יום שני, 17 בספטמבר 2012

תמונות מארוחת ערב ראש השנה

 ערב ראש השנה, כל החבר'ה נפגשים, האוכל על השולחן, חלק ממנו כבר עמוק בבטן.
מה השלב הנכון להתחיל לצלם תמונות?
התשובה המתבקשת היא "לא על בטן ריקה". אוכלים קצת מהבקר, טועמים טיפה מהעוף, דוחפים את הדג לכיוון אחרי. מעמיסים סלט, רק עוד חתיכה מהסינטה, מציינים את סממני החג, או הסימנים או מה שזה לא יהיה.
מקללים את האויבים, מאחלים לאנשים אחרים דברים נוראיים ולעצמנו את הדבש שבתפוח.
אם זה לא מתכון לשנה מוצלחת וכאבי בטן בפקק בדרך הביתה אז אל תקראו לי.

יש שיגידו שהמשפחה היא מה שחשוב, יש שיגידו שהארוחה, יש שיבקשו שיעבור כמה שיותר מהר.
אחדים מתעסקים כבר מעכשיו בסליחות וכפרות, יש כאלה שכבר ממהרים להתקשר לחברים ולתאם בילוי על הספסל עם וודקה ומשקאות אנרגיה.
העיקר שתהיה טובה.

סודה קרה ומבעבעת.
סודה קרה ומבעבעת. תמיד כיף כשעגול למעלה ומרובע למטה.

חבושים תפוחים ועוד דברים אפויים, תמר אחרון, משקה מוגז כלשהו.
חבושים תפוחים ועוד דברים אפויים, תמר אחרון, משקה מוגז כלשהו.

קישואים קטנים ושמנמנים, מה שנשאר מהשעועית הירוקה ועוד.
קישואים קטנים ושמנמנים, מה שנשאר מהשעועית הירוקה ועוד.

סלט, צלוחיות, חלה, ברקע ניתן לראות את הרוטב שנשאר מהבקר.
סלט, צלוחיות, חלה, ברקע ניתן לראות את הרוטב שנשאר מהבקר.

זרעוני רימון, שנהיה כרימון וגם כלימון וגם בונבון.
זרעוני רימון, שנהיה כרימון וגם כלימון וגם בונבון.

מבט מלמעלה על האזור שלי בשולחן.
מבט מלמעלה על האזור שלי בשולחן.

אני חושב שזה רוטב צ'ימיצ'ורי.
אני חושב שזה רוטב צ'ימיצ'ורי, כדי שהדג לא יהיה בודד.

ממרח פסטו ביתי, שנהיה לעם סגולה שיש לו טעמים בפה.
ממרח פסטו ביתי, שנהיה לעם סגולה שיש לו טעמים בפה.

טחינה עם שמיר, אורז, תה קר, אשכוליות, וודקה.
טחינה עם שמיר, אורז, תה קר, אשכוליות, וודקה, כל מיני שטויות וכו'.

קערית עם שאריות של עשבי תיבול וזרעי חרדל.
קערית עם שאריות של עשבי תיבול וזרעי חרדל. אני לא זוכר מה היה פה.


את התמונות צילמתי מדי פעם, בשלבים שונים. לא זוכר מה בדיוק קרה שם, הכל היה מעורפל.

זה לא באמת משנה מה אוכלים, שום דבר לא משנה בעצם.
את הסינטה שאכלתי לא היו לי מספיק ידיים בשביל לצלם.
אני לא אדם של חגים, סה"כ אדם פשוט, כזה שמחפש לשבת בשקט, רצוי מתחת למזגן, לנשום לרווחה.
מה איתכם?
ספרו לנו, ספרו לנו הכל.

5 תגובות:

  1. הלוואי עלי סינטה - אצלנו היו כל מיני מאכלים של אשכנזים כמו גפילטע פיש וכבד קצוץ. הזכיר לי קצת אוכל מבאס של בתי מלון בארץ בשישי-שבת, מתי שלא מגישים בשר על האש. אבל הכל מתגמד לעומת זה שנהיה לראש ולא לזנב בסופו של דבר. שתהיה לך אחלה שנה חבר.

    השבמחק
  2. קצת באיחור - רציתי לתת לכם את ברכתי לשנה החדשה.
    למרות שראיתי פה לא מעט מעשי טריפה בשנה האחרונה - אני מבין שלפעמים קורה מקרה שבו נכנס באדם הדיבוק, והוא מחליט לאכול כריך עם גבינה ונקניק, השם ירחם. כולנו בני אדם.
    יום הכיפורים הממשמש ובא הוא מועד מצוין לקבל סליחה על חטאים שבין אדם והמקום.
    אני לא אהיה פה בתקופה הקרובה עקב יציאה למסע בין קברי צדיקים, אז כבר מעכשיו אני מאחל לכולם פה צום קל.

    השבמחק
    תשובות
    1. כבוד הרב,
      יש לי שאלה בשבילך - עברתי חוויה לא חיובית באחת המסעדות בת"א.
      מצד אחד אני רוצה לפרסם את רשמיי כדי שאנשים יחשבו פעמים לפני שהולכים לשם, מצד שני אולי זו הייתה רק פאשלה חד פעמית בגלל שהיו פעמים שכן נהניתי במקום, ומצד שלישי מדובר בימים הנוראים שבהם דן בית דין של מעלה בגורלו של כל אדם.
      מה עלי לעשות?

      מחק
    2. כנראה שרבי טרפון לא יוכל לענות - הוא כתב שהוא לא יהיה פה בתקופה הקרובה.
      בכל זאת אנסה להיות לך לעזר ולתרום את 2 הסנט שלי בנושא.
      הרבה אנשים חוששים להשאיר ביקורת שלילית על מקום ממספר סיבות.
      מיעוט מפחדים שאיכשהו בעלי המסעדה יאתרו אותם ויתנקמו בהם. חלק גדול יותר פשוט מתעצל לבזבז זמן ואנרגיה על הנושא, ומעדיף לשכוח ולא לחזור למסעדה. אתה שייך לחלק השלישי שחושש לפרסם כדי לא לפגוע בעסק. לדעתי על כך נאמר המשפט - מי שמרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים. בזה שאתה לא מפרסם את הביקורת השלילית אתה מגן על החזק והבודד, ומי שסובל אלה האנשים הקטנים הרבים שלא קיבלו את הטיפ שאולי היה מונע מהם לחוות את החוויה המפוקפקת. אם בפעמים קודמות נהנית במקום אז יהיה נחמד אם תציין את זה, אבל בכל מקרה זה לא אמור למנוע ממך להביע את דעתך על הביקור הלא מוצלח הנוכחי.
      שתהיה לך שנה טובה וגמר חתימה טובה.

      מחק
  3. שולחן יפה באמת אין מה להגיד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג