יש המון מילים המשמשות לתיאור דבר אחד בתחום המסעדנות.
יהיו כאלה שיכנו את זה באז (המהדרין יציינו באזז) יהיו כאלה שיגידו דווקא הייפ, יש שיבחרו בביטוי חרושת שמועות או יחסי ציבור או סתם מוניטין שעובר מהר מפה לאוזן.
לא תמיד זה מוצדק, אבל לפעמים דווקא כן.
במקרה של קפה אירופה זה עניין של טעם, או למעשה זה תלוי באיזה שלב של החיים שלכם אתם נמצאים.
הרשו לי לפרט, אבל לפני כן הנה תמונה של סינטה צלויה העוטפת אספרגווס (שנצלה יחד איתה) כאשר בין האלמנטים הללו יש הר קטן של חזרת לבנה עדינה.
סינטה עדינה ומלאת טעם העוטפת אספרגוס, יחד הם נצלים על הגריל ונפגשים עם חזרת לבנה עדינה |
קפה אירופה נמצא בין שני בניינים ברחוב רוטשילד (מס.9), הוא למעשה שוכן על הרחוב, תחת גגון שקוף.
מספרים שיש גם בר בקומה השניה של הבניין שבסוף החצר בה ישבנו - אבל היה כ"כ עמוס שלא הצלחנו להגיע לאזור ההוא, שלא לדבר על לראות אותו.
היושבים וגם הצוות כולם לבושים בצורה הכי אופנתית, על שפמיהם המדוייקים, מכנסיהם הצמודים (או הרחבים באזורים מסויימים), כולל סריגים, פאייטים וכו', כמובן לא לשכוח אופניים מגניבים שממתינים להם על הרחוב.
הקהל צעיר ברובו, המוזיקה רוכבת על הטרנדים הכי עכשוויים ומושמעת בעוצמה שבה צריך להגביר את הקול אם בא לכם שהאדם שיושב לצידכם ישמע אתכם.
זה לא פשע להיות צעיר, לצאת למקומות חמים ולרצות לשתות קוקטיילים חדשניים. אני מאמין שכל אחד היה או יהיה בשלב הזה בחייו, מי שיכחיש ישקר.
לפני שנעבור לתחום האוכל אנא הזינו עיניכם בשיפוד נתח הקצבים שבתמונה הבאה.
שיפוד נתח קצבים בעל טעם עז עם כל מיני קלויים וקערית מטבל |
אם כך, דיברתי על אופנה ובו זמנית הצגתי אוכל.
השילוב הזה אכן קורה, הוא מתרחש כאן בשיאו. קפה אירופה מצליחים להיות טרנדיים עד כאב, קלילים עד נינוחות וטעימים עד מאוד.
הגעתי עם קבוצה גדולה ולא היה בשולחן אדם אחד שלא קיבל מנה יפה וטעימה. כל הצלוחיות כולן זכו לצילומי אינסטגרם וקריאות התלהבות.
רוב הנוכחים נהגו אבל אני לא - ככה שהשרתי לעצמי לבחון את מצע המשקאות, רובם היו לא רעים (אם כי לא גאוניים).
גם העלות של כל העניין לא הייתה גבוהה מדי, בהתייחס למסעדות אופנתיות אחרות אפשר להגיד שזה אפילו סוג של זול.
מדובר בבילוי אופנתי איכותי, במיקום מצויין ועם אוכל מצויין.
אני לא יודע מה זה, בשלב הזה כבר הייתי שתוי מדי |
וכמובן תלונה אחת לסיום כי אחרת איפה הביקורת:
הצוות לא היה קשוב מדי, ואפילו היה שלב שבו התעקשו שלא להוציא את הבצל ממנה מסויימת כי "השף לא יאהב זאת".
עם כל הכבוד לחינניות ולאפנתיות, שירותיות היא אחת המעלות החשובות ביותר בתחום ההסעדה וכאן הוא נעשה כבדך אגב.
עם זאת חשוב לציין שזו האווירה הכללית של המקום. מדובר במסעדה שנקראת כמו בית קפה, נראית ומתנהגת כמו פאב ושלוקח קצת זמן מרוב ההמולה להבין שיש פה אנשים שיושבים ואוכלים.
מלבד זאת הכל אחלה, אבל באמת באמת אחלה.
אולי צריך אפילו להגיד תודה שהצלחנו להכנס לשם, היו אחרינו המון המון אנשים שחיכו נצח.
אבחנות מעניינות ולפי דעתי גם נכונות, מקום של היפסטרים עם שפר שעושים טובה שהם מתייחסים אליך אבל האוכל פצצה
השבמחקשכחת לציין את העובדה שקוראים למקום קפה משהו, אבל לא מגישים בו קפה [whaaaatt?]
השבמחקיצא לי לאכול שם וזה היה באמת טעים אבל גם באמת מלא באנשים שממש עפים על עצמם וחשים כאילו הם בתצוגה של H&M ברלין
השבמחקפעמים רבות עברתי ליד, אבל לעולם לא העזתי להיכנס.
השבמחקלא אוהב אנשים עם פוזה של פרוזה.
מי שמלכלך על מקומות כמו קפה אירופה הוא בסך הכל אדם מסכן, שסובל מרגשי נחיתות.
השבמחקאיפה עוד תמצאו כוכים נפלאים כאלה, עם האנשים הנכונים והאוכל הנכון? אולי בשאנז אליזה.
מי שלא יאה לו לעמוד בתור ברוטשילד, מוזמן ללכת לעמוד בתור בפלאפל בקינג ג'ורג'.
הדבר הטוב במקומות מהסוג הזה זה שהוא מושך קהל צעיר בליין, מה שאומר שאין תינוקות שבוכים חצי ערב, והורסים לכולם.
השבמחקאם הייתי מנסה כל מה שאופנתי הייתי עכשיו רוקד קפואירה עם שרוואל של מייקל ג'קסון לצלילי וואן דיירקשן.
השבמחק