יום רביעי, 22 ביוני 2016

מעדניית אלגריה - שוברת לבבות טבעוניים

במסגרת הפינה הלא תכופה בה אתם כותבים - הקוראת היקרה ליז מאר שלחה לנו את אשר על ליבה:


הו אלגריה, במשך חודשים - אחרי שעשיתי לכם לייק בפייסוש - גירתם אותי ופיתתם אותי עם תמונות של ספיישלים טבעוניים לחגים, גבינות טבעוניות, מאפים, סנדויצ'ים ומה לא. והנה זה קרה, היה לי זמן לשרוף באיזורכם בבוקר וקפצתי אליכם לקפה ובכלל לנסות לאכול כל מה שאני יכולה להכיל באותו רגע. סנדוויץ' הקרואסון שלי היה מעולה (באמת אחלה פסטו ו״גבינת פרובולונה״). הסנדוויץ' ״סלט ביצים״ של החבר היה מעולה.
האמריקנו היה סביר.
עד פה הכל טוב. כל כך טוב שהחלטתי להעלות את היחסים שלנו לשלב הבא - ולקנות עוד דברים לקחת הבייתה. ממה להתחיל? איך לא - מהמדפים עם העוגיות. בתור טבעונית עם ניסיון ארוך שנים - כל פעם שאני רוצה עוגיה באמת טעימה - אני חוטאת בקנייה מפטיסרי רגיל ומשתיקה את בכי של העגלים ועינוי הפרות עם עוד ועוד ביס מהעוגיות הפריכות והעסיסיות. בואו נודה בזה, בלי ביצים, שמנת וחמאה, אנחנו הטבעונים יכולים רק לשקר לעצמנו שהמאפה שאכלנו עכשיו היה מעולה ולתפוח לעצמנו על השכם - ״יייאי, יום 3492 בלי רצח, עינויים ואונס״. אז נחזור למדף העוגיות של אלגריה.
 קרן אור ירדה מהשמיים והאירה על קופסה עם קוביות פריכות ושמנוניות של עוגיות עם פיצפוצי שוקולד. זה הדבר היחיד שעיניי ראו על המדף. בלי לחשוב פעמיים תפסתי את הקופסה והתחלתי להרהר על הגבינות במקרר שליד. ״את יודעת שזה לא טבעוני, נכון?״ נשמע הקול של הבעלים/קופאי/מנהל שלפני רגע חשבתי שהוא האיש הכי נחמד בעולם.
״מה? לא טבעוני? רגע, הארוחה שאכלנו עכשיו כן הייתה טבעונית?״, תהיתי. ״כן״, אבל ״חלק מהעוגיות שם לא טבעוניות״. הצבעתי על משהו אחר, ״זה טבעוני?״ - ״לא״. ״טוב, יש משהו אחר טבעוני עם פצפוצי שוקולד?״ מצאתי את עצמי משלמת מבואסת על איזה קופסה של ריבועי כוסמין עם קוקוס ופצפוצי שוקולד. וזה היה בסדר. אני מניחה. יבש. טעם של גרנולה בר בריא במיוחד. אז נכון, לא שיקרתם לי. אפילו תפסתם את הטעות שלי בזמן. אני מניחה שזה גם משהו. אבל בכל זאת, אחרי קמפיין ארוך, ממוקד ונקודתי לקהל היעד הטבעוני - קוויתי להרגיש יותר בבית.

מצ"ב: אילוסטרציה






יום שני, 13 ביוני 2016

חומוס פול ההגנה - סניף ריבל 4, ת"א

הביקורות של סניף האם היו כה חיוביות שלא יכולתי להתעלם מהסניף החדש.
השמועות סיפרו גם על טעם חדש, לא חדש - אבל מיוחד, שונה, אחר, וחומוס כידוע הוא עניין של טעם.

לצערי לא היה לי טעים.
היה אכיל, אבל לא טעים, וקבוצת האנשים עמה סעדתי הגיבה בכל קשת התגובות.
ממליץ לבוא לנסות ולהחליט לבד.




נ.ב.
חומוס פול ההגנה פתחו במיקום שהיה שייך פעם לחומוס אבו איסמעיל, אם כי המקום עבר שיפוץ נאה.

יום רביעי, 1 ביוני 2016

לאנץ': Taqueria | טאקריה

מה שאני הכי אוהב בטאקריה זה לא האוכל.
מה שאני הכי אוהב בטאקריה זה את הגבינה הטבעונית.
אני אוהב אותה כי היא קיימת, שאף אחד לא יגיד לכם אחרת.

זה שלא רואים אותה בתוך הבוריטו הטבעוני (למרות שהיא כתובה בתפריט) זה משהו אחד.
זה שאי אפשר לשים אותה כתחליף גבינה רגילה על שום מנה אחרת עם גבינה - זה משהו אחר.
זה שבפעמיים ששאלתי מלצריות שונות עליה - הן לא ידעו במה מדובר (רכיבים, מקור וכו').

בגדול, לא איכפת לי אפילו מהגבינה הטבעונית.
מצידי שיצבעו אותה בכחול ויזרקו אותה לים.
אבל אם כבר בוריטו טבעוני - זה לא שהוא מיוחד, זה הבוריטו הרגיל, רק בלי הבשר, ובלי הגבינה.
זה כמו שפיצה טבעונית היא פיצה בלי גבינה כלל.
זה כמו שהמבורגר טבעוני הוא לחמניה עם עגבניה.
אבל זה לא ככה, כי אנחנו לא בשנות השמונים יותר; יש תחליפים בעולם, אלטרנטיבות כגון פטריות, טופו וסייטן והשם ישמור - מגוון ירקות.




אז תזכרו, אם אתם טבעוניים שבאים כדי לחפש אוכל - אל תבנו על הפתעות קולינריות.
מלבד זאת - הכל היה רגיל.
אפילו היה שירות מהיר יחסית לצהריים.
ביי!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...