יום ראשון, 19 במאי 2019

אתם כותבים: ג'קו מאכלי ים, מסעדת דגים בנתניה

 והפעם בפינת "אתם כותבים", תשבוחות על מסעדת דגים באזור התעשיה החדש של נתניה.


שלום אתר אוכל בחוץ,
רצ"ב לספר על מקום ותיק וידוע בנתניה שנקרא ז'קו מאכלי ים.
זה מסוג המקומות שבאים עם המשפחה לעשות אירוע, לאכול דג או פירות ים, או צהריים מהירים אם אתם כמוני עובדים בסביבה.
הפעם יצא שחזרתי שוב לאכול שם עם המשחפה המורחבת לכבוד יום הולדת של חותנת.
בדרך כלל אין מה לעשות ומכיוון שהתפריט שלהם לא מתאים מאוד לצמחונים או טבעונים יוצא שאני וזוגתי אוכלים בעיקר את סלטי הפתיחה שרמתם משתנה בהתאם ליום, אולי איזה צ'יפס, ומדי פעם פסטה שהשתיקה באמת יפה לה.
בימי קיץ כשהמסעדה עמוסה, אם אתם אוכלים מנה חמה יחסית אין ספק שתקבלו עיגולי זיעה לוהטים בבית השחי.
מעטות הפינות שאפשר לקבל בהן בריזה של מזגן, וכך באמת היה אתמול.
בקנאה מרובה ראיתי קבוצה של שלושה סועדים מבקשים לעבור מקום כי השולחן שלהם קפוא.
אבל מה לעשות, משפחה לא בוחרים, והמשפחה הזאת מאוד רוצה לאכול דגים.
כמו שאפשר להבין, באנו למודי אכזבות.
קשה להתרגש מבעוד מועד כשאתם יודעים שאתם הולכים להכנס למסעדה שנראית כמו מכונת זמן אל שנות התשעים, במיוחד כשהתפריט שאפילו שמגיע באייפד הוא עדיין עתיק יומין.
דווקא הפעם היה שוונה.
מה אומר ומה אספר, לתפריט נוספו מנות ידידותיות לחיך הצמחי, בפרט קרפצ'יו חציל שאיננו קרפצ'יו כלל, אלא סתם חציל בגריל על צלחת עירומה, אבל בהחלט טעים, ומנת כרובית בטיגון עמוק מצופה בבלילה אקטרה קריספית וקצת צ'ילי מתוק שמאוד חגגה על הבלוטה של הטעם.
בין זה, לבין הצ'יפס הייחודי של המקום שנראה כמו סירות, לבין סלטי הפתיחה שהיו הפעם טעימים מהרגיל כאשר החומוס היה מושלם ומושחת במיוחד, יצאתי נרגש ומרוגש. כמובן שגם הלחם הנאפה במקום שהוא הכלאה של פוקצ'ה ופיתה עם קצח, רוזמרין וקצת שמן זית היה קסום וכך היו גם החמוצים המתוקים של המקום.
לקינוח נהנינו מאוד ממנה שהייתה כנראה גם היא חדשה, עוגת פאדג'שוקולד חמה לוהטת ולחה שפשוט הייתה תענוג.
נחמד מאוד לגלות שגם בתי עסק ותיקים שלכאורה לא רוצים לחדש כי הקליינטורה קבועה מוכנים להכניס מדי פעם שינוי כזה או אחר שמתגלה על הצד הטוב ביותר.
בברכה,
יוני בן חמו

6 תגובות:

  1. גם אני אוכל שם עם המשפחה :)
    באמת בזמן האחרון הם התחילו לנסות חידושים ורענונים, כל הכבוד להם, המון מקומות לוקחים סוס מת משנות השמונים ורצים איתו בעיוורון עד שנגמר הכל וכולם הולכים הביתה מבואסים.
    אמנם זה רק כרובית ושקר כלשהו בסגנון קרפצ'יו (בטח קראו את המילה ברדיו) אבל לפחות הם מנסים ואפילו הולך להם קצת!

    השבמחק
  2. יש להם אחלה פירות ים, לא ניסיתי דגים כי זה פחות הקטע שלי, אבל פלטה של טיגון עמוק של קלמארי ושרימפס וואלה טוב מגיע עם כלי חמאת שום

    השבמחק
  3. איך זה שהסניף שלהם ברמת השרון הוא גם סושיה מודרנית והסניף של נתניה רק עכשיו מגלה שיש גם חציל בעולם?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה באמת סניף או רק זכיין?

      מחק
  4. המסעדה האהובה על סבתא שלי!

    השבמחק
  5. באזור התעשיה של נתניה אוכלים ג'קו זה ידוע חברים

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג