הויטרינה היא מקום קטן, הנמצא בבירת האוכל המהיר של ישראל ברח' אבן גבירול בת"א.
אין לה יחסי ציבור כמו ההמבורגריות של הבלאק או המוזס, אבל אני מניח שכל מי שגר באיזור, ומכיר קצת את סצינת האוכל, כבר אכל שם ורץ לספר לחבר'ה.
הויטרינה מציעה מגוון מצומצם של דברים בתפריט - תופעה מבורכת בייחוד לאור מה שרואים במרבית מקומותינו שמנסים לקלוע לכל הטעמים, ובסוף לא קולעים באמת לאף טעם. הויטרינה החליטה להתמקצע בנקניקיות, המבורגר, וצ'יפס.
הגעתי לשם אחרי שהסתפרתי בשעת ערב, והתמזל מזלי לתפוס מקום על הבר. בד"כ בשעות ערב תצטרכו לחכות בתור, כי המקום קטן, ההייפ סביבו גדל כל הזמן, ובאופן כללי הוא מזכיר אווירה תוססת של ניו יורק (אפילו המלצרים דיברו באנגלית בעת ביקורי)
למרות מגוון הנקניקיות הרחב המוצג בויטרינה בכניסה, החלטתי לדבוק במנה שאהבתי בעבר - המבורגר וצ'יפס.
רוב הביקורות הטובות שמסתובבות באינטרנט לגבי המקום מדברות על הצ'יפס המיוחד.
מדובר בצ'יפס "חצי חצי" - חצי תפוח אדמה וחצי בטטה, שמתובל קלות בפטרוזיליה וגרידת לימון.
הצ'יפס מלווה בקטשופ סלק מקורי. הצ'יפס היה טעים מאוד, אם כי לא אלוהי כפי שזכרתי מהביקור הראשון שלי במקום - אולי כי כבר התרגלתי לטוב. מנת ההמבורגר הייתה לא פחות ממעולה וגם היא יוצאת דופן.
לשם הכנת ההמבורגר נראה שמשתמשים במקום בבשר לא סטנדרטי - נראה לי מתחום הבקר הנמוך, מכניסים שומן במידה הנכונה, מוסיפים גבינת רוקפור, ומקבלים המבורגר שמחסלים במהירות שיא, ומלקקים את האצבעות.
הזכרתי את תוספת הרוקפור - היא לא מיועדת לכל אחד.
יש הרבה שיגידו שהיא חריפה מידי ומשתלטת על ההמבורגר - לי כחובב נלהב של הגבינה זה התאים.
עסקית המבורגר עם גבינה + צ'יפס ושתיה עולה 60 שקל - מחיר שווה לכל נפש להמבורגר וצ'יפס טעימים ומקוריים.
למיטב זכרוני יש שם צוואר בהמבורגר, אם כי לא זוכר של איזו חיה.
השבמחקבפעם הבאה לך תואכל איזה המבורגר עדשים, יעשה לך רק טוב :)
תמונה מהממת שמשמחת את הלב.
השבמחקאולי תוכלו לתת לנו את המתכון לקטשופ סלק? נשמע מעניין מאוד אבל אני לא אסע במיוחד מקריית שמונה בשביל לטעום חח
בבקשה אילנית,
מחקהנה המתכון לקטשופ סלק של נתי מנשה:
חומרים:
1 סלק בינוני
כוס מים
4 כוסות קטשופ איכותי
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הסלק, משאירים את הקליפה, מכסים בנייר כסף ואופים כ-30-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. חשוב לוודא שהסלק התרכך כולו.
2. ממתינים שהסלק יתקרר ומכניסים אל קערת המיקסר. מוסיפים כוס מים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים 4 כוסות של קטשופ וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. התוצאה שמתקבלת היא קטשופ בעל טעם עשיר יותר וצבע עמוק יותר. אפשר לשמור בקירור עד לשבוע.
**במידה ורוצים לקבל טעם מתוק יותר אפשר להוסיף 1-3 כפות סוכר.
מילא כל תמונות החומוס, שזה שומן מהצומח ובריא, אבל עדיין שומן, אבל התמונה הזאת, בשר שמן, לחמניה מתוקה, צ'יפס שמנוני, קטשופ ממותק ורוטב מיונז, זה מתכון לאסון בבטן, כבד שומני, בחילות וצרות, ובסופו של דבר כרס ומוות בגיל טיפה יותר צעיר עם כל ביס שלוקחים.
השבמחקלא בקטע טבעוני או משהו, אבל ארוחות כאלה צריך לברור, אי אפשר לאכול שם כל יום, ואני מכיר אנשים שאשכרה הולכים לשם כל צהריים ללאנץ'.
שבוע בחדר כושר לא יעזור להוריד את הארוחה הזאת, היא נתקעת בבטן ויושבת שם כמו מחלה קשה.
בלוג אוכל זה סבבה, אבל מה עם קצת בריאות?
משהו דל שומן? עשיר בסיבים? סלט? לא יהרוג אנשים בישראל לאכול מסודר יותר, גם ככה אנשים פה מתחילים להשמין כאילו הם אמריקאים בטקסס.