יום שני, 24 בספטמבר 2012

ביקור מהיר אצל חומוס סעיד

ארוחת צהריים זריזה יכולה להיות גם תענוג ללשון.
קפיצה זריזה לחומוס סעיד, יש בדיוק מספיק שולחנות פנויים, אפילו שהמעדה הומה אנשים מקיר לקיר.
הקבוצה שלנו מתחילה לעשות חישובים, מי לוקח מה, אנשים חולקים עסקיות, בחורות עושות חשבון נפש בין סלט לצ'יפס, בצלים מתפצחים, חמוצים נבלעים.

צילמתי רק שתי תמונות, כיאה לאדם רעב שממהר חזרה לשגרת יום העבודה.
אם תרצו, מתחת לתמונות יש קישורים לפוסטים קודמים על המקום, אל תתביישו להסתקרן.

חומוס גרגרים עם טיפה טחינה, ביצה קשה, פטרוזיליה לקישוט.
חומוס גרגרים עם טיפה טחינה, ביצה קשה, פטרוזיליה לקישוט. כמה פשוט - ככה טעים.



חומוס, פול, מסבחה, מיץ לימון, טחינה, פטרוזיליה לקישוט.
חומוס, פול, מסבחה, מיץ לימון, טחינה, פטרוזיליה לקישוט. אצל סעיד המלצרית משום מה קוראת לזה מחלוטה כשברור שזו משולשת.


חומר לעיון נוסף:
חלק א': חזרתו המוצלחת של סעיד
חלק ב': בקרת איכות - חומוס סעיד סניף ת"א
סעיד המקורי מעכו - השיבה
חומוס סעיד המקורי מעכו מכה בשנית
קריאה מהנה!

12 תגובות:

  1. אני אף פעם לא הבנתי למה צריך ביצה בחומוס, ולמה מתעקשים לעשות ברוב המקומות ביצה חומה עם טעם לוואי לא משהו שילווה מנות חומוס עסיסיות ומדליקות שרק מחליקות לך בגרון נקי ככה וזה כבר סוגר את כל העבודה כי בתכלס ביצה זה הפלה של תרנגול או משהו כזה אז עדיף כבר לאכול חומוס נקי, אתה רוצה לאכול עוף אז תזמין חזה עוף לא ביצה או משהו אבל בלי קשר אפשר להיינות מביצה מזדמנת אם היא לא בושלה יתר על המידה כי בתכלס לא נעים לאכול משהו שהוא לא טעים כשאתה מזמין משהו טעים.

    השבמחק
    תשובות
    1. צודק 100%. ביצים של חומוסיות זה לא תמיד טעים, והקטע של ההפלות \ מחזור זה לא באמת מעורר תאבון.

      מחק
    2. ביצה חומה הולכת אסוציאטיבית עם מנות חמות כמו חומוס וביצה קרה הולכת עם מנות קרות כמו בתוך סנדוויץ'. לא יודע למה זה ככה. אולי בגלל שהמילה חומה דומה לחמה. מה שכן, יכלו להשקיע שם כמה שקלים במתקן שחותך את הביצה לפרוסות. מאוד לא אסתטי להגיש את זה ככה.

      מחק
  2. אני גם אכלתי לא מזמן בחומוס סעיד בבית קלקא, בו נגיד שהחומוס בסדר אבל לא נפלתי מהרגליים, זה לא כמו סעיד המקורי מעכו.
    מה שכן היה אפשר בכיף להגיד שהמנות מפנקות והעסקיות באות בטוב אפילו אם זה לא איזה מאסטרשף.
    גם אני שאלתי על המחלוטה והופתעתי שזה בעצם מנה משולשת אבל וואללה כל אחד קובע את החוקים של עצמו.

    השבמחק
  3. לא קראתי את כל הפוסטים האחרים אז אני לא יודע אם זה זכיין או סניף נוסף של סעיד המקורי עם אותו מתכון בדיוק. יש דרך לברר בלי שאקרא את הכל? אני עוד שניה נרדם פה.

    השבמחק
    תשובות
    1. יש איפשהו באינטרנט כתבה ישנה על הסניף התל אביבי בה מספרים על מי שפתח אותו, איזה בחור שעבד כקבלן או משהו כזה ורצה לעבור לתחום החומוס ככה שאני לא בטוח אם הוא למד את המתכון בסניף המקורי אבל הוא בהחלט היה זכיין של השם.
      כרגע יש הנהלה אחרת, אבל חלק מהעובדים הקודמים עדיין שם, יכול להיות שהם יודעים איזה משהו.

      מחק
    2. אם הייתי קבלן מיליונר שעשה כבר את הבוכטה שלו בחיים גם אני הייתי פותח לי חומוסיה למה יש כסף ויש כבוד וזה כבוד להאכיל אנשים ועוד משלמים לך על זה.

      מחק
  4. פול זה כמו שעועית? למה זה שחור?

    השבמחק
    תשובות
    1. הפול דומה מאוד לשעועית אדומה או שחורה, הוא מגיע מצמח שנותן תרמילים בדומה לשעועית ואפונה.
      מדובר בקטניה כהה, כשמבשלים אותה (בחלק מהקומות לכדי דייסה ובאחרים משאירים יחסית שלם) מקבלים משחה חומה.

      מחק
  5. עצם אזכרת המילים "ארוחת צהרים" ו"חומוס" יכול להיות רק בארץ.
    בכל עולם החומוס - אוכלים אותו רק לארוחת בוקר, וגם זה למנה ראשונה.
    רק במדינת היהודים אוכלים אותו בצהרים, והערבים צוחקים כל הדרך אל הבנק עם המחירים המופקעים שהם דורשים בשביל משחה חומה.

    השבמחק
    תשובות
    1. צודק, מי שלא מאמין יכול לצפות בראיון של שי שטרן בתוכנית "אל תשאל" עם זיאד אבו זיאד. תגידו מה שתרצו על הפלסטינאים - בחומוס אני סומך עליהם.

      מחק
  6. התמונות עצמם טובות אבל זה מצחיק כי זה לא התמונות הכי טובות של חומוס שיש לך בבלוג. באמת יש פה תמונות של חומוס שעוסות חשק לעזוב הכל וללכת לאכול, אלה דווקא צלחות לא סקסיות במיוחד אבל נראה טוב.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...