ארוחת ערב תמימה הופכת למסיבה בתוך הפה.
יציאה מהבית בעקבות רעב בבטן שגורמת למחשבות עמוקות על נושא המזון והחיים בכלל.
על כל אלה ועוד תוכלו לקרוא בפוסט הבא.
בתפריט: מגדל קורנביף, המבורגר צמחוני, צ'יפס ועוד.
בנוסף לתיאורי המזון הפעם יהיו גם תיאורים על דברים שבלב, עד כמה שאפשר מבלי להתחיל לשעמם.
הצ'יפס של בלאק לא רע גם הוא.
החלק הכי רע בו הוא חתיכות קטנות רבות שמגיעות מעט שרופות.
מלבד זאת, צורת ההגשה של הצ'יפס נאה מאוד, הצ'יפס עצמו גם טעים וגם מגיע בטמפרטורה שאפשר להכניס לפה ללא היסוס. תוספת מנצחת.
אמנם לא טעמתי את ההמבורגר הצמחוני (המכונה בריג'יט בארדו) אך מעברו השני של השולחן נשמעו מחמאות.
כאן גם אפשר להתחיל לשלב את התלונות.
ההמבורגר אשר הגיע עם פטריות מוקפצות בבצל מטוגן לצד בצל אדום חתוך לטבעות עדינות גרם לסלידה קלה אפילו אצל חובבת הבצל שהזמינה אותו. היא נאלצה לגרד המון בצלים בזמן שאני ישבתי עם מפית על הפנים והתקשיתי לנשום.
נשמע מוגזם אבל תארו לעצמכם שבחלל הפתוח והמאוורר של עזריאלי היה קשה לחיות לכמה רגעים מרוב בצל.
בצל אדום נרשם גם בתוך הכריך שלי, אפילו שביקשתי להסיר אותו.
הצוות היה אדיב מספיק בשביל להתנצל ולהציע לבד להוציא כריך חדש - עם כמויות בצל כאלה אי אפשר פשוט להסיר, הטעם והריח נדבקים.
תלונה אחרונה: רצינו חצילים בגריל עם טחינה תפוזים, לצערנו לא היו. באמת שרצינו חצילים.
הייתי מוכן אפילו ללכת לסופר מרקט שבקומת הקרקע כדי להביא להם חצילים שיצלו לי אותם.
ועכשיו לחלק ששמרתי לסוף, עניין הבשר.
הזכרתי זאת לא פעם בעבר; אני מנסה לשנות את הרגלי התזונה שלי.
זה מתחיל בכמויות מזון קטנות יותר, אוכל בריא יותר, הימנעות ממוצרי חלב, התעמקות במוצרים מהצומח, יותר ירקות, קטניות, פירות, אפילו שתייה בריאה יותר, זה דווקא החלק הקל.
זה לא קל.
החלק של הבשר דווקא פחות מסובך, פשוט לא אוכלים אותו.
בשלב מסויים בשר מתחיל להראות פחות טעים, פחות מושך, יש סלידה מסויימת.
לפעמים דווקא ההיפך, פתאום מתחשק שווארמה. לפעמים אפילו הולך ואוכל את אותה שווארמה.
הנקודה היא דווקא אחרת.
בשר הוא לא סתם מצרך שצומח על העץ. זה לא פרי, זה לא מהגינה.
פעם היו לו עיניים, לשון, רגל, הוא נשם והסתובב ועשה קולות. ברגע שהמידע הזה נספג, כשהוא מחלחל באמת - בשר מאבד מהטעם שלו. קשה יותר להסתכל עליו כשהוא שוכב שם, עסיסי, נצלה, מרכזה של ארוחה.
אם פעם הייתי הולך בשמחה לארוחות "אכול כפי יכולתך" במסעדות בשר - כיום זה פחות מגרה.
גם כי אין צורך לאכול עד גועל, גם כי הבשר מכביד טיפה, בעיקר כי זה לא שווה את זה, האשמה, המצפון, יש הרגשה לא נעימה, לא כי לא נעים לי מהחברים הצמחוניים או הטבעוניים, זה משהו שקורה בפנים. משהו נורא מיוחד.
יש חשבון פנימי שאני עושה.
האם האוכל הזה, הסטייק, הסנדוויץ', חתיכת הפסטרמה, האם הם שווים את התהליך.
האם הם שווים מוות של חיה, בזבוז של כסף וחלל בבטן, את הגועל הכרוך בתעשיית הבשר וכו'.
יש דברים שפשוט לא שווים את זה.
יש ארוחות סתמיות לחלוטין שהן בזבוז מיותר של כל הנ"ל.
אתה מכניס לפה בשר ואפילו לא נהנה, בקטע פונקציונלי, הרי לא חסרות ארוחות לא טעימות, לא חסרות ארוחות שיושבות לא טוב בבטן. על הארוחות האלה אפשר לוותר.
זה לא ויתור כואב.
ועכשיו חזרה לבלאק:
אני לא הרגשתי רע על שאכלתי את הכריך. הוא היה טעים, הוא היה ממש טעים, הוא היה ממש ממש ממש טעים.
זו הייתה ארוחה טעימה, משביעה מאוד.
היא עלתה מעט מעל 120ש"ח לשתי מנות עיקריות, פעמיים צ'יפס ופעמיים קולה זירו.
אין פה אנשים רעים בסיפור, אין דרמה. רק זוג אנשים שיוצאים לארוחת ערב וחושבים אם שווה להם לאכול בשר כשאפשר לאכול משהו אחר.
אחד מהאנשים נשבר, זה הייתי אני, היה לי טעים מאוד.
יציאה מהבית בעקבות רעב בבטן שגורמת למחשבות עמוקות על נושא המזון והחיים בכלל.
על כל אלה ועוד תוכלו לקרוא בפוסט הבא.
בתפריט: מגדל קורנביף, המבורגר צמחוני, צ'יפס ועוד.
בנוסף לתיאורי המזון הפעם יהיו גם תיאורים על דברים שבלב, עד כמה שאפשר מבלי להתחיל לשעמם.
ראשית אתחיל במה שקרוב אליי, מגדל קורנביף, ערימה של פיסות קורנביף חמות בלחמנית המבורגר, המגיעה עם פיסות עגבניה, חסה ובצל שכמובן ביקשתי להסיר.
התפריט מבטיח פרוסות דקות אך הן מגיעות עבות יחסית. לא שיש בזה משהו רע. הבשר היה טעים, עשוי היטב, עסיסי בחלקו וקריספי באזורים אחרים, מתובל בצורה מושלמת.
המנה מגיעה עם צלוחית של חרדל דיז'ון, בנוסף לכל רטבי הבית (דווקא מוצלחים מאוד).
הכריך היה כ"כ מוצלח שלא היו לי נקיפות מצפון על שאכלתי בשר, נושא שאחזור אליו מאוחר יותר.
הצ'יפס של בלאק לא רע גם הוא.
החלק הכי רע בו הוא חתיכות קטנות רבות שמגיעות מעט שרופות.
מלבד זאת, צורת ההגשה של הצ'יפס נאה מאוד, הצ'יפס עצמו גם טעים וגם מגיע בטמפרטורה שאפשר להכניס לפה ללא היסוס. תוספת מנצחת.
אמנם לא טעמתי את ההמבורגר הצמחוני (המכונה בריג'יט בארדו) אך מעברו השני של השולחן נשמעו מחמאות.
כאן גם אפשר להתחיל לשלב את התלונות.
ההמבורגר אשר הגיע עם פטריות מוקפצות בבצל מטוגן לצד בצל אדום חתוך לטבעות עדינות גרם לסלידה קלה אפילו אצל חובבת הבצל שהזמינה אותו. היא נאלצה לגרד המון בצלים בזמן שאני ישבתי עם מפית על הפנים והתקשיתי לנשום.
נשמע מוגזם אבל תארו לעצמכם שבחלל הפתוח והמאוורר של עזריאלי היה קשה לחיות לכמה רגעים מרוב בצל.
בצל אדום נרשם גם בתוך הכריך שלי, אפילו שביקשתי להסיר אותו.
הצוות היה אדיב מספיק בשביל להתנצל ולהציע לבד להוציא כריך חדש - עם כמויות בצל כאלה אי אפשר פשוט להסיר, הטעם והריח נדבקים.
תלונה אחרונה: רצינו חצילים בגריל עם טחינה תפוזים, לצערנו לא היו. באמת שרצינו חצילים.
הייתי מוכן אפילו ללכת לסופר מרקט שבקומת הקרקע כדי להביא להם חצילים שיצלו לי אותם.
ועכשיו לחלק ששמרתי לסוף, עניין הבשר.
הזכרתי זאת לא פעם בעבר; אני מנסה לשנות את הרגלי התזונה שלי.
זה מתחיל בכמויות מזון קטנות יותר, אוכל בריא יותר, הימנעות ממוצרי חלב, התעמקות במוצרים מהצומח, יותר ירקות, קטניות, פירות, אפילו שתייה בריאה יותר, זה דווקא החלק הקל.
זה לא קל.
החלק של הבשר דווקא פחות מסובך, פשוט לא אוכלים אותו.
בשלב מסויים בשר מתחיל להראות פחות טעים, פחות מושך, יש סלידה מסויימת.
לפעמים דווקא ההיפך, פתאום מתחשק שווארמה. לפעמים אפילו הולך ואוכל את אותה שווארמה.
הנקודה היא דווקא אחרת.
בשר הוא לא סתם מצרך שצומח על העץ. זה לא פרי, זה לא מהגינה.
פעם היו לו עיניים, לשון, רגל, הוא נשם והסתובב ועשה קולות. ברגע שהמידע הזה נספג, כשהוא מחלחל באמת - בשר מאבד מהטעם שלו. קשה יותר להסתכל עליו כשהוא שוכב שם, עסיסי, נצלה, מרכזה של ארוחה.
אם פעם הייתי הולך בשמחה לארוחות "אכול כפי יכולתך" במסעדות בשר - כיום זה פחות מגרה.
גם כי אין צורך לאכול עד גועל, גם כי הבשר מכביד טיפה, בעיקר כי זה לא שווה את זה, האשמה, המצפון, יש הרגשה לא נעימה, לא כי לא נעים לי מהחברים הצמחוניים או הטבעוניים, זה משהו שקורה בפנים. משהו נורא מיוחד.
יש חשבון פנימי שאני עושה.
האם האוכל הזה, הסטייק, הסנדוויץ', חתיכת הפסטרמה, האם הם שווים את התהליך.
האם הם שווים מוות של חיה, בזבוז של כסף וחלל בבטן, את הגועל הכרוך בתעשיית הבשר וכו'.
יש דברים שפשוט לא שווים את זה.
יש ארוחות סתמיות לחלוטין שהן בזבוז מיותר של כל הנ"ל.
אתה מכניס לפה בשר ואפילו לא נהנה, בקטע פונקציונלי, הרי לא חסרות ארוחות לא טעימות, לא חסרות ארוחות שיושבות לא טוב בבטן. על הארוחות האלה אפשר לוותר.
זה לא ויתור כואב.
ועכשיו חזרה לבלאק:
אני לא הרגשתי רע על שאכלתי את הכריך. הוא היה טעים, הוא היה ממש טעים, הוא היה ממש ממש ממש טעים.
זו הייתה ארוחה טעימה, משביעה מאוד.
היא עלתה מעט מעל 120ש"ח לשתי מנות עיקריות, פעמיים צ'יפס ופעמיים קולה זירו.
אין פה אנשים רעים בסיפור, אין דרמה. רק זוג אנשים שיוצאים לארוחת ערב וחושבים אם שווה להם לאכול בשר כשאפשר לאכול משהו אחר.
אחד מהאנשים נשבר, זה הייתי אני, היה לי טעים מאוד.
הייתי צחוני תקופה ארוכה בגלל שראיתי כמה שחיטות של חיות שהבהירו לי מה בדיוק הולך.
השבמחקזה לא קשה לא לאכול משהו, במיוחד אם הוא מתחיל להגעיל אותך בתוך הראש.
נשברתי אחרי כמה זמן ונפלתי על שיפודי כבש.
אני לא אוכל בשר כמו פעם, אבל פעם בחודש חודשיים אני בולס איזה חיה.
אני הכי מבין את מה שתאומר, עדיף שתהיה טעימה מאוד אם אתה כבר מתעסק במוות מכוון מגעיל שכזה.
התחברתי מאוד לכתוב, זה משקף בדיוק את מה שאני חווה כעת. לא קיצון לא הטפה פשוט השלמה שזה לא שווה את זה.
השבמחקפעם גם אני הייתי צמחוני.
השבמחקברוך השם נגמלתי מהמחלה הזו.
היום אני אוכל טחולים ממולאים וכליות במיץ כמו גדול, מוריד את זה עם כמה כוסיות של עראק טוב, והחיים יפים.
בושה שהבלאק גובים אותו סכום על המבורגר צמחוני כמו על בשרי, ושלא יעבדו עליכם - העלות של המנה היא לפחות חצי. אם כבר אתה מקריב והופך להיות צמחוני, לפחות שתקבל תמורה ותחסוך קצת כסף..
השבמחקהייתי צמחוני חצי שנה, עד שזה דפק לי את הגוף, אין שום סיבה להמנע מאכילת בשר. נכון שזה היה יצור חי, אם תצליח להכנס לכלוב ולשכנע את הנמרים שצמחונות זה נכון יותר בשבילם אני אהפוך שוב להיות צמחוני(עדיף שלא תנסה), מה לעשות הגוף שלך צריך בשר, נכון שאנחנו לא קרניבורים, אנחנו אומניבורים (הדיעה המדעית הרווחת, ומה שאדון יורי נמנע להזכיר בנוסף לשקרים נוספים ולא מבוססים בהרצאה שלו), ואל תשלה את עצמך שהגוף שלך הרבה יותר מפותח מאבות אבותיך שאכלו בשר, כי האבולוציה לא עובדת בקצב כזה מהיר, ורוב האנשים לא מסוגלים להסתגל לדיאטה צמחונית בלי השלכות בריאותיות.
השבמחקלא יודע מתי בדיוק הייתה הנקודה בה הבינו רשתות ההמבורגרים שהצרכן הישראלי פראייר מארץ הפראיירים, ואפשר לדחוף לו 60 שקל על המבורגר.
השבמחקההמבורגר להזכירכם הוא לא בדיוק מהבשר הכי משובח שיש, וגם אם אומרים לי שנותנים 200 גרם המבורגר מאנטריקוט אני לא מאמין. אף אחד הרי לא היה מבזבז 200 גרם אנטריקוט שלמים על המבורגר בזמן שהוא יכול למכור אותם בפי 2 מחיר. אני מניח שמקסימום 10 אחוז מההמבורגר כזה הוא אנטריקוט. אז מה נשאר? 90 אחוז קציצה סטנדרטית שבמקומות אחרים נמכרת ב10 שקלים.
ושלא יעבדו עליכם!
אם כבר מדברים על אנטריקוטים, אני ממליץ על הבשרים עם הכשרות המהודרת של רבי מחפוד הצדיק. אמנם המחיר קצת ביוקר - 30 שקלים לקילו, אבל הבשר רך כמו מרגרינה, ועסיסי כמו עגבניה בשלה שרק נקטפה.
מחקזאת הודות לשיטות ההכשרה היהודיות שכלל וכלל לא פוגעות בטעמו של הבשר, ובחוסר הפשרות בנוגע לאיכות הבשר כאמור.
מומלץ לכל יהודי באשר הוא.
עם כל הכבוד לרבי מחפוד הצדיק, אותי לא ימצאו אוכל את הדברים הקפואים הכשרים האלה גם אם יצמידו סכין אל גרוני.
מחקניסים, מה שקובע בסוף במבחן המציאות זה טעים\לא טעים.
מחקאני מעדיף ללכת לאכול המבורגר טעים במחיר מופקע, ובמקום מושקע עם אווירת בילוי מסביב, מאשר לחסוך 20 שקל, לקבל המבורגר בינוני, ו"ליהנות" מאווירה של מרכז מסחרי בפתח תקווה.
חפרתם פה בתגובות
השבמחקמסכים שמדובר במקום איכותי.
השבמחקאני תמיד מזמין שם את הנורמה ג'ין, ותמיד התענגתי עליו ולא התאכזבתי.
העניין היחיד שקצת מעיק פה הוא המחיר.
אין לי מושג איך יצא לכם 120 שקל לזוג - החשבון שלי הוא המבורגר + צ'יפס + קולה + טיפ = 100 שקל, וזה לאדם יחיד.
אפילו הדיקסי כבר יותר זולים.
אני לא חושב שאכילת פירות וירקות היא יותר מוצדקת מאכילת בעלי חיים.
השבמחקלמי שמעדיף לשכוח - גם פרי וגם ירק הם בעצם יצורים חיים, שגדלים וצומחים.
כל זאת עד שחקלאי קוטף את חייהם במחי יד.
אז מה בעצם הבדל בין החקלאי לקצב? זה שלבעלי החיים יש לובי יותר גדול?
בזה שאני אוכל בעלי חיים אני בעצם הומני, בכך שאני מגן על אוכלוסית הצמחים חסרת הישע, שבעלי החיים טורפים.
אף פעם לא הבנתי את ההתלהבות סביב צחי בוקששתר,
השבמחקתזכירו לי מה הוא עשה בדיוק?
אז נכון, הייתה לו פעם מסעדה בשם התרווד הורוד שהייתה בין הראשונות להביא את הפלצנות והתמחור המוגזם לישראל, אבל היא לא החזיקה יותר מעשור כמדומני ונסגרה בתחילת שנות התשעים.
מה עשה מאז האדון חוץ מלהראות את הפרצוף המבריק שלו בטלויזיה?
חוץ מלהיות קשור לבלק בורגר ולחלטר על בניית המנות של הטמפל בר הוא הוציא שני ספרים, וגם זה היה כבר הרבה אחרי תוכניות הטלויזיה הצורמות שלו בהן נהג לשתות לשוכרה ולהציק לאנשים באולפן.
הוא לא הביא שום בשורה.
עם זאת, בלק בורגר הוא כנראה ההמבורגר הכי טוב במדינת ישראל, ואני אומרת את זה בתור אחת שטעמה את רוב הקציצות השרופות בישראל בתור תחקיר לספר שאני עובדת עליו.
יש לו מקום של כבוד שבשבילו הוא עבד תקופה ארוכה, אפילו אם היא בלי הישגים מטריפים, עובדה שכל עם ישראל יודע מי הוא.
המקום הזה עדיין פתוח? נראה לי שפתחו את הרגל, באתי לעזריאלי ולא היה שם דום דבר, הכל סגור ומסוגר.
השבמחק