יום שני, 27 באוגוסט 2012

דה דיינר - הדיינר של גוצ'ה

הפוסט שאתן עומדות לקרוא הוא תוצאה של מספר ביקורים בדיינר, לא רק ביקור אחד או שניים ואת ההצדקה לביקורים התכופים שלי תוכלו לגלות במורד כמה שורות ומספר תמונות.


סטייק פילה בקר ביין אדום וציר בקר, עם מעט שעועית ירוקה בצד וצ'יפס עוד יותר בצד.
סטייק פילה בקר ביין אדום וציר בקר, עם מעט שעועית ירוקה בצד וצ'יפס עוד יותר בצד. מעל הסטייק יש שום קונפי.


הקרבה לאזור העבודה והמגורים היא הסיבה הראשונה לביקורים התכופים, אבל זו רק אחת מהן.
העובדה שהמקום פתוח עד 02:00 בימים ש'-ד' ואפילו עד 03:00 בימים ה'-ו' היא סיבה נוספת.
ועכשיו גולת הכותרת: המחירים במקום סבירים, ז"א - ישנם מחירים גבוהים יותר באזור ובכלל, במיוחד למנות שהן מוקפדות וטעימות כמו המנות בדיינר, אבל סביר להניח שמה שבאמת גורם לך להרגיש עוד יותר טוב (מלבד האוכל המצויין) הוא הדיל.
יש 30% הנחנה בימים א'-ה' בין 16:00 - 19:00, ומלבד זאת יש את אותה ההנחנה בכל יום אחרי חצות שזה מצויין כי אלו הן בדיוק השעות בהן אני שורץ באזור אבן גבירול ומחפש לבלוס.


אנטריקוט "דה פריז", ברוטב חמאת עשבי תיבול, עם צ'יפס עמוס בסריראצ'ה.
אנטריקוט "דה פריז", ברוטב חמאת עשבי תיבול, עם צ'יפס עמוס בסריראצ'ה.


למען הסדר הטוב אני רוצה ליידע אתכן שאני אוכל גם מנות ראשונות, אבל הן לא מצולמות כי איתן הכי קשה להתאפק או אפילו לזכור שיש לך בלוג אוכל ומחוייבות כלשהי כלפי קוראים סקרנים ורעבים.
לרוב אני פותח את הארוחה שם עם קריספי קלמארי (דומה לאחיו בגוצ'ה הרגיל אם כי המטבל שונה) או עם הקרפצ'יו המצויין שלהם.


אנטריקוט "דה פריז", ברוטב חמאת עם אפיל יותר עשבי תיבול, עם צ'יפס עמוס בסריראצ'ה, קטשופ וחרדל.
אנטריקוט "דה פריז", ברוטב חמאת עם אפיל יותר עשבי תיבול, עם צ'יפס עמוס בסריראצ'ה, קטשופ וחרדל.


ליווי נהדר לכל הארוחה הוא מוחיטו ההדרים, גם הוא זהה לזה שבמסעדת גוצ'ה המקורית אם כי כאן יש יותר מקום לאנרפרטציה של הברמן התורן ולקיימותם של רכיבים. למשל - סלייסים שונים של תפוזים, תפוזים שונים, קיימות או אי נוכחות של עלי נענע, כמות קרח וכו'.


מוחיטו הדרים צונן: סטולי תפוז, ליקר תפוז דם, לימון, תפוז טרי.
מוחיטו הדרים צונן: סטולי תפוז, ליקר תפוז דם, לימון, תפוז טרי, עלי נענע לקישוט טעים.


נקודה מעניינת היא הצ'יפס של גוצ'ה, שהוא טעים מאוד, דקיק ולפעמים מגיע מעט סמרטוטי. מדי פעם הוא כמעט רך מדי, ועם זאת עדיין מצויין ושונה בנוף הצ'יפס המקומי.
מה שעוזר לו ללא ספק הוא הנוכחות של רוטב הסריראצ'ה האהוב, מה שנדיר כיום כי היבואן שמייבא סריראצ'ה ארצה תקוע עם המשלוח הנוכחי ולכן אין מלאי בחנויות השונות.
לצערי הגעתי אף למצב בו אני מבקש ממסעדות (וממלצרים \ מנהלי משמרת שונים באותן המסעדות) לרכוש מהם בקבוק.


צ'יפס עם סריראצ'ה חרדל וקטשופ.
צ'יפס עם סריראצ'ה חרדל וקטשופ.


התמונות שלי מעט מטעות, קשה לראות את העושר הקיים בתפריט, אולי הסיבה היא שאני כל הזמן דוחה מנות אחרות לפעם אחרת ומתמקד בשני הסטיקיים (האנשים עמם אני סועד דווקא מנסים בכל פעם דברים אחרים ולא מתאכזבים).
בכל מקרה, בפעם הבאה אני בטוח אלך על כריך.
שימו לב שהתפריט שקישרתי אליו הוא של הערב, יש גם תפריט עסקי לצהריים וכאמור מחירים של שעות שמחות בין לבין.


פילה ורדרד מבפנים וסגור היטב מבחוץ, עם שן שום מעוכה עליו ושעועית ירוקה לצידו.
פילה ורדרד מבפנים וסגור היטב מבחוץ, עם שן שום מעוכה עליו ושעועית ירוקה לצידו.


טוב, זה הכל להיום.
עשיתי לעצמי תאבון, מקווה שגם לכם.
אם אתם הולכים לבדוק את המקום תנסו להכנס ראשונים בדלת - ככה יהיה לכם סיכוי יותר טוב לשבת על הספות ומי שיבוא איתכם יאלץ לשבת על כיסא כמו אדם פשוט.



8 תגובות:

  1. לפעמים אדם פשוט יושב על הספה אבל מפנה את מקומו לטובת גיברת מטעם נימוסי שולחן נהדרים

    השבמחק
    תשובות
    1. הלו גברת, פה זה לא העבר. המינים שווים זה לזה, אף אחד לא צריך לקום בשביל אף אחד, כולנו אותו הדבר, לכולם אותה זכות ראשונים, אישה חזקה יכולה לשבת איפה שהיא רוצה ולא לפחד מהכיסא הקר.

      מחק
  2. שמעתי שמוכרים סריראצ'ה בירושלים ברגעים אלה ממש, איזה פספוס!

    השבמחק
    תשובות
    1. לא צריך להשתגע ולחפש סריראצ'ה בירושלים.
      היום אתה יכול למצוא את זה אפילו בארונות חשמל ליד הבית.

      מחק
  3. אכלתי שם לפני שבועיים והיה טעים בקטע אחר יעני, באתי בשעות של הצהריים המאוחרים כשיש את ההנחות וישבנו כל החברים ואכלנו עד שרצינו למות והחשבון יצא כמעט מצחיק.
    ללכת לשם זה כדי להנות ולעקוץ ולחגוג.
    כשבאים בשעות הנכונות זה זול כמו לאכול בקינג ג'ורג'.

    השבמחק
  4. אם אתה עדין מחפש, נתקלתי ברוטב סריראצ'ה בחנות אסיאתית שפועלת בפתח תקווה ועושה משלוחים גם לתל אביב. תבלה! http://www.chilibaby.co.il/?categoryId=16532&itemId=23912

    השבמחק
    תשובות
    1. בגדול אנחו מוחקים תגובות שמנסות לעשות SEO וגם לא אוהבים מוצרים שמתחזים למוצרים אחרים, אבל זה פשוט ממש מצחיק אז השארתי.

      תודה!

      מחק
  5. עלינו לא עושים פוזות עם סטייק וצ'יפס, במיוחד אם זה סטייק של מאה שקל. אנחנו קונים רק מחפוד קפוא, הבשר הכי זול בארץ אבל הטעם משגע.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג