להאמין להם.
החומוס מקבל סופרלטיבים רבים ברשת, גם מצד אנשים "מביני עניין" שמוכנים להיהרג על שמו הטוב.
הגענו בשעת שיא בצהרי היום, והצטרכנו לחכות כרבע שעה בתור.
בקץ ההמתנה, קיבלנו את שולחננו הלא מרווח כל כך שנמצא ליד מלאי גדול של פחיות ריקות למחזור, אבל כשאתה כבר מקבל מקום בחומוסיה מבוקשת בצהרי יום שישי, אתה לא יכול להיות בררן.
לקח מספר דקות עד שניגש אלינו מלצר.
המקום מגיש אך ורק חומוס בניגוד למקומות אחרים באיזור שמשלבים גם בשר כמו מסעדת ארז השווה.
הזמנו מנת חומוס בינונית [להבדיל מגדול או קטן] עם טחינה ועוד מנת חומוס משולשת (ששילבה גם גרגרים ביצה ופול).
כבונוס קיבלנו גם ביצה לכל חומוס, למרות שלא ביקשנו.
והרי המנות שהגיעו כעבור מספר דקות מעת ההזמנה :
טחינה, פטרוזיליה, פפריקה, שמן זית וביצה |
משולש עם ביצה |
למרות שהחומוס הגיע בזמן סביר לשולחן, עדיין לא יכלנו לדגום אותו והצטרכנו לחכות פרק זמן קצת רב מידי לטעמי, לצלחת הפיתות (חמות ומשובחות) ולתוספות (בצל ושות').
טוב, אז הפיתות הגיעו, חתיכת פיתה ביד בתנועה מדודה לעבר החומוס, מצפה לפיצוץ בפה בעוד 3..2..1.. ו..
לא משהו האמת.. וכל כך רציתי..,
הטעם סטנדרטי למדי, מזכיר קצת חומוס צבר שקניתי ב10 שקלים לכמעט קילו בסופר.
כל התוספות שנלוו אליו הצליחו להקפיץ קצת את הרמה שלו מעל אותו חומוס שיש לי במקרר בבית, אבל לא בהרבה.
אפילו הביצה הייתה קצת חסרת אופי - לא ממש חומה ולא ממש לבנה.
עבור 2 המנות בצרוף 3 פחיות קולה זירו (שהיו מצויינות וגם למדנו ש"מאיה" זה שם מאוד נפוץ) שילמנו מחיר סטנדרטי של כ60 ש"ח. לא נראה לי בסך הכל שזה מקום ששווה לחכות בתור אליו - עדיף ללכת לארז הסמוכה - שם יותר טעים, ויש גם שיפודים במחיר מציאה.
- - - - - - - - -
אני חייב להסכים עם הניתוח המושכל של ידידי המלומד.
החומוס טעים בגדר הרגיל, אם כי הופתעתי לגלות כמה ההייפ סביבו מוגזם - הרי באיזור השוק יש כאמור חומוסיות בשפע וזו לא באמת שווה עמידה בתור יותר מאחרות.
הלחץ שהוביל לשירות מבולבל ואיטי מאפיין את הכרם בימי שישי, כשאנשים נצלים בשמש בעודם ממתינים לשבת איפשהו ולאכול משהו, ממתינים שיקשיבו להזמנה שלהם או שיקחו מהם את הכסף. זה לא חדש אבל זה תמיד פוגע מעט בחוויה.
עוד פגיעה נרשמה בתוספות הביצה שהונחו בצלחת מבלי לשאול ולאחר מכן חוייבנו עליהם.
שוב, לא סוף העולם, אבל עוד דבר לרשימה - כשבונים לך ציפיות אתה עלול להתאכזב.
חומוס משולש ומנה של חומוס טחינה ברקע |
לסיכום:
זו מנה לא רעה אם אתם באזור ורוצים לנסות, אולי יש ימים שהיא אפילו טעימה יותר בהם.
מצד שני, זו לא מנה שהייתי נוסע בשבילה במיוחד - יש באזור הכרם חומוסים אחרים שעדיפים לטעמי.
כמובן שבסופו של דבר חומוס הוא עניין של טעם אישי, אז אם אתם חולים על שלמה ודורון ספרו לנו למה, אולי אפילו נשתכנע.
המנה הגדולה (לקחתי את גודל הביניים) ביחד עם הפיתות הטריות די סתמה אותי ככה שלא יכולתי להנות ממטעמים אחרים שיש לאזור להציע, שלא לדבר על קניות בשוק שעשיתי בקושי מפאת השובע ותחושת הכובד.
אם יש לכם תוכניות לשישי - עדיף לא להתחיל את היום עם חומוס ופול.
מזל שיש אנשים טובים כמוכם, שמזהירים את האדם הפשוט מפני מוקשים פוטנציאליים שכנראה מונעים על ידי הייפ ויחסי ציבור משובחים שעוברים מדור לדור. יש אינפלציית חומוסיות ענקית מאז ומעולם בתל אביב, ומי שרוצה להישמר לנפשו צריך לברור את המוץ מן התבן, ויחד עם זאת לא לפחד לקבל כוויה כשנכנסים למטבח.
השבמחקאנחנו עושים מה שאנחנו יכולים :)
מחקמה שכתבת זה אחד הדברים העדינים שנאמרו על החומוס המאכזב והמעליב הזה.
השבמחקאנשים עומדים ברחוב כמו וואחשים בשביל מנה רעה בקטע קטלני יעני, סחלה בצלחת עם גרגרים מעל.
מי שמבין עניין ילך דקה שתיים לכל כיוון, יש באזור ההוא רק שלושה חומוסים גרועים, אחד נמצא ברחוב גאולה והוא של אשכנזים טבעונאים והשני נמצא לא רחוק והוא על פי מתכון סודני עתיק יומין. האמת היא שיש גם את החומוס על אלנבי איפה שהיה הבורקס פעם ליד הדלי, גם יציקה מסריחה בצלחת.
אם הוא באמת כ"כ רע, איך זה שכולם אוהבים אותו?
מחקלגבי החומוס הסודני - אני מניח שהכוונה היא לחומוס גן עדן?
אכלתי שם לא פעם, לפעמים זה באמת מדהים אבל בפעמים אחרות היה מאכזב עד נוראי. אני לא יודע מה קורה שם כרגע.
את החומוס שנפתח במקום הבורקסייה עדיין לא יצא לי לטעום אבל אני מניח שמה שכתבת הוא ההיפך מהמלצה.
הפוסט הזה רק מוכיח שאנשים יאכלו כל דבר ובתנאי שהוא נמצא במיקום מספיק אטרקטיבי, ונהנה מיחסי ציבור מספיק טובים. עדיף כבר לאכול בחומוס בית כנסת הסמוך. במחיר של 10 שקלים למנת חומוס אתה לא מפתח ציפיות, וגם אין אכזבות כמו במקרה הנ"ל.
השבמחקהאמת היא שקשה יחסית להגיע לשלמה ודורון, זה לא הכי מרכזי או אטרקטיבי בעולם ועובדה שאנשים עדיין מגיעים לשם.
מחקגם חומוס הכרמל הוא לא הדבר הכי קל למצוא אם לא יודעים מה מחפשים.
אולי זה בגלל השם שלמה ודורון, זה תכלס שם די אטרקטיבי לחומוסייה.
מחקאני מאוד אוהב את המנה, רק חומוס פול אבל. הסורי הסמוך יהיה יותר טעים לרוב, אבל באמת שהיו לי כמה ארוחות ממש מהנות בשלמה ודורון. אבל זה רק חומוס פול. באופן כללי בכרם זו המנה.
השבמחקהסורי הישן או החדש? הבנתי שהחדש לא משהו.
מחקאני מאוד אוהב את המנה, רק חומוס פול אבל. הסורי הסמוך יהיה יותר טעים לרוב, אבל באמת שהיו לי כמה ארוחות ממש מהנות בשלמה ודורון. אבל זה רק חומוס פול. באופן כללי בכרם זו המנה.
השבמחקאז ככה יקיריי, אני לקוח שאכפת לו ואני חושב שגם כשאתה עוסק בהשמצה, או מפגין את אכזבתך היא צריכה להיות הוגנת, או באמת מידה.
השבמחקאני נמנה על חוג לקוחות ענק של המקום המדובר, נהנה בכל פעם שאני מגיע לשם מחדש. טיב האוכל וטעמו אינו מוטל בספק והיחס החם והמשפחתי ראוי להערצה.
השווית את החומוס הזה לחומוס צבר? בעיני זה לא מוסיף לך כבוד גדול.
ביקורת מאכזבת שמעמידה את אמינותכם בספק. חבל.
יש שם את החומוס פול הכי טעים בעולם אי אפשר לקחת את זה מהם עם אתם לוקחים גם סאלוף ניצחתם וכמו בכל מקום אם יש לחץ אדיר אז למזלכם הגרוע אין זמן לתת אהבה למנה וכך הטעם הוא לא בשיא אני אישית ממש ממש אוהב את המקום תמיד מפנקים
השבמחקמי שמגיע ביום ששי לשלמה ודורון שיבין שבשל הפופולריות הרבה, יום ששי עמוס, תבואו עם סבלנות.... או שלחילופין, תגיעו באמצע השבוע.
השבמחקלגבי החומוס עצמו, כבר מזמן הבנתי שיש אנשים שייצאו למלחמת קודש בזכות החומוס "שלהם"... במקומות שאני לא מבין מה טעם מצאו בו.
כל אחד וטעמו הוא.
לאיזה חומוס אתם משווים, לחומוס משכם או רמאללה, סורי או לבנוני, ואולי מצרי או ירדני... או אולי יציקות המרק הארץ-ישראליות.....
אז לא אהבתם... בסדר, אני לקוח מזה 31 שנה (לא בטוח אם נולדתם אז) ויכול לספר לכם שאין הרבה מקומות ששמרו על מוניטין ואיכות במשך זמן כזה...
להשוות ל"צבר", התייחסתי לביקורת ברצינות עד שהגעתם להשוואה זו, נשמע כאילו יש לכם חשבון לסגור, או איזה רייטינג להשיג.
אז באמת, תעזבו למתחרים, ממילא מאד צפוף, קהל הלקוחות רק גדל והולך...
ואל תזלזלו בעסק שלמעלה מ 75 שנה עושה חומוס פול כמו שאין בשום מקום בארץ.
חשבונות סוגרים בסוף
מחקלדעתי יום שישי בשיא החום והביקוש אינו זמן אידיאלי לביקורת מסעדות.נכון שקיימת שאיפה שגם בזמן לחץ הכול ידפוק כמו שצריך , אך צריך להבין שבחומוסיה כל כך מבוקשת לעיתים ההמתנה הכרחית.אני לקוח שלהם כ25 שנה ואני יכול להבטיח שאיכות המוצרים ,טריותם והעובדה שאין חומרים משמרים אומרים הכול.אני מציע לכם לקפוץ שוב באמצע השבוע ואז להתרשם שוב.לא תתאכזבו
השבמחקלבוא באמצע השבוע? נשמע כאילו כבודו מובטל או אולי פנסיונר.
מחקמי יבוא לאכול בכרם באמצע השבוע, למה אנחנו אין לנו עבודה וחיים? בן אדם נורמלי נמצא עד שש לפחות בעבודה, והכרם כולה נסגרת עוד בצהריים למה התימנים הם עצלנים ומספיק להם לעקוץ את הלקוחות של הבוקר לפני שהם מתחילים את הסייסטה של הצהריים.
מחקגם לי מה שאתם אומרים פה גובל בהזייה.
השבמחקקצת חיכיתם?קצת צפוף?בסדר.מבחינתי זה חלק מהחוויה והיחס החם והמשפחתי הוא באמת מה שעושה את ההבדל.
זה לא המיקום, ולא השם. החומוס (שלא מצריך שום בשר,שום סלט, ואולי אפילו לא פיתה) הוא החומוס המשובח, מלא אופי והטעים ביותר שאי פעם אכלתי.
טחחח יחס חם ומשפחתי אתה עוד אומר כאילו לא קראת שהתעלמו מהם והביאו להם ביצים כשהם לא רצו בכלל
מחקאנשים מתנשאים וחסרי מזל.
השבמחקאתם מבקרי אוכל?
היתם רוצים!
לא תגיעו לכמה רמות מתחת לשלמה ודורון.
החומוס הכי טעים בעולם!
חימז'אלו!
מחקבעלי עסק עם חשיבה שיווקית או אופי מפרגן היו מזמינים את את הכותבים ומפנקים אותם אבל נראה שבחומוסיה המדוברת העניינים מתגלגלים באיומים וטוקבקים ככה שעסק של דבורים כנראה לא בונים עם דבש אלא עם החליפה של הצעקות.
השבמחקבחומוסיה המדוברת עושים אוכל כבר כמעט 80 שנה.. לאורך כל ההיסטוריה של המקום היו אנשים שאהבו יותר ואנשים שאהבו פחות.. רובם חזרו שנית, שלישית, ויותר.. כך נוצר מצב שלקוחות שאוכלים במקום כבר 30 שנה ומעלה זה דבר נפוץ. לא חושב שביקורת אחת לא מפרגנת ( מתוך עשרות כתבות אחרות שכן מפרגנות) היא זו שתגרום לבעלי המקום להזמין במיוחד את כותבי הבלוג בשנית ולעשות להם חוויה כזאת או אחרת.. במקום בזה יושבים אנשים מכל קצוות האוכלוסיה, על כל גווניה, וכולם, כולם מקבלים יחס ושירות זהה.. לא אהבתם? לא נורא לא קרה כלום.. לנו יישאר יותר.. רק למען ההגינות, ממליץ לאותם אנשים שכבתו פה "כל הכבוד שאתם מזהירם אותנו", ללכת לבדוק בעצמכם.. או שלא, ההתמכרות מובטחת.. אבל אני לא הייתי מייחס יותר מדי חשיבות למי שמשווה את החומוס הזה לחומוס צבר.. כותבים יקרים.. צריך לבדוק מי מינה אתכם ליודעי דבר.. צריך לשקול את המינוי שנית..
מחקחחחח
מחקזה אנשים שחוזרים פעם פעמיים שלוש כבר שלושים שנה כדי לראות אם האוכל השתפר למה הפעם הקודמת היה על הפנים ועכשיו עושים בירור עם החומוס אולי התחלף או הבעלים.
שמונים שנה חומוס זה ממתי, מתקופת התורכים?
מעניין איך לכל החומוסיות האתר הזה מפרגן ודווקא למקום הכי שווה בכל תל אביב הם באים בהתנכלויות, כנראה משוחדים!!!!!!!!
השבמחקכנראה משלמים להם מהמתחרים בשביל להשמיץ אחרת אני לו מבין
מחקהמנות נראות מגעיל אפילו בתמונה הממש מוצלחת בלמטה של הכתבה
השבמחק60 שקל זה ארבע מנות בחומוס הכרמל, או 12 פחיות שתיה בחומוס הכרמל.
השבמחקזה גם שמונה מנות פלאפל בשוק (יש אחלה פלאפל ב7 שקל) ונשאר אפילו עודף בשביל שתיה.
אקיצור נראה לי נפלו עליכם חזק.
בכסף הזה שני אנשים יכולים לאכול ולשתות באבו אדהם + קפה + תוספות חינם, משהו שלא נראה לי שיש אצל דורון ושלמה.
מרוב שהטעם של שלומו ודורון טעים כבר 90 שנה אנשים לא רוצים בכלל טוספת!!
מחקהפול הכי טעים בכל העולם, הייתי מפליג באוניה ועוצר לאכול פול בכל מדינה וכמו הפול של שלומי ודורון אף פעם לא מצאתי באף רחוב בעולם, אפילו כשהייתי במקסיקו.
השבמחקחביבי, במקסיקו אוכלים שועועית.
מחקכחובב חומוס מושבע וכמי שהיה מכור לאבו חסן מיפו, אחרי שגיליתי את החומוס של שלמה ודורון אני יכול להגיד לכם בוודאות,
השבמחקהחומוס פול של דורון זה החומוס פול הכי טעים בארץ.
חמודה, את משווה את ים המלח למלח של בישול, האחד הוא הדבר הכי עמוק ויפה בעולם, והשני מגיע למטבח במארז פלסטיק. בואי לא נלכלך על אנשים שיודעים את העבודה שלהם.
מחקשלמה ודורון זאת החומוסיה הכי טובה בישראל!
מחקפשוט מגוחך מה שרשמת בפוסט שלך.. לא רציני, מגמתי ואפילו מעליב..
ממליץ בחום להגיע בשעות הבוקר לפני שאוזל הסאלוף :)
על טעם וריח עוד אפשר להתווכח אבל ההגשה אחת המגעילות
השבמחקרק שתדע לך אדוני המטקבק בתשלומים שזה החומוס שקיים כבר שישים שנים ומגיש מוצר מוגמר ואיכותי ואם לא טעים לך אתה מוזמן ללכת למכולת ולקנות שם תרנגולת.
מחקכל אחד חושב שהוא שף על ובא להתנצח על עסקים מצליחים ולפגוע בפרנסה של משפחות.
לא רוצה? לא צריך!
אנחנו נסתדר בלעדךךך
חומוס מבאס עם יחס דוחה מצד העובדים שמרגישים שהם עושים לך טובה בכלל.
השבמחקאני לשם כבר לא יחזור!
הגעתי לפה בעקבות ויכוח סוער ברשת הפייסבוק, אני מקווה שמישהו יוכל לסכם לי בסוף אם החומוס שווה ביקור או שמדובר בכאב בטן שמצריך תרופות.
השבמחקכאב בטן בטוח שלא. לטעמי יש להם את החומוס הכי טעים שניסיתי! אני מבטיח לך שלא תתאכזב.
מחקהכתבה הזו מביכה יותר את הכותב מאשר את המקום..
חברים, מי שמבין עניין יודע ששלמה ודורון זה מקום שבאים אליו בכלל בשביל מרק.
השבמחקתפרקנו לעצמכם קצת בחורף, תשתו משהו חם וטעים.
פאק אחי, אני לא מאמין שיש אנשים עדיין אוכלים שם את העיסת רעל הזאת, מקום סחלה ברמות וכל מי שמגן עליהם ברשת הוא או נחש או מקורב.
השבמחקיעני כמה קשה כבר להכין חומוס סביר? לא הדבר הזה שהם מגישים ועוד עושים עליך פוזות עם התור שלהם, למה מה שאני אעמוד בתור כאילו אני בברית המועצמות לשעבר, מה אין לנו לחם וסוכר בבית?
חחחחחחח
מחקזה עצוב שעשיתי מנוי לתגובות של הפוסט הזה וכל פעם אני מקבל אימיילים שנראים כאילו הבעלים של המקום כותבים תגובות על כמה שהחומוס שלהם לא מגעיל.
השבמחקאנשים, או שתאמינו בחומוס שלכם, או שתסגרו את העסק של הסבא, די לריב עם אנשים באינטרנט.
אכלתי אתמול והיה מגעיל ברמות, לא נראה לי שאחזור שוב.
השבמחקתימנים זה בסה"כ ערבים Wannabe אז מה להם ולחומוס בכלל, יש מספיק אנשים מהעדה הנכונה, לא צריך לעבוד עם נוכלים.
השבמחקבחומוס-פול של שלמה ודורון עדיף לשבת כשהמקום סגור.
השבמחקאין לכם מושג וחצי מושג בחומוס , פול ,אהבה ושרות באם זו חוות הדעת שלכם !!!
השבמחקאני אוכל במקום כמעט מינקות (כן כן....) ועד היום לא מצאתי חומוס, פול ,שרות ואהבה כמו שמקבלים שם.
אני אומר שמי שלא טעים לו ולא מתאים לו שלא יילך ( יש למקום די והותר לקוחות ומליצי יושר ).
שלמה ודורון היקרים - אוהבים אתכם
חחחחח איזה לא מפתיע שמישהו בשם שרעבי בא לגונן על חומוסיה של תימנים.
מחקלא רק בונקרים, לא רק שירות גרוע, גם עושים פוזות באינטרנט על אנשים שמעזים לדבר בדרך היושר ולא להיכנע לתכתיבים של אנשים שלא יודעים מה זה חומוס טעים.
כל מיני אנשים מהשכבה שלי המליצו והלכנו בהפסקה לאכול שם.
השבמחקהיה דוחה ברמות, לא חוזר לשם יותר אף פעם, מה זה המקום המפגר הזה, הכל ישן ומגעיל ומסריח.
לפעמים בתי עסק ישנים הם רק ישנים, בלי נוסטליגה או קלאסיקה או סגנון.
נראה לי שהאתגר האמיתי יהיה למצוא מישהו שיבוא לכתוב על החומוס הזה בתור אוהד מושבע, אבל שהוא איננו מבעלי המקום.
השבמחק