ארוחת צהריים זריזה יכולה להיות גם תענוג ללשון.
קפיצה זריזה לחומוס סעיד, יש בדיוק מספיק שולחנות פנויים, אפילו שהמעדה הומה אנשים מקיר לקיר.
הקבוצה שלנו מתחילה לעשות חישובים, מי לוקח מה, אנשים חולקים עסקיות, בחורות עושות חשבון נפש בין סלט לצ'יפס, בצלים מתפצחים, חמוצים נבלעים.
צילמתי רק שתי תמונות, כיאה לאדם רעב שממהר חזרה לשגרת יום העבודה.
אם תרצו, מתחת לתמונות יש קישורים לפוסטים קודמים על המקום, אל תתביישו להסתקרן.
חומר לעיון נוסף:
חלק א': חזרתו המוצלחת של סעיד
חלק ב': בקרת איכות - חומוס סעיד סניף ת"א
סעיד המקורי מעכו - השיבה
חומוס סעיד המקורי מעכו מכה בשנית
קריאה מהנה!
קפיצה זריזה לחומוס סעיד, יש בדיוק מספיק שולחנות פנויים, אפילו שהמעדה הומה אנשים מקיר לקיר.
הקבוצה שלנו מתחילה לעשות חישובים, מי לוקח מה, אנשים חולקים עסקיות, בחורות עושות חשבון נפש בין סלט לצ'יפס, בצלים מתפצחים, חמוצים נבלעים.
צילמתי רק שתי תמונות, כיאה לאדם רעב שממהר חזרה לשגרת יום העבודה.
אם תרצו, מתחת לתמונות יש קישורים לפוסטים קודמים על המקום, אל תתביישו להסתקרן.
חומוס גרגרים עם טיפה טחינה, ביצה קשה, פטרוזיליה לקישוט. כמה פשוט - ככה טעים. |
חומוס, פול, מסבחה, מיץ לימון, טחינה, פטרוזיליה לקישוט. אצל סעיד המלצרית משום מה קוראת לזה מחלוטה כשברור שזו משולשת. |
חומר לעיון נוסף:
חלק א': חזרתו המוצלחת של סעיד
חלק ב': בקרת איכות - חומוס סעיד סניף ת"א
סעיד המקורי מעכו - השיבה
חומוס סעיד המקורי מעכו מכה בשנית
קריאה מהנה!
אני אף פעם לא הבנתי למה צריך ביצה בחומוס, ולמה מתעקשים לעשות ברוב המקומות ביצה חומה עם טעם לוואי לא משהו שילווה מנות חומוס עסיסיות ומדליקות שרק מחליקות לך בגרון נקי ככה וזה כבר סוגר את כל העבודה כי בתכלס ביצה זה הפלה של תרנגול או משהו כזה אז עדיף כבר לאכול חומוס נקי, אתה רוצה לאכול עוף אז תזמין חזה עוף לא ביצה או משהו אבל בלי קשר אפשר להיינות מביצה מזדמנת אם היא לא בושלה יתר על המידה כי בתכלס לא נעים לאכול משהו שהוא לא טעים כשאתה מזמין משהו טעים.
השבמחקצודק 100%. ביצים של חומוסיות זה לא תמיד טעים, והקטע של ההפלות \ מחזור זה לא באמת מעורר תאבון.
מחקביצה חומה הולכת אסוציאטיבית עם מנות חמות כמו חומוס וביצה קרה הולכת עם מנות קרות כמו בתוך סנדוויץ'. לא יודע למה זה ככה. אולי בגלל שהמילה חומה דומה לחמה. מה שכן, יכלו להשקיע שם כמה שקלים במתקן שחותך את הביצה לפרוסות. מאוד לא אסתטי להגיש את זה ככה.
מחקאני גם אכלתי לא מזמן בחומוס סעיד בבית קלקא, בו נגיד שהחומוס בסדר אבל לא נפלתי מהרגליים, זה לא כמו סעיד המקורי מעכו.
השבמחקמה שכן היה אפשר בכיף להגיד שהמנות מפנקות והעסקיות באות בטוב אפילו אם זה לא איזה מאסטרשף.
גם אני שאלתי על המחלוטה והופתעתי שזה בעצם מנה משולשת אבל וואללה כל אחד קובע את החוקים של עצמו.
לא קראתי את כל הפוסטים האחרים אז אני לא יודע אם זה זכיין או סניף נוסף של סעיד המקורי עם אותו מתכון בדיוק. יש דרך לברר בלי שאקרא את הכל? אני עוד שניה נרדם פה.
השבמחקיש איפשהו באינטרנט כתבה ישנה על הסניף התל אביבי בה מספרים על מי שפתח אותו, איזה בחור שעבד כקבלן או משהו כזה ורצה לעבור לתחום החומוס ככה שאני לא בטוח אם הוא למד את המתכון בסניף המקורי אבל הוא בהחלט היה זכיין של השם.
מחקכרגע יש הנהלה אחרת, אבל חלק מהעובדים הקודמים עדיין שם, יכול להיות שהם יודעים איזה משהו.
אם הייתי קבלן מיליונר שעשה כבר את הבוכטה שלו בחיים גם אני הייתי פותח לי חומוסיה למה יש כסף ויש כבוד וזה כבוד להאכיל אנשים ועוד משלמים לך על זה.
מחקפול זה כמו שעועית? למה זה שחור?
השבמחקהפול דומה מאוד לשעועית אדומה או שחורה, הוא מגיע מצמח שנותן תרמילים בדומה לשעועית ואפונה.
מחקמדובר בקטניה כהה, כשמבשלים אותה (בחלק מהקומות לכדי דייסה ובאחרים משאירים יחסית שלם) מקבלים משחה חומה.
עצם אזכרת המילים "ארוחת צהרים" ו"חומוס" יכול להיות רק בארץ.
השבמחקבכל עולם החומוס - אוכלים אותו רק לארוחת בוקר, וגם זה למנה ראשונה.
רק במדינת היהודים אוכלים אותו בצהרים, והערבים צוחקים כל הדרך אל הבנק עם המחירים המופקעים שהם דורשים בשביל משחה חומה.
צודק, מי שלא מאמין יכול לצפות בראיון של שי שטרן בתוכנית "אל תשאל" עם זיאד אבו זיאד. תגידו מה שתרצו על הפלסטינאים - בחומוס אני סומך עליהם.
מחקהתמונות עצמם טובות אבל זה מצחיק כי זה לא התמונות הכי טובות של חומוס שיש לך בבלוג. באמת יש פה תמונות של חומוס שעוסות חשק לעזוב הכל וללכת לאכול, אלה דווקא צלחות לא סקסיות במיוחד אבל נראה טוב.
השבמחק