יום שלישי, 9 באוקטובר 2018

חומוס הבוטקה (החשמונאים) | דבר המבקר

סביר להניח שכבר נתקלתם במותג "חומוס הבוטקה" בעבר, רשת חומוסיות שנמצאת כרגע במגמת צמיחה.
עם סניפים בפ"ת, ת"א, קריית חיים ורמת ישי (הסניף המקורי) הם בהחלט שם שראוי להתחשב בו בתור שחקן חדש בתהליך בניית מוניטין.

את ביקורנו המדובר ערכנו בבוהרי יום שישי, בסניף החשמונאים (מספר 88, מספר צעדים מקניון TLV).
זו לא הייתה הפעם הראשונה שלי בסניף, וחזרתי כי הזכרון המעומעם שלי מהמקום היה סביר פלוס.
זכרתי במיוחד את הטחינה הצבעונית (אחת ירקרקה ואחת בגוון ורוד) שבה מעטרים את המנות.

הסניף בחשמונאים שוכן בחלל בו היה בעבר חומוס אסף האהוב.
במעמד זה אציין שאלה נעליים די גדולות למלא, וגם הקרבה הגאוגרפית אל חומוס אבו אדהם המשובח מוסיפה לתחרותיות.
וזה כמובן מבלי להזכיר את בית החומוס והפול (גם על החשמונאים), בית החומוס (בן אביגדור), רחמו הגדול (מנחם בגין) ואפילו חומוס חמודות הזול והמשובח (ששייך לרשת המתרחבת הכוללת את חומוס הכרמל המכונה גם מגן דוד, ואת חומוס בית לחם).
מהרשימה הארוכה הזו אפשר להבין בקלות שלא חסרות חומוסיות באזור, מה שאומר שצריך לשאוף למצויינות בתור ברירת מחדל.


חומוס הבוטקה: משולשת, סלט, פלאפל
חומוס הבוטקה: משולשת, סלט, פלאפל

בחומוס הבוטקה ישנם שני אזורי ישיבה, כך שאפשר במידה ולא מלא עד הסוף להחליט אם בא לכם מזגן, אוויר, שמש, אנשים וכו'. כשבאנו רוב השולחנות בחוץ היו תפוסים, ואילו האזור הפנימי כלל רק שני סועדים בודדים.
תפסנו שולחן כיפי, ואחרי שסימנו את הטריטוריה התפנינו אל הקופה כי ההזמנה היא עצמאית, וכך גם ההגשה.
בחלל הפנימי ישנה גם עמדת סלטים בהגשה אישית, עם כל האשמים המידיים: בצל, חמוצים, טחינה, תטבילה (שום לימון חריף), חריף ירוק וכו'. הטחינה הייתה עם תיבול ירקרק, אך לא "ירוקה" לחלוטין כמו שמופיע בתמונות של הבוטקה.

האוכל הגיע כעבור דקות בודדות.
חומוס משולש (משולשת בפי המקום, 28ש"ח), סלט ירושלמי גדול (25ש"ח, עם טחינה, גרגירים וביצה), וצלוחית פלאפל (8"שח).
שלושת הפריטים נראו מצויין. הדבר היחיד שבלט היה היעדר הטחינה הצבעונית שכיככבה בפעם שעברה ומופיעה ב99% מתמונות בית העסק על סניפיו.

וכעת אל מבחן הטעם.
הרשו לי להתחיל בצד השני של השולחן ולהתקדם חזרה אליי.
על הסלט נמסר שהוא לא היה מתובל בשום צורה, שגרגיריו הגיעו בטעם על גבול המוזר, שהטחינה שלו הייתה אנמית ושהירק שהוא הכיל יותר מהכל היה בצל, חתיכות גדולות של בצל.
הפלאפל היה מוצלח ברמות שקשה לשדר. הוא היה הכוכב הבלתי מעורער של הארוחה.
המשולשת הייתה יותר בכיוון של הסלט.

הרשו לי לשטוח את רשמיי.
בצלחת העמוסה והיפה למראה שהונחה לפניי (הנחתי בעצמי כי זה שירות עצמי) היה עושר ויזואלי רב.
האכזבה הייתה כגודל הציפיה, אבל על הציפיה בפסקה הבאה. כרגע אני רוצה להתמקד באוכל.
החומוס עצמו היה עדין על גבול חסר הטעם, הטחינה הייתה אפילו יותר נטולת אופי, ואילו הפול היה בסדר.
במפגש הטעמים של כל הרכיבים היה איזשהו אלמנט מציל, בחלק מהאזורים השילובים עשו טעם כמעט מזמין, אבל באזורים אחרים זה פשוט לא היה זה.
המנה הצריכה מלח ואת שאר הרטבים שהיו זמינים על הדלפק כדי להפוך למשהו שאפשר לאכול מבלי להתבאס.

הציפיה הייתה מבוססת תחילה על זכרון סביר מפעם אחרת, אבל גם על ההמלצות החיוביות שיש למקום.
אם תחפשו באינטרנט ביקורות על החומוס, תוכלו לראות במקומות שונים השתפכויות מטורפות על החומוס הטוב בעולם, בתל אביב, בסביבה ועוד. כל אלו מגיעות עם קונטרה מצומצמת מאוד של ביקורות שליליות שמונות בדיוק את הרשימה שלי. תלונות נוספות היו על התמחור הגבוה יחסית, ועל הניקיון, למרות שבביקור שלי היה די נקי.

החומוס מגיע עם ריפיל, שמצד אחד לא רצינו, ומצד שני לא הציעו לנו כי הגיע גל של גברים מבוגרים יחסית שאינם קשורים אחד לשני כדי לקחת טייק אוואי, אשר את חלקם הגדול הצוות הכיר לפי השם.
האגדה מספרת שיש למקום גם לימונדה עם ריפיל חופשי.

קשה לדעת אם מדובר בעניין של טעם אישי, של יום רע לבקר בו, או של קהל מגיבים מטעם.
על פי האדונים שנכנסו לקחת - הם לקוחות קבועים, ולקוחות קבועים מעידים על סיפוק.
בכל מקרה, אם אשוב לביקור נוסף זה לא יהיה בקרוב, וזה יהיה בעיקר בשביל הפלאפל ורק אחרי זה כדי לבדוק אם משהו השתנה בחזית החומוס.
אם אהיה באזור וארצה חומוס, סביר להניח שאפנה לאחד מבתי העסק הרבים האחרים.

11 תגובות:

  1. הלכתי לשם כמה פעמים כי זה מול העבודה שלי ואנשים שאני עובד איתם ממש אוהבים לאכול שם. לא יודע מה לא בסדר איתם בראש, זה גם יקר מאוד בשביל חומוס וגם לא טעים. וגם הכי התעצבנתי בשביל חמודי שבא איתנו שהוא צריך ללכת למקום שקורא לעצמו חומוס עברי ישראלי כשכולם יודעים שחומוס הוא לא עברי ולא בטיח.

    השבמחק
  2. היום אתה לוקח חומוס תמים ובתוספת שתיה וטיפ מגיע כבר ל40 שקל. בכסף הזה אתה כבר קונה מנות חמות של ספגטי בולונז לכל השבוע, וגם טועם משהו שטיפה מזכיר בשר.

    השבמחק
  3. לא זוכר הרבה כי זה היה מזמן, אבל לא כל כך נהנתי שם. השירות היה הדבר הכי חיובי שם

    השבמחק
  4. ואללה זה חתיכה של סיפור ארוך ומושקע בשביל מקום מבאס אבל אם יש להם מלא סניפים אולי יש מלא אנשים שרגילים לאכול חומוס אחלה או צבר ובשבילם זה חגיגה לעיניים במיוחד כי אפשר לראות שהסניפים שלהם נמצאים במקומות מרוחקים מה שנקרא.
    לא יודע איפה זה רמת ישי אבל שיהיה להם בהצלחה עם כל החומוס.

    השבמחק
  5. באמת יש להם משהו מוזר בטעם של הגרגירים והאוכל שלהם לא מתובל, אבל אם הם היו רעים כמו שמתואר פה אז בטח היו נסגרים כבר.

    השבמחק
  6. אתה לא מבין כלום זה החומוס הכי טוב בתל אביב או שאתה נטול חוש טעם או שאתה משוחד וכותב ביקורות מטעם המתחרים שציינת!!!!

    השבמחק
  7. בבקשה תורידו את הביקורת הזאת.

    השבמחק
  8. תמונה יפה דווקא

    השבמחק
  9. המבקר לא טועה, לפעמים החומוס הזה מרגיש כמו מתנה מהקב"ה, ובפעמים אחרות מרגיש שהביאו לך משהו מהפח זבל

    השבמחק
  10. אכלתי שם היום, כל מילה של הכותב בסלע. חומוס חסר טעם, הטחינה היתה מרה, ובכלל, חוסר פרופורציות בהכנת המנה. הרבה יותר מדי טחינה ביחס לחומוס והכל נראה כאילו שמו שליכטה בצלחת וזהו. הקירבה הגיאוגרפית לבית החומוס והפול המעולה לא עושה חסד למקום הזה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על התמיכה!
      בכל זאת, היות ויש להם קהל לקוחות שמרוצה - אני מאחל כל טוב למפרנסים ולמתפרנסים.
      על טעם ועל ריח בכל זאת.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג