יום ראשון, 5 ביולי 2015

חומוס (פלאפל) חסוני - מנחם בגין 48

מנחם בגין 48 היא כתובת בהתעוררות.
כרגע בונים בצמוד לחומוס חסוני סניף של ארומה (על חורבותיו של מקום ההציע עופות בגריל), בזמן שבבניין המרוחק של קומפלקס המגדלים (קאטלק מגדלים, 15 קומות כולה) בונים מלון עסקים עם הפנים לחו"ל.

ולא שזה החומוס היחיד בסביבה. במרחק מספר מטרים מחומוס חסוני נמצא הסניף התל אביבי  של אבו מרון, וע"פ מידת ההתרחקות נמצאים בהדונס, פלאפל בריבוע, נחמני, באסם, אבו איברהים, אליהו, אבו אדהם ואפילו גרגר הזהב וחומוס הכרם עדיין נמצאים במרחק הליכה סביר.

ולמה אני טורח למנות את כל האפשרויות בסביבה?
יופי, אני שמח ששאלתם!


מנה של חומוס משולש בחומוס פלאפל חסוני
מנה של חומוס משולש בחומוס פלאפל חסוני


כעיקרון מדובר בחומוס טוב.
החומוס הנקי מצויין, המסבחה טובה מאוד, הפול קצת חלש אבל הטחינה מפצה על זה, ואפילו רוטב ה-תטבילה מושלם.
ועדיין, מדובר בחומוס שכיף לאכול בתור ברירת מחדל, הוא קרוב, הוא זול, יש במקום מבחר (נורמטיבי לסוג העסק) מנות טובות ופשוטות ואפילו עסקית של 33ש"ח שבה נותנים לכם כ"כ הרבה אוכל (חומוס, צ'יפס, פלאפל, סלט וכו') שכבר לא נעים.
עם כל זאת, לפעמים עדיף ללכת לאנשהו כדי להתפנק על חומוס שהוא באמת מדהים, ולא סתם טעים, לפעמים ככה.
זה עניין אישי, כל אחד והבחירות שלו, במיוחד שלי כרגע עדיף לא לאכול חומוסים עקב ניסיון לקצץ בכמות השומנים מן הצומח.


בלי שום קשר - החומוס הוא בעל ותק, מדובר במותג שהיה לשעבר ברחוב בן-צבי 38 (סמוך ליפו), ואף היה לפני כן בחולון (ע"פ קולגה) ויש אף טוענים שהוא מקורב אל הקלבוני המקורי, שזה כבר מוסיף הרבה כבוד.


שורה תחתונה:
תמחור: הגיוני
ניקיון: מוקפד
עיצוב: הכי פשוט
שירות: מחוייך ולבבי

5 תגובות:

  1. המסבחה מטריפה את חושים, הפלאפל אחד הטובים, קטן, טרי, עם חריפות עדינה וים של טעם מהצומח.
    שאר הדברים אהבתי פחות, נגיד הפול היה בעייתי, אבל חוץ מזה מקום עם ים של פוטנציאל ובעלים מפנקים בטירוף.

    השבמחק
  2. באימא, זה חומוס או מרק עגבניות?
    אני מבין שרוצים להוסיף תוספות לחומוס אבל איפה הכבוד למוצר המקורי?

    השבמחק
    תשובות
    1. מה בעיה, אתה לא אוהב פול או תטבילה?

      מחק
  3. לא צוין שהמקום מקורב למשפחת קלבוני המקורית, ייתכן ומשם מגיע סוד הטעם.

    השבמחק
    תשובות
    1. קלבוני עצמו, או האחים קלבוני שיושבים על המדרגות ביפת? גם להם יש חומוס לא רע, שיפודים סבבה, אבל בעיקר הקטע שלהם זה לפנק. לא משנה מה תגיד, אפילו אם אין להם את זה, הם ילכו להביא לך ולהכין בשבילך מה שתגיד. אנשים דבש, אתה נכנס וישר מבין שאתה משאיר טיפ ענקי כי כל פעולה שלהם זה בשביל שיהיה לך סבבה.

      אין הרבה מקומות כאלה בישראל, וכשיש שימו לב שהם בעיקר של בני דודינו השונים, או של אנשים מעדות המזרח או אנשים פשוטים בכלליות, עממיים.
      אלה אנשים שאיכפת להם ממה שהם מוציאים, מהלקוח, ומכל המסביב, כי הם מבינים שאתה זה הפרנסה ושאם תהנה תחזור בכל הזמדנות, תביא חברים, תמליץ, אז שווה להם להשקיע בך, במיוחד אם קבלת אורחים נעשית מהלב אז היא כיפית לכולם.
      זה משהו שאין בהמון מקומות בסיסיים, במיוחד בסניפים של זכיינים ורשתות, אולי זה בגלל שעסקים ששייכים למשפחות ומפרנסים משפחות מרגישים יותר צורך להשקיע בעסק של עצמם, כי זה העסק של המשפחה, הגיוני, לא?

      זה כמו שטחינה ממקום משפחתי או קטן תמיד תהיה טעימה יותר מכל מיני דברים ענקיים שלרוב קוטלים אותם בתחקירים, או מגלים שזה בעצם תוצרת התנחלות במסווה של חברה עם שם שנשמע ערבי (אתם יודעים על מה אני מדבר, נכון?<\\\)
      בקיצור, כל הכבוד לכם על זה שאתם ממליצים על מקומות קטנים, זה פרנסה של בן אדם, ולרוב מקומות כאלה הם גם מציאה.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג