יום רביעי, 5 בספטמבר 2012

חלק ב': בקרת איכות - חומוס סעיד סניף ת"א

מעלילות הפרק הקודם:
אכלנו בחומוס סעיד אחרי שזה שב מפגרה ארוכה (של חודשים) שנראתה כמו סגירה.
היה הרבה אוכל, הוא היה טעים וזול יחסית, אכלנו עד שהתפוצצנו.

יום ב', כמעט אותה שעה, אנחנו חוזרים אל כמעט אותו שולחן.
הפעם רק אני אוכל, מזמין בדיוק את אותו הדבר: עסקית חומוס - מנת חומוס, צ'יפס, פלאפל, כוס לימונדה (30ש"ח).
גם השירות שונה, הפעם מגיעה במקום ג'יהאד (שהיה גם בגילגול הקודם של המקום) אישה חביבה, כשאני מזמין את מה שאני מזמין (הפעם רציתי רק חצי מסבחה וחצי פול) היא מתחילה להסביר לי שמה שאני מבקש זה בעצם מחלוטה.
רק שתדעו - אצל סעיד המקורי, זה שבעכו, המחלוטה היא פול עם גרגרי חומוס, בשמן זית ולימון.
במקומות אחרים היא עלולה להגיע עם חומוס, לפעמים יותר מעוכה, לפעמים פחות.
אבל מי אני שאתווכח עם מישהי שעובדת במקום ומכירה את התפריט ואת המנות, אמרתי טוב וחיכיתי. את מה שהגיע תוכלו לראות למטה.


חומוס, טחינה, מסבחה, פול, גרגירים, שמן זית, פטרוזיליה.
חומוס, טחינה, מסבחה, פול, גרגרים, שמן זית, מיץ לימון, מעט חריף, מתובל ביד נדיבה, שפע של פטרוזיליה.

מעל לשורות אלה תוכלו לראות מנה משולשת, אמנם מעוצבת בשונה מזו של הפוסט הקודם, אבל עדיין מדובר במנה כמעט זהה, טעימה מאוד ועשירה מאוד, עם כל העולם בצלחת אחת מתנגבת.
מבחינתי מלצריות יכולות להגיד לי מה שהן רוצות כל עוד מגיעים לשולחן כאלה טעם ויופי.
רק לראות את התמונה הזאת ואני כבר שוקל ללכת לאכול אצל סעיד גם היום.
זה אולי לא החומוס הכי מדהים בעולם, אבל הוא מספיק טוב לבדו - ואילו בתערובת הטעמים הזו הוא יכול להתחרות ברבים וטובים, במיוחד מהסביבה הקרובה.


צ'יפס, פלאפל.
מפלצת הספגטי המעופפל בגרסאת פלאפל \ צ'יפס.

יום אחרי יום, הפלאפל נשאר אותו פלאפל אבל הצ'יפס משתנה?
ביום א' הצ'יפס היה ביתי, גדול ושמנמן. ביום ב' הצ'יפס נראה ומרגיש על הלשון כמו צ'יפס שמגיע למסעדה קפוא ממפעל.
זה לא שהוא לא טעים, אבל זו בהחלטה הפתעה. חלק ממה שמביא אנשים למקומות בפעם השניה הוא התקווה לקבל בדיוק את אותה המנה, עקביות במטבח של בתי עסק הוא נושא שיש להקפיד עליו.
עם זאת, תקופת הרצה, מי אני שאזרוק אבנים על הים?


התפריט של חומוס סעיד
עכשיו אני סתם ממתין לחשבון.


אז זהו למעשה, נגמרה הבדיקה, נגמרה הארוחה, שוב יצאתי שבע, וגם ענבר אכלה אפילו שלא הייתה רעבה, סתם היה מלא אוכל והוא היה מזמין.
הפעם יצא שבנוסף לעסקית הזמנתי עוד פעמיים שתיה, האוכל היה חם, מעט חריף (לא שזה מפריע) מהרגיל וגם הייתה עליה לא נעימה בטמפרטורות ברחוב. כוס הלימונדה נעלמה בשלוק, אחריה בקבוק סודה ואח"כ פחית קולה זירו שאת תחילתה שתיתי בעודי המתנתי לחשבון, את ההמשך כבר שתיתי בדרך.

לסיכום:
אם כי היו הבדלים בחלק מהדברים, שמחתי לגלות שהאוכל נעשה והוגש באותה רמה וכמות.
החלק החשוב, החומוס, היה מצויין בשני הביקורים, שזה בערך כל מה שאפשר לבקש מחומוסיה.
אם מי שמגיע איתכם לא רוצה חומוס - אל תשכחו שיש גם שיפודים, שניצלים, דברים מהגריל ואפילו שווארמה (יש בצמוד שווארמיה שמחוברת לאותו המטבח ומאויישת ע"י אותו הצוות).

חומוס סעיד הוא אחלה מקום לאכול בו ארוחת צהריים אם אתם בסביבה, ואם יש לכם חשק למשולשת ממש טובה - שווה גם להתאמץ.

7 תגובות:

  1. כך עושים זאת נכון5 בספטמבר 2012 בשעה 13:15

    לא מפריע לך שאתה נותן כסף לג'יהאד?

    השבמחק
    תשובות
    1. חוץ מזה שהוא בן אדם ממש נחמד ונותן שירות אדיב מאוד - המשמעות של המילה ג'יהאד היא לא רק מלחמה כנגד אלו שאינם מאמינים אלא גם מאבק רוחני פנימי כנגד חטא, שזה לא דבר רע.

      מחק
    2. מהמעט ערבית שאני זוכרת ג'יהד כפועל אומר "מאבק".

      מחק
    3. כך עושים זאת נכון5 בספטמבר 2012 בשעה 15:52

      שיכנעת אותי, מדובר בערבי טוב.

      מחק
    4. חברים, לא כדאי לפני שמסיקים מסקנות חפוזות - לתת לו לחתום על אמנת "בלי נאמנות אין אזרחות" ?

      מחק
    5. חברים, בבקשה להרגע.
      אין ולא יהיה כאן מקום לגזענות ולתגובות עויינות כלפי כל אוכלוסיה שלא תהיה.

      אני מבקש להפסיק, הודעות ברוח זו יימחקו.

      הסיבה היחידה שבגינה אני משאיר את ההודעות הנ"ל היא כדי שאנשים ידעו בדיוק איזה סוג של הודעות ותגובות הן לא במקום.
      האתר שלנו הוא מקום תומך ואוהד לאנשים שאוהבים אוכל ולדבר בגובה העיניים על נושאים של צרכנות ומזון.

      אין כאן סובלנות להפגנות שנאה.
      המשך יום נעים.

      מחק
  2. גם אל תשכח את הג'יהאד הבוטלריאניhttp://en.wikipedia.org/wiki/Butlerian_Jihad

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג