יום ראשון, 15 באפריל 2012

הסדנא - ירושלמיות נהנות יותר

בסוף השבוע האחרון ביקרתי את אחותי ובן זוגה, שיחיה, בעיר הקודש. את כל השבת העברנו בדירתה בצפייה בסדרות, כתיבת עבודות וגיחות למטבח. את שלושתנו ניתן לאפיין כגרגרנים לא קטנים, עם זאת אף אחד מאיתנו לא מועסק בתנאים ששמים אותו בקטגוריה מעל מעמד פועלים.

הגיעו להן שעות הערב, מאסנו בפיתות (חמץ! אללי!) עם אבוקדו וגבינת עיזים ובבית לא באמת היה דבר מה אטרקטיבי במיוחד כחומר גלם לארוחת ערב. בשיקולי עלות ביחס לאיכות כמו גם קרבה גיאוגרפית החלטנו ללכת לסדנא. מקריאה מהירה של התפריט ניתן להסיק בקלות שלא מדובר בסעודה זולה, אבל ביחס לתמורה הרי שגם לא הייתי מחשיבה אותה יקרה במיוחד.

חלקנו שלוש מנות כולנו יחד, כל אחד שתה שני משקאות אלכוהוליים והברמנית מזגה לנו צ'ייסרים על חשבון הבית (מיתרונותיה של ישיבה על הבר - כדאי לאמץ).

פריטו מיסטו: סלסלה של שרימפס, קלאמרי, ארטישוק ודגיגונים מטוגנים. מגיעים עם מיונז מתובל ופלח לימון.
טעים בטירוף, אבל לא יחס הגון בין הקלאמרי לשרימפס (היו רק שניים). המחיר: 68 ש"ח

פריטו מיסטו: סלסלה של שרימפס, קלאמרי, ארטישוק ודגיגונים מטוגנים. מגיעים עם מיונז מתובל ופלח לימון.


מיקס נקניקיות: שלוש נקניקיות שונות, טעימות אחת אחת, בייצור ביתי. מוגשות עם עגבניה צלויה, כרוב כבוש והחרדל הכי קטלני וטעים שאכלתי מזה זמן מה. על הצלחת היה גם בצלון צלוי (אך לא צלוי מספיק) שנכנס לקטגוריית ה'קישוט לא אכיל' אותה קשה לי לסבול. מאידך, אם אתם אוהבים בצל חצי חי אז תהנו. המחיר: 72 ש"ח

שלוש נקניקיות שונות, טעימות אחת אחת, בייצור ביתי. מוגשות עם עגבניה צלויה, כרוב כבוש והחרדל הכי קטלני וטעים שאכלתי מזה זמן מה.

ניו יורק סטייק (סינטה על העצם): מסביר את עצמו לא? היו מנות של 350, 400 ו-450 גר' כשהמחיר הוא 30 שקלים ל-100 גר'. הזמנו 350 מדיום רייר. המדיום רייר אכן היה מדיום רייר, הבשר היה טעים מאוד. התוספות: פלחי תפוחי אדמה מטוגנים מעולים, ירקות נוספים צלויים, עלים ירוקים וחרדל. הוגש על קרש חיתוך גדול שהפך את עבודת הניסור לכיפית מהרגיל.

ניו יורק סטייק (סינטה על העצם)

לטובה יצוינו במקום: העיצוב הכללי, האווירה הנעימה, הסכינים המקסימים והנברשת הענקית שנראית קצת כמו אינסטליישן שלי משנה שעברה.







חשבון סופי: 450 כולל טיפ, לשלושה אנשים עבור ארוחה של 2 עיקריות ועוד מנת ביניים, מנת לחם, 2 כוסות עראק, 3 קוקטייל הבית שהיה משהו טעים עם תפוחים וויסקי סאוור וכוס אחת של מרלו מקומי מוצלח.
אז נכון, זו לא בדיוק ארוחת פועלים, אבל יצא לי כבר לצאת על חשבון של 100 לאדם במסעדות בינוניות על אוכל לא טעים במיוחד כולל שתיה, אז להוסיף עוד קצת ולקבל אוכל איכותי נראה לי שווה את זה, אם כבר יוצאים.


הסדנא, דרך חברון 28 ירושלים

2 תגובות:

  1. הלו גיברת, יש פה אנשים רעבים!

    השבמחק
  2. נעים לראות שיש בירושלים דברים מעניינים לשים בפה.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג