יום שלישי, 4 ביוני 2013

מפגש שאול סניף המסגר | חם מהשטח



הבולס ואני נפגשנו לארוחת צהריים.
שנינו חלפנו לאחרונה ליד הסניף החדש של מפגש שאול (המסגר 45 תל אביב) והשילוט סיקרן אותנו, שלא לדבר על הריחות.
בהתחלה זה לא נראה מזמין במיוחד - אבל אחרי שהם השקיעו בשילוט ומדבקות ענקיות עם תמונות של המנות כבר היה טיפה יותר מעניין בעין.

שנינו בחרנו בשווארמה עגל - בפיתה.
האפשרות השניה הייתה פרגית.
הודו ופרגית אפשר לרוב לתבל ולצלות ובכך לעבוד איכשהו על החיך או סתם לעבור בבינוניות עם חומר גלש שקשה לקלקל (אך יש כאלה שהורסים עד הסוף).

הטעם והמחיר היו מפתיעים. עוד פרטים אחרי התמונה.


שווארמה עגל בפיתה | מפגש שאול
שווארמה עגל בפיתה | מפגש שאול


ראשית - השוואה קצרה:
בכדי לרכוש שווארמה בפיתה אצל דבוש (כולנו מסכימים שדבוש הוא מדד לשווארמה לא רעה במחיר גבוה אבל לא מהקיצוניים ביותר) תאלצו להפרד משלושים שקלים (30ש"ח למקרה שאתם מעדיפים מספרים).
עכשיו תחזיקו חזק.
שווארמה עגל + בקבוק פלסטיק של קולה זירו עלו לי 32ש"ח סה"כ, עם תוספת צ'יפס בצד.
זה נכון שיש זולים יותר, חלק אפילו באזור הליכה (אם כי באותו הבניין וממול אפשר לדעתי למצוא גם שתי שווארמות הרבה יותר יקרות) אבל כאן מדובר במשהו אחר.

הבשר היה מעט מלוח, עסיסי מאוד, לא עשוי עד מצב של "שרוף", זו לא הייתה שווארמת גורמה (האיטליז למשל) אבל היה מדובר במנה מהנה ומשביעה במחיר מניח את הדעת.
במחיר שאותו דורשים כיום על פיתה של שווארמה פרגית - זה בהחלט שווה.

לסיכום:
אתם מוזמנים לנסות, אני ממליץ.
אני בטוח שאם פיספסתי משהו אז הבולס יוסיף בתגובות.

6 תגובות:

  1. שיואו! ממש זול! חייבת לנסות!

    השבמחק
  2. כמו שנכתב - כשהגענו למקום היו 2 עמודי עם בשר עליהם (עמוד אחד היה ריק) - פרגיות ועגל. כמובן שהבחירה המעניינת הייתה העגל. אני לא בטוח בכלל ששווארמה פרגיות היא לא בעצם המצאה ישראלית שנועדה לפנות לקהל הישראלי חובב המילה "פרגיות". העגל היה הרבה יותר רך ושומני ממה שחשבתי. בד"כ המרקם שלו הרבה יותר יבש ומוצק (כמו בשווארמה ממול, או בשווארמה מוגרבי בחיפה למי שמכיר) למרות זאת המנה באה טוב, והמחיר כפי שנכתב - ללא תחרות.
    זה לא קרוב בהנאה לדונר של האיטליז (שכבונוס יש גם רוטב יוגורט במקום טחינה שמשדרגת פלאים את המנה) אבל עדיין הקיבה מחייכת.

    השבמחק
  3. אני לא מבין איך זה הגיוני לשלם על משהו בפיתה מסכנה 30 ש"ח. סה"כ כמה ביסים וסיימת, 30 ש"ח. איפה עובר בדיוק הגבול, 50 ש"ח? 100 ש"ח לפיתה עם שווארמה עגל? עם צ'יפס ליד, כמובן כמובן. עד מתי רשעים יעלוזו והכלבים ינבחו, הרי המשכורת נשארה כמעט אותו דבר עוד מהתקופה שלאפה עם שווארמה עלתה 20.

    השבמחק
    תשובות
    1. לגמרי.
      השוד של האדם הפשוט לא מפסיק לרגע, בדיוק כמו עם החקיקה החדשה שכפילה את המחירים של האלכוהול הזול.

      מחק
  4. יעקב בעל מעדניה במרכז המסחרי בראשון28 ביוני 2013 בשעה 7:47

    אנשים פה לא מבינים מה זה לנהל עסק, ומצפים שיתנו להם מוצרים במחיר העלות שלהם.
    מה לגבי הוצאות שכר דירה, עובדים, חשמל, מים, ארנונה, גז וכו' ?
    גם הם עלו עשרות מונים בשנים האחרונות, אז אל תתפלאו אם גם מוצרים שנחשבים יעני "נחותים" כמו שווארמה יקרים עכשיו - חפשו במילון תחת הערך אינפלציה.
    לא מתאים לכם? אפשר לקנות אצלי במעדניה נקניק איכותי, להוסיף חרדל, לשים בלחמניה טריה ולאכול בכיף בבית - גם בשרי, גם זול יותר וגם טעים יותר.

    השבמחק
    תשובות
    1. לא נכון. הוצאות החשמל, מים, ארנונה, גז לא מתקרבות לעליה של 50% במחיר השווארמה.
      הוצאות העובדים גם כן לא מתקרבות, עובדה, השכר החציוני במשק בקושי עלה, ומי שעובד בשווארמיה לא מרוויח יותר מהחציוני.
      הדבר היחיד שבעצם עלה במשהו שאולי איכשהו מזכיר את מחיר השווארמה הוא חומרי הגלם, אבל מלכתחילה כמו שאתה אומר הם רק חלק מהתימחור ולכן אין שום סיבה לגלגל את מלוא העליה על הלקוח, מה גם שאני לא מאמין שחומרי הגלם עלו בשיעור המוגזם של עליית השווארמה. אני מוכן להמר שהאינפלציה היא פשוט בשוק השווארמה עצמה, אף אחד לא רוצה לצאת פראייר וזהו.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג