יום שני, 30 באפריל 2012

שניצל דוד - אותו הדבר אבל טוב

רבות דובר פה הפלאפל של דוד, הפינה של דוד, המקום של דוד וכו', הנה, את הלינקים שהרגע הזכרתי אני מצאתי תוך פחות מעשר שניות.
הסיבה שאני מגיע כ"כ הרבה למקום הזה היא די פשוטה - איכות (וגם מיקום).
על איכות כידוע משלמים, אבל כאן המחירים סבירים, אפילו נמוכים ממקומות אחרים בסביבה, והאיכות עולה על המתחרים בתחום (גם ברחוב, גם בשכונה וגם בסביבה הקרובה).

הפעם אכלתי שניצל בבגט, בחירה די פשוטה.
היו לנו כמה רגעים פנויים אז במקום לרוץ חזרה למשרד התיישבנו לנו על השדרה (הפינה של דוד מציעה שולחנות נקיים לשבת בהם ולהנות כשיש מזג אוויר נאה וגם גגון למזג פחות נאה).
אמנם אין כאן מה להרחיב ולהפריז אבל כשדברים עשויים במידה הנכונה, מוגשים באהבה ומגיעים לפה בעודם טריים - זה בהחלט מדבר בעד עצמו.

להלן סט של תמונות שנראות ברובן אותו הדבר (אח"כ דברי סיכום), למעט שינויי זווית, תאורה, והצטרפותו של סועד נוסף:

שניצל בבגט
קצת פלאש והתמונה של השניצל מקבלת גוון אחר

בגט שניצל
תאורת שמש טבעית, בגט בפריכות מדוייקת שלא פוגעת בחיך, צ'יפס עסיסי

ארוחת שניצל וצ'יפס
כשרואים אנשים מעמיסים סלטים וחמוצים ואז חוזרים לתוספת אפשר להבין שזה טעים (או שהם ממש רעבים)

ארוחת צהריים בפינה של דוד
ארוחה לשני אנשים שלא הצליחו לסיים - ברקע רואים גלגל של זוג מבוגר ומאוד מעצבן שהגיע למקום

הפלאפל של דוד
הדבר הכי רע שאפשר להגיד על הבגט או הארוחה כולה הוא שהקטשופ לא היה הכי טוב בעולם

אוכל עממי
תמיד כיף ללכת למקומות ששמים לך צ'יפס בצד, לדרך, במנה ועוד אם תבקש, משני ציד המגש

בגט שניצל
החמוצים בחומץ שיש בפינה של דוד הם ממש אחלה


דברי סיכום:
אחלה בגט ואחלה סלטים, ואחלה טחינה ואחלה עמבה ואחלה צ'יפס ושניצל בן זונה והכל טרי והכל עסיסי ומשביע ולא עולה יותר מדי והמחיר של השתיה אחיד ככה שאם אתה צמא אז אפשר לקחת בקבוק של חצי ליטר במקום פחית ולשלם את אותו המחיר.
ארוחות צהריים טעימות ופונקציונליות הן השיא, את הגימיקים נשמור לערב.

יום שבת, 28 באפריל 2012

מאפיית לחמים

רשימת קניות:
  1. לחם דגנים מלא 16.0 ₪
  2. לחם כפרי צרפתי 18.0 ₪
  3. שש יחידות מאפה "מקל גבינה"  5.0 ₪ האחד + שישי חינם
  4. לחמניית שוקולד 4.0 ₪
  5. פוקצ'ה  14.0 ₪
  6. שתי פוקצ'ות גרעינים  12.0 ₪ האחת
  7. עוגיות פרמז'ן

אני לא בטוח כמה עלו עוגיות הפרמז'ן אבל הכל ביחד יצא כמאה ושלושים שקלים חדשים.

הביקור הזה למאפייה התרחש ביום ראשון בערב, קצת אחרי העבודה, הבטן הייתה ריקה והעיניים גדולות.
אני לא יודע אם טיול לשם על בטן מלאה היה מניב תוצאות שונות בהרבה.
בשניה שנכנסים הריחות והמראות פשוט מסחררים, ישר מתחשק להעמיס עוד ועוד. גם לקראת שבת מומלץ לבוא ולראות את החלות הקלועות עם הדגנים השונים למעלה לצד לחמים אחרים שמופיעים בשאר השבוע.



פוקצ'ה עם גרעינים ומלח גס
גרגרים וזרעונים, מלח גס ושימון מעל, תענוג בפה


לחם צרפתי כפרי
אני לא בטוח מה קורה בכפר בצרפת, אבל אחלה לחם


לחם דגנים מלא
מלא לחם, לחם מלא, מלא בדגנים, איזה טעים


פוקצ'ה
קל להתאהב בה במבט ועוד יותר קל בביס


דגנים ומלח גס
מדהימה גם ללא פלאש וגם כאוכל בפני עצמה


מלח גס, שמן, ביסים גדולים


עוגיות פרמז'ן
יאמי בנשמה


לחם הוא סוג של תענוג אם ניגשים נכון ליצירה ולאכילה שלו ובמאפיית למים כל מוצר פוגע בול.
אני לא יכול להתחיל להצדיק מאפים במחירים שאינם עממיים - אבל אם באמת בא לכם להתפנק עם מוצר מבוסס בצק אז לחמים מספרים את הפתרונות.
אני בהחלט לא רץ בכל יום לקנות לחמים במעל ממאה ש"ח, אבל אולי הייתי צריך לעשות את זה אם הייתי רוצה להפוך לגוש בצק מהלך שמבזבז את המשכורת שלו עם פוקצ'ות עם דגנים או עוגיות או לחמניות.
לכל אחד יש את השיקולים שלו, אבל באמת שאם אתם רוצים לחם טרי ואיכותי אז לא צריך להרחיק.

יום שישי, 27 באפריל 2012

כריך צהריים

לפעמים הגורל שולח הפתעות.
צהריים אחד הלכנו לחומוס סעיד וגילינו שסגור.
זה היה אחרי צאת פסח, כך שההשערות שלנו על שיפוסים שיסתיימו עם צאת החג היו שגויים.
למעשה כל הסיפור הזה רק גרם לי לחשוש שהנה עוד מוסד אחד ייסגר (בתקווה שאם אכן כך המצב לפחות הבעלים החדש ימשיך עם המותג).

בלב כבד חזרנו הביתה כי לא ממש רצינו משהו אחר.
הפתרון נמצא בסניף AM:PM על הדרך, בדמות פרוסות דקות של כתף בקר שהחלטתי לשים בכריך.
בסדרת התמונות הבאה תראו את מהלך ההכנה, איך נראים דברים עם ובלי פלאש וגם כריכים טעימים שהפכו ארוחת צהריים אחת שלא התרחשה להתרחשות חדשה בשעת הצהריים.

ריחוף מעל התמונות יציג תיאורים - אם בא לכם.

טירת צבי דק דקסלסולי כתף בקר מעושן
לחם דגניםהפרוסות שהתגלו כמעט יבשות בקצוות
סה"כ חתיכות נעימות בפה ובעיןכריך פסטרמה עם רוטב וואסאבי
כריכי פסטרמה    סנדוויץ' פסטרמה מהמם

סנדוויץ' מעדניה בבית
כריך פסטרמה באור שמש


הנתחים היו דקים ועדינים, נעימים גם על הלשון וגם בעיניים.
הקצוות של חלק מהם היו יבשושיים, מה שהיה לא לעניין והעיד על שהייה בשמש או בחוץ או פאשלה כלשהי במהלך האריזה או אפילו היצור. כל זה לא פגע בטעם, ואפילו הוסיף טיפה להרגשה של בשר מיושן בסג'ון ג'רקי אמריקאי.

מאז יצא לי לרכוש חבילה דומה ובה הבשר היה לח במידה הנכונה אך עם זאת היו בו פיסות שומן לא ממש לעיסות או נעימות. הפתרון המהיר למצוקה היה להעביר את החתיכות עם השומן טיגון - מה שהמיס את השומן היכן שהיה ניתן ואת השאר הפך לפחות לקריספי.

לסנדוויץ' שבפוסט הזה התלוו רטבי וואסאבי, HP, סריראצ'ה וכמה זרזיפים של סילאן.
הכריכים שלי יצאו נהדרים ועינגו מאות את הפה והלב.
כל זה למעשה פגם בגל התזונה הצמחונית שרכבתי עליו באותו שבוע, מלבד העובדה שנורא רציתי חומוס.
לא תמיד מקבלים את מה שרוצים - אבל אם במקום מקבלים כריכים כאלה, לפחות יוצאים מרוצים.
(אלא אם אתם צריכים משהו ממש חשוב ואז סתם מביאים לכם סנדוויץ' ואז זו סתם סיטואציה לא קשורה)



כריך פסטרמה עם רטבים
כריך כתף בקר סולסל עם רוטב חזרת וואסאבי וHP, בתאורת הבזק מלאכותית

יום חמישי, 26 באפריל 2012

אני עוגת גזר טעימה - הכינו אותי!



 עוגה בחושה = חיים קלים
כל שתצטרכו לעשות הוא לערבב בקערת עבודה את הרכיבים הבאים:

1 כוס קמח (אני הכנתי רק מקמח כוסמין ויצא אלוהי, אבל אפשר גם רגיל), מומלץ לנפות
1/2 1 כפית אבקת אפיה
1 כף קינמון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
קורט מלח
1/3 כוס סוכר (מומלץ חום)
3 כפות סילאן
1/3 כוס שמן קנולה (או לחלופין קצת פחות מ-100 גר' חמאה מומסת)
2 ביצים L
גרידה מחצי לימון
כפית תמצית וניל שווה (אם אין לכם אז תוותרו)
2 גזרים גדולים מגורדים

תוספות אופציונליות:
למרקם:
אגוזי מלך קצוצים
צימוקים
שברי שוקולד מריר
לטעם:
ג'ינג'ר טרי מגורד
ציפורן טחון ו/או הל טחון (בזהירות עם הכמות)






מערבבים הכל ומעבירים לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דק'
מוודאים עם קיסם שהעוגה לא נוזלית במרכז, אבל שימו לב - היא בהחלט אמורה לחה




יום רביעי, 25 באפריל 2012

המקום עם האוכל

באזורי מוסכים לפעמים מסתתרים המקומות הכי טובים לאכול משהו. כל אותם אנשים פשוטים שאין להם כסף למסעדה משלהם אבל הם כן יכולים להרשות לעצמם שכירות של מקום צנוע במיקום צנוע.
לרוב מדובר באוכל רחוב \ ביתי \ מסעדות פועלים \ מטבח עממי, וזה החלק הטוב. חלק טוב נוסף הוא התמחור הנמוך שהופך את הכל לשווה עוד יותר.


חמוצים
עדיף חמוצים בשקית מאשר לסחוב אותם ביד



במקום כזה ממש נתקלתי, על הפינה של יצחק שדה ורחוב שונצינו.
המקום עצמו אינו חדש כלל, אני חולף על פניו כבר שנים, פעם אפילו אכלתי שם פלאפל.
אין לי מושג כמה זמן החבר'ה החדשים נמצאים שם והייתי רעב מכדי לשאול - הם היו עסוקים מדי לשיחות חולין ממילא. המקום תמיד עמוס או לקראת עומס, דבר שמעיד לפחות על עניין ציבורי.
הזמנתי שניצל בבגט והחלתי לבהות בדברים בעזרת כח הראייה.




שוופס תות תותית
לא בדיוק תותית אבל בערך




מלבד העובדה שבמקרר מצאתי פחית תותית, מלבד המחירים (16 לשניצל בפיתה, או 18 לבגט - לא השניצל הזול בעיר אבל עדיין טוב - אצל אסולין ברחוב טברסקי יש ב13), החלק שהרשים אותי בעיקר היה הסטנד עם הצ'יפס וקוביות החצילים המטוגנים בבלילה שממנו אפשר להעמיס חופשי לצלוחיות - כאילו צ'יפס היה סלט ולא מנה מכובדת שבעבורה ישמחו לשדוד אותך בהמון מוסדות.
יש גם דיספנסר קטשופ גדול של היינז.




שניצל בבגט
שניצל בבגט - צבעוני ושמנוני




אל הבגט שלי נכנסו מלבד השניצל גם סלט, צ'יפס, טחינה, חריף ועמבה.
העמבה הייתה מדוייקת ומצויינת, החריף היה עדין - עשוי פלפלים ירוקים (קיוויתי גם לכוסברה אבל הוא לא הכיל אותה), הטחינה הייתה משעממת ולא טעימה במיוחד אבל החריף שנמרח ישירות עליה פיצה את החיך והוסיף לה טעם רענן.
הבגט היה שילוב של בגט ולחמניית סומסום רכה. אני לא בטוח איך אופים את השילוב הזה, אבל הוא לא רע בתור כלי קיבול לארוחת צהריים.




ארוחת שניצל בבגט
ארוחת שניצל בבגט, 24 ש"ח




למקום אין שם, ישנו שילוט מגלגול קודם שמספר על פלאפל וחומוס ופול אשר אינם קיימים עוד.
בסה"כ נהניתי מאוד וחזרתי שוב עם הבולס כעבור ימים בודדים.
לגבי אסולין (טברסקי 4 פינת בית אלפא), אני חושב שאלך לבקר אותו היום ואספר לכם בהזדמנות.





יום ראשון, 22 באפריל 2012

חומוס יונס בשבת

הדחף הראשוני של הבולס ושלי היה ללכת אבו אדהם קרליבך.
כשהגענו לשם (אחרי סיבובים במזג האוויר הנעים יחסית) ראינו תור מחוץ למקום.
לי אישית יש סלידה מלעמוד בתור בשביל מזון, במיוחד בשבת בצהריים המוקדמים, במיוחד כשיש עוד חומוסיות באזור.

בדרך ליונס גילינו שחומוס הבימה נסגר מבלי שטעמנו אותו.

כבר סיפרתי על חומוס יונס ואפשר לתמצת את כל הסיפורים האלה לשש נקודות:
  1. במיטבו הוא פשוט מצויין.
  2. יש לו עליות וירידות.
  3. משום מה זמן ההמתנה שם ארוך, אפילו כשאין לקוחות רבים.
  4. הוא פתוח בשעות הנכונות - שבתות, ערבים וכו'.
  5. פלאפל ממש טוב.
  6. לאחרונה המנות נהיו קטנות מהרגיל.

קערת חומוס יונס
קערה יפה של חומוס יונס, מעוטרת בסומאק

העלילה הפעם התרכזה בעיקר סביב השירות האיטי (נצח עד שהתייחסו אלינו במסעדה ריקה, אינסוף זמן עד שבכלל שמו לב שאחנו מנופפים עם הידיים כי בא לנו חשבון).
חוץ מזה מדובר היה בשבת של מוצאי פסח (כמה שעות לפני המימונה) ואישה שהגיעה עם המשפחה שלה לאכול חומוס בעזרת פיתות עשתה רעש רב ודרשה לדעת אם יש פירורי לחם בתוך הפלאפל, כי היא שומרת מצוות.
אנחנו חייכנו ובלסנו.

איש אחד הגיע, התיישב, חיכה, התבאס והלך, כזה היה השירות באותו יום, אם כי מתובל בחיוכים ובבדיחות.
סה"כ גם שבענו וגם נהנינו באוויר הצלול של אבן גבירול.
את השתיה שביקשנו לא קיבלנו [בסוף הבאנו אותה בעצמנו].


פלאפל ירוק עם טחינה
פלאפל ירוק מצופה בשומשום, מוגש עם טחינה סמיכה

יום חמישי, 19 באפריל 2012

מבט לאחור (רטרוספקטיבה)

רק שתדעו, אנחנו אמנם בלוג יחסית צעיר - אבל כבר כתבנו מעל 140 פוסטים, עם עוד כמה מתוזמנים לאח"כ.
יש המון נושאים לכתיבה כשכותבים בלוג אוכל משולב בנושאי בישול וצרכנות, כ"כ הרבה נושאים שלפעמים אין מספיק ימים בשבוע בשביל לפרסם את הכל או לסירוגין אין מספיק כח כדי לכתוב על כל דבר שאוכלים, קונים או מבשלים.

מן הכתוב למעלה אפשר להסיק שאנחנו סתם מקשקשים ואוכלים ומקשקשים, אבל הייתי רוצה להאמין שאנחנו עושים עבודה טובה; עובדה שיש לנו עם הזמן יותר ויותר קוראים (זה המקום להזכיר לכם לעשות מנוי [בצד שמאל של הבלוג] כדי לקבל עדכונים חמים בכל פעם שיש פוסט חדש, וגם לעשות לייק בפייסבוק כדי להיות חברים שלנו).

בנוסף לקוראים החדשים יש לנו גם מגיבים חדשים, להבדיל מהעבר שהיו מגיבים בודדים - עם ריבוי הקוראים התווספו גם האנשים שטורחים לשושח, אנחנו מניחים שזה בגלל שהם מרגישים נוח יותר אחרי זמן מה, מספיק בשביל לשאול, להתייעץ, להביע דיעה וכמובן גם להתלונן, שהרי בשביל זה הומצא האינטרנט.

