קודם כל המיקום:
מיקום זה חשוב, שהרי נאמר לוקשן לוקשן לוקשן.
פונדק אסא (סטקיה, כך במקור) אמנם משווק כסניף בית דגן, להבדיל מאחרים, אבל בפועל הוא נמצא בתחנת דלק הלכודה בין בית דגן, מחלף השבעה ומכון וולקני.
שנית, ההיסטוריה:
אין לי מושג מתי הם פתחו, לכאורה לפני חמישים שנה.
יכול להיות שזה נכון, המקום בהחלט משדר "ותק", וכך גם הלקוחות.
אני זוכר שאכלתי שם כמה פעמים לפני כעשרים שנה, וזה נראה דומה, הריח דומה, והיה מפוצץ בסועדים בצורה דומה.
הדבר היחיד שהשתנה הוא שאינני אוכל בשר יותר, אז לא היו לי סיבות לבוא.
העלילה:
עצרנו לארוחת צהריים לפני מסע כבוד אל בית עלמין.
כל הדרך ניסו להזהיר אותי שלא יהיה לי מה לאכול, כאילו אני פרימדונה, מסרב לישון על עדשים, צועק על המלצרים ומצר על האפשרויות. יהיה בסדר.
ואכן היה.
מבין אופציות החומוס המצומצמות, חומוס רגיל עם טחינה רגילה יצא דווקא מהמם, טעים, ומפתיע ביותר.
וואללאק הופתעתי לטובה.
אם אתם נתקעים עם אנשים שממש רוצים לגרור אותכם למקום של מינגולים - לפחות יהיה לכם חומוס לא רע.
שמח שחזרתם לכתוב פה!
השבמחקאין בארץ מספיק בלוגים של אוכל שמפסרים את הסיפור של האדם האמיתי, כולם רוצים להיות מאסטר שף או חושבים שהם איזה משורר דגול.
תענוג לקרוא על חומוסיות בארץ, גם האתר חומוס 101 כבר לא מתעדכן כמו פעם, אבל תכלס כמה חומוסים כבר יש שנפתחים.
מה שכן, אני זוכר את המקום הזה למה פעם הייתי אוכל שם מדליון לבן של הלייף, באמת רמה אחת מעל כולם, מחיר זול, עסיסי, חזיר טעם מה שנקרא.
זה בדיוק הזכיר לי את הפרסומת החדשה של המטבחים של איקאיה, שהביאו את כל השפים של הטלוויזיה כאילו לקדם את המוצר, אבל הדיבור בפרסומת זה שהם לקחו אישה רגילה שעושה חביתה ומקושקשת.
מחקבאמת כולם רוצים להסתכל על השף הגדול ולהיות טבח שף מפורסם, כמו כוכב נולד שכולם נהיו זמרים פתאום כאילו אין אינסטלטור בעולם, אבל מה שנכון, באמת אנשים פשוטים לא מקבלים מספיק יחס, כולם מנסים לשדר יוקרה, לתת תמונות כאילו הם הולכים לקבל מישלין, תיאורים שראיתי פה שאנשים קוראים למנות קרפצ'יו בלי שזה יהיה קרפצ'יו אלא חציל בגריל עם טחינה, אז כאילו יש שאיפה למטבח עילי, אבל בתכלס כולנו בישראל והרוב פה זה קומבינה. בסופו של דבר איפה שלא תלך פתאום כולם מכינים לך בשר טחון בפיתה ובמקרה הטוב קוראים לזה ארעס או אראיס, או ערוסה, ובמקרה הרע נותנים שם שלא הייתם מנחשים בחיים, ולוקחים שישים שקלים כאילו אנשים פה הם תמיד הייטקיסטים ואין מורים או חשמלאים או אנשים שעובדים בסופרמרקט בתור מאבטח או קופאית או אורז מצרכים.
בגלל זה אנשים יוצאים לרחובות בסוף, על זה שמוכרים להם את השקר, אבל אין להם באמת כסף לקנות אותו.
אם אתם באזור - נפתח בקרוב חומוס חליל המקורי מרמלה בתחת דלק ליד השוק הסיטונאי של צריפין.
השבמחקבואו נודה על האמת שזה לא אותן רמות ולא כוחות, וגם אומרים שחליל יהיה פתוח 24/7
יש עוד פרטים?
מחקאני אוכל בפונדק אסא כבר למעלה מחמישים שנים. תמיד סטייק לבן,צוואר.
השבמחקהטעם לא השתנה מאז הפעם הראשונה.כנ"ל לגבי החמוצים והמחירים עממיים.מומלץ בחום.
אין ספק
השבמחקאצל אסא אכלתי מדליון חזיר הכי טוב בעיר
כיום כבר עין כנראה בגלל אנשים שהכיפה עלתה להם לראש