המטרה העיקרית של הפוסט הזה היא להציג לראווה תמונות שסומנו כפופולריות, סיפורים שאנשים אהבו וסתם להראות לכם דברים שאולי פיספסתם.
שימו לב שכל תמונה בגלריה מטה מכילה גם תיאור שתוכלו לראות אם תרחפו עם העכבר מעל התמונה.
מקווה שתהנו, תמשיכו לקרוא ותמליצו עלינו לחברים.

שוב, אל תשכחו לרחף מעל התמונות כדי לקבל את התיאורים - השקעתי בשבילכם!




כריך רובן בקר, אחת האהבות הגדולות בתחום הסנדוויצ'ים, עם עגבניה, חסה, חרדל סילאן ורוטב חזרת, וכמובן עם גרקין עסיסי בצדטוסט של סיילנס, אם אתם עוקבים בוודאי שמתם לב שאני הולך לשם הרבה כי זה יחסית קרוב לעבודה והם גם מספקים סיפורים משעשעים.חצי לאפה אצל הקוסם, זו לא מנה אמיתית אלא חצי של לאפה שארז בדיוק אוכל את החצי השני שלה. אם אתם רוצים חצי לאפה אז אולי תקחו פיתה או משהו.

חומוס יונס (אבן גבירול), החומוס הזה היה חלק מפוסט מעניין בעבר ויש לי בארסנל עוד פוסט עליו מהשבת האחרונה.פסטה במילוי פטריות פורצ'יני ופרמז'ן בלבורטוריו די פסטיפיצה סרט עם רוטב סרירצ'ה

שניצל בבגט ממעדני יקילאפה שווארמה מהפינה של דודבוטיק נקניק

כריך לקס עגל שדווקא לא יצא לי להראות בבלוג, אבל באינטרנט מאוד אהבו אותוביקור בשיפודי עזרא ובניו, בתמונה רואים את הבולס רגע לפני שהוא בולסכריך בטל בייגלס, קורנביף חם עם חצילים, מלפפון, עגבניה חמוצים וחרדל חריף

חומוס של אבו אדהם שבאמת מגיע לו להיות בשורה משלו אבל הוא ככה כי הייתה לי תקלה :)
החומוס המהמם של אבו אדהם (קרליבך)
חומוס אסף המהולל שאני אוהב יותר מחומוסים רבים אחרים כי יש בו משהו שקשה להעלות על מילים - אני מדבר כמובן על סניף החשמונאים, אין לי מושג מה הולך בסניפים אחריםהכריך המפתיע של המקווה סנדוויץ' ברהחומוס של הקוסם

גם את הסנדוויץ' הזה אף פעם לא ראיתם, אבל נכון שהוא נראה ממש טוב? הוא היה הצלחה אדירה באינטרנט.
עוד כריך שלי שלא ראיתם מעולם
חומוס סעיד המקורי מעכו, הם עכשיו בשיפוצים והיום התבאסתי שסגור כי הייתי בטוח שיפתחו אחרי פסח.עוד חומוס של סעיד המקורי מעכו (שניהם סניף תל אביב) שימו לב איך הוא נראה שונה לגמרי מהשני, למרות שהוזמנה בדיוק אותה מנה.עוד כריך ביתי שלי שלא ראה אור בבלוג, הפעם נראה פחות טוב אבל באמת שהוא היה מצויין


כריך חזה עוף של סיילנס, למי שזוכר לא הזמנתי בכלל חזה עוף, אבל היה ממש טעיםכריך רוסטביף של סיילנס, הזמנתי טוסט רוסטביף אבל מי סופר, היה טעים.


פלאפל תימני ירוק אמיתי של ד"ר סעדיה, אכלתי אותו כשהייתי חולה ולא היה לי חוש טעם, יצאתי די מאוכזב.פיצה דומינוס הותיקים והטוביםפיצה של ג'ויה

עוד כריך מהמם של רובן, הפעם מדובר במיקס
כריך מיקס מהמם של רובן

עוד פעם הכריך של סיילנס, לא יודע למהשווארמה מביקור אחר אצל הקוסםשפונדרה מתוקה בלחמניה מתוקה - קפה 48

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